Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 624
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 505
Как решихте, че утре лимфоцитите ще са над 45?

Правя си труда, защото нито лимфоцитите Ви са високи, нито неутрофилите ниски, нито имате температура. Не знам как по-тактично да Ви кажа, че проблемът Ви може и да не е ковид.

ПП: Няма такава граница “50” при неутрофили. Мерят се в G/L и референцията при възрастен човек е от 1.6-2.0 до 7.5-7.8, а като процент - от 40% до 70%. Ако сте с 42%, това отново не е проблем.

# 17 506
Само искам да кажа, че неслучайно лекарите учат по шест години и специализират още не знам колко и ако беше толкова лесно разчитането на кръвна картина, колкото излиза тук, нямаше да имаме нужда от тях. Дадени стойности могат да бъдат по-ниски или по-високи и да няма нищо тревожно в това. Освен това бас ловя, че единици от вас до преди миналата година са си пускали кръвни изследвания при вирусно заболяване и идея си нямате как вървят левкоцити, лимфоцити, неутрофили и тн при едно заболяване. И е напълно възможно винаги да е така, просто чак сега започнаха масово да се изследват.

Да не споменаваме факта, че в световен мащаб сигурно повторно са се заразили 1000 души, от които 900 членуват в бг мамма.
Малко спокойствие и здрав разум не са излишни, помагат много за бързото оздравяване.

# 17 507
Как решихте, че утре лимфоцитите ще са над 45?

Правя си труда, защото нито лимфоцитите Ви са високи, нито неутрофилите ниски, нито имате температура. Не знам как по-тактично да Ви кажа, че проблемът Ви може и да не е ковид.

ПП: Няма такава граница “50” при неутрофили. Мерят се в G/L и референцията при възрастен човек е от 1.6-2.0 до 7.5-7.8, а като процент - от 40% до 70%. Ако сте с 42%, това отново не е проблем.
Не е много добре да се публикуват така лични изследвания, но ето-

Гледам референтните стойности на лабораторията. И процентите, а не G/L стойностите.

# 17 508
Благодаря. На ММ му излезна ли и двете черти още с поставянето. Чудя се какво означава това - много ясно изразен положителен или дефектен тест.
Точно така се е случило и с теста на племенника ми. Надявах се да е фалшив, но сестра ми му направи ПСР, който също излезе положителен.
Зет ми пък реши да си пусне антигенен в лаборатория два дена след положителния тест на племенника ми. Беше отрицателен, но на следващия ден прояви симптоми, и след още два дена направиха ПСР, който беше положителен.
Фалшивите са по-скоро фалшиво отрицателни, а не положителни.

# 17 509
Милена, неутрофилите Ви са 2.74 при референтна стойност 1.7-6.8. Числото 2.74 попада между числата 1.7 и 6.8, тоест в норма са.

# 17 510
Милена, неутрофилите Ви са 2.74 при референтна стойност 1.7-6.8. Числото 2.74 попада между числата 1.7 и 6.8, тоест в норма са.
А тези в проценти защо се изследват тогава? Щом не са важни?

# 17 511
Даже са ниско в норма, което е супер.

# 17 512
Да попитам нещо хората изкарали преди време, може и да няма връзка с вируса през ноември, но понеже е странно, ще попитам тук дали пък няма някой изкарал преди време с подобно оплакване.  Моето обоняние отдавна е наред и мисля че всички миризими усещам както трябва, но усещам странна миризма като ходя по голяма нужда
Скрит текст:
от около месец - мирише ми на риба - все едно съм яла консерва или на мазнината на скумрия, нещо такова. Мислех че може да е от витамин б комплекс, които пиех но от доста време не пия, а тази странна миризима остава. По нова година имах зверски запек последвал сухотата в устата, който се е оправи, но спосле пък се появи това, може и да съвсем друга причината или обонянието ми да не е в ред, знам ли
На какво може да е признак това?

# 17 513
Толкова слаби отклонения в кръвната картина са нормални. Никой лекар няма да каже, че имате проблем с кръвната картина заради подобно отклонение. То, затова отдолу на изследванията има един текст, че резултатите от кръвната картина не са диагноза. А подобна се поставя от лекар.

# 17 514
Здравейте! Моята племенницата има променено обоняние след изкаран ковид декември. На 15 години е и от две седмици е така. Всичко й мирише лошо. Имал ли някой с подобни оплаквания и какво приемахте, за да ви мине?

# 17 515
  • При семейството си
А тези в проценти защо се изследват тогава? Щом не са важни?

По-добре наистина да спрете да си самоназначавате и саморазчитате изследвания.

# 17 516
  • Другата България
А дано, ама надали.

# 17 517
  • Sofia
Засега е леко, но все пак е само 3-и ден. Антибиотика, Антистенокардина и Аспирина ги започва, ясно. Но този Дексаметазон сериозно ме притеснява. Става въпрос за мъж на 44г.
На мен ми изписаха дексаметазон или медрол на 15-ти ден, след като ми откриха пневмония. Отидох за второ мнение при друг лекар, той каза че нямам индикации за цитиконова буря и ми препоръча медрола като по-лек.
Споделям опит без претенции, че това е най-правилното, но е факт, че се излекувах.

# 17 518
  • На плажа
Здравейте, да попитам някой има ли постКовид оплаквания,като световъртеж и тежест в главата и крайниците? Мъжа ми от две седмици е така,ходи на какви ли не лекари,всеки изказва мнение и предписва лекарства,които не помагат.Най-силно е усещането ,когато се качи в колата.

# 17 519
  • на пъпа на Златията
Това засмайване постоянно го споменават . В какво се изразява. Като си седите в креслото ви се  завъртява стаята , като вървите залитате , като се обърнете рязко главата  залитате, ....??
Аз съм със вестибуларен синдром.Не мога да шофирам!!! .

Общи условия

Активация на акаунт