Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 899
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 415
Според мен е да не наплюеш другия.Не пази от друго.

# 17 416
Mimi, нали мъжът ти го преболедува, защо му правиш забележки за контакт?

И какво от това?
И аз го изкарах, но нямам промяна в поведението
Маската я слагам преди да изляза и я махам като се прибера.
Не мога да повярвам, че след една година още се коментира нуждата и ползата от маски?!
На Бонго идеите ги подминавам.
Но за другите ми е чудно как на закрито сте без маска?

# 17 417
Аз пих Авирон Рапид, 2 опаковки.
Плюс всички витамини и минерали за КОВИД.
Цинк пих 2 месеца, В комплекс 1. Селен 1 месец.
Оправи ми се като си възобнових Неофолик, който бях спряла заради КОВИД.

И дъщеря ми (12г.) пи Авирон и добавки (цинк, селен, кверцетин и витамини), макар и да го изкара основно с 3 дни течащ нос. Загуби обоняние на 16 ноември, все още не се е върнало почти изобщо. От два дни усеща само остри миризми - ацетон и масло от чаено дърво, което ми дава все пак някаква надежда, че някога ще се възстанови. Водихме я на УНГ в ИСУЛ, освен познатото Вит Б и да си тренира обинянието, нищо друго не препоръча. Самият УНГ също нямаше обоняние след Ковид.

Никой у нас не се зарази от нея.

# 17 418

И какво от това?
Не мога да повярвам, че след една година още се коментира нуждата и ползата от маски?!
От това следва, че няма да се зарази нито той, нито Мими, и двамата са с имунитет. Неболедувалите да се пазят, другите сме защитени.
След като преболедувах въобще не ме е страх, дори съм благодарна за това, че няма да се ваксинирам.

# 17 419

И какво от това?

Аз преди да го изкарам се пазех, но сега, след като го минах, се пазя още повече. Може би няма нужда, но не ми се поема риск и така ми е по-спокойно. Споменът от боледуването и всичко, свързано с него, ми е още пресен.

# 17 420
Как човек се пази “още повече”?

# 17 421
Защото правилата Не са отпаднали за преболедували...няма гаранция, че не повтаря, а и може да е носител, не пази само себе си!
Гейзер, простата хирургична маска пази повече от текстилната, парцалената. Тя е от нетъкан текстил, платнената има дупки, които свободно пропускат вируса. Еднократните хирургични маски НЕ се перат /защото имам и такива познати/ именно защото при всяко пране се разширяват отворите.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 10:06 от mimi.7299

# 17 422
Как човек се пази “още повече”?

Ами например нося по-добри маски, нося ги и навън на открито, когато има хора наоколо, дори да не са близо до мен, или само при разминаване с хора по улиците, в парк задължително, защото напоследък е тъпкано с хора. И задължително вече нося маска в кола с друг човек, без значение колко ми е близък или мислим, че сме здрави и двамата и тн. Най-малкото, на мен ми е по-спокойно така.

# 17 423
  • Blondeville
И ние спазваме всички мерки, макар да го изкарахме, то даже не подлежи на коментар според мен (аз доказано с два теста, мъжът ми и децата  имаха различни по сила симптоми след мен, но не са тествани те). След като ни изтече карантината даже си я удължихме сами за всеки случай, децата задържахме допълнително време вкъщи.

По отношение на това защо някои хора са по-уязвими и възприемчиви, много ми се иска скоро медицината да има отговори .

Една бременна приятелка, живеят в една къща заедно с мъжа ѝ детето, свекърите и бабата на мъжа ѝ. Всички се разболяха, без детето на 2 г и прабабата, а не бяха напълно изолирани, особено преди тестовете.

Баща ми кара такси и до момента не е боледувал (дано се задържи така).

Бях контактна с майка ми, беше вкъщи когато се появиха симптомите, както и предния ден, но тя не се зарази (подозира, че го е изкарала есента, бяха се самоизолирали с мъжа ѝ, но не искаха да се тестват, много ме ядоса тогава Grin ).

Аз и мъжът ми буквално не излизахме никъде, само пазар веднъж седмично и децата водене и взимане от градина. То и един контакт стига явно. В яслата на малката имаше болен персонал, и няколко дни по-късно “цъфнах” и аз, та според мен е от там. Мъжът ми го дразнеше гърло 2 дни, и това беше. Аз и баткото (4г) вдигахме до 39 Т няколко дни. Аз се чувствах ужасно зле. А обикновено вкъщи е обратното - мъжът ми лепи всичко от децата, а аз карам по-леко или хич, не бях вдигала температура от 5 години.

# 17 424
  • София
И аз не знам със сигурност откъде се заразихме ние - аз съм хоум офис, мъжът ми е в отпуск за гледане на дете - т.е. и той си е вкъщи. Контактите ни са силно ограничени и никой около нас не е бил болен. Но в класа на голямата ми дъщеря имаше две деца с доказан ковид (и още три със същите симптоми, но с отрицателни тестове). Учителката също е с ковид. Дъщеря ми не е проявявала абсолютно никакви симптоми, антигенният й тест, направен в лаборатория беше отрицателен.
При нас нещата пак взеха да се уложняват, мъжът ми уж беше добре, кашлицата отшумяваше, но снощи взе, че отново качи 37,5 (25 ден от първите симптоми). Явно ще търсим консултация с пулмолог.

# 17 425
  • на пъпа на Златията
Много хора започват да се чудят от къде са се заразили?
Каква е възможността вирусът да е с по дълъг  латентен период?
Т.е стои 2 седмици в теб преди да  се появат симптомите?

# 17 426
Ми то това си е доказано, инкубационният период е 14 дни.

# 17 427
  • Пловдив

Вероятно става въпрос за новите мутации, те заразяват по-лесно и по-бързо.

# 17 428
Отчет от мен.Снощи са приели баща ми в отделението по хирургия и днес трябваше да го оперират.Майка ми обясни всичко-за всички симптоми и лекарства,които пие.Теста му е отрицателен разбира се на 7-8 ден от симптомите.Снимката е чиста-тази сутрин му правиха,но през деня вдига температура,а вечер я смъква,затова докато не спре да вдига,няма как да го оперират.

# 17 429
  • на пъпа на Златията
Отчет от мен.Снощи са приели баща ми в отделението по хирургия и днес трябваше да го оперират.Майка ми обясни всичко-за всички симптоми и лекарства,които пие.Теста му е отрицателен разбира се на 7-8 ден от симптомите.Снимката е чиста-тази сутрин му правиха,но през деня вдига температура,а вечер я смъква,затова докато не спре да вдига,няма как да го оперират.

Температурата  са решили че е от възпалението на хернията?
Е , при лекарите е . Те знаят . Добре е че  неизвестността е по малко.

Общи условия

Активация на акаунт