Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 810
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 445
  • в кукувиче гнездо
Здравейте,  на мой близък личният лекар е изписал Дексаметазон за лечение на Коронавирус. Той се чувства добре и единствен симптом към момента са болки в мускулите на гърба.Имаше 1 ден с темпаратура 37, но от 2 дни няма температура и никакви други симптоми. Има ли сред вас или вашите познати пили Дексаметазон?

Само това ли?
Друго не е ли изписал?
При така описаните симптоми не бих пила в никакъв случай.
Не, не само това, изписани са също Азакс, Антистенокардин и Аспирин Протект. Антигенният тест от аптеката е положителен.
Не е много за вярване да се изписва дексаметазон само за тези симптоми.

# 17 446
Ако няма никаква температура и се чувства добре, аз също не бих го пил. С риск някой да ме изяде, че все пак лекар го е изписал - безумно ми се струва човек с изключително лек ковид да пие декса.

Ползата от дексаметазона доколкото знам е само при хора, които го карат много тежко. Даже, ако не бъркам, основно при интубирани пациенти. За останалите (леко до умерено болни), рискът сериозно надвишава някакви хипотетични ползи.

Предвид, че го е наблъскал с антибиотик, анти-агрегант и противосъсирващо, по-скоро ми се струва, че е попаднал на...параноясал лекар.

# 17 447
Засега е леко, но все пак е само 3-и ден. Антибиотика, Антистенокардина и Аспирина ги започва, ясно. Но този Дексаметазон сериозно ме притеснява. Става въпрос за мъж на 44г.

# 17 448
Моля, спешно е. Днес следобед има ли къде да се направи писиар? За в София говоря.

Пирогов до 18ч.

# 17 449
  • в кукувиче гнездо
Засега е леко, но все пак е само 3-и ден. Антибиотика, Антистенокардина и Аспирина ги започва, ясно. Но този Дексаметазон сериозно ме притеснява. Става въпрос за мъж на 44г.
Питайте друг лекар, че не е много нормално нито да се изписва дексаметазон за нищо, нито е нормално да чакате тук да ви каже някой да го пие или не.

# 17 450
  • Germany

Има ли пациента някакви други заболявания? Ако е здрав, прав мъж, с нормално тегло и никкви сериозни боледувания до момента,  е най добре да се обади на личният си лекар и да попита защо му е предписан кортикостероида при такива леки симптоми. Ако лекаря се презастрахова, аз лично не бих го пила.

# 17 451
Няма други установени заболявания, лекарствата са изписани по телефона. Предполагам и аз, че се презастрахова. Ще търсим и второ мнение. Въпросът е откъде? Идеи?

# 17 452
Здравейте! Знаете ли колко дни си заразен и можеш да пренасяш тази гад от първи симптоми?В понеделник вдигнах температура правих антигенен тест, но беше отрицателен. Лл ми пусна кръвни изследвания само лимфоцити те са под нормата. От днес съм на антибиотик плюс авирона и т. Н защото гърлото ми е зачервено и имам хрема. Изолирах се от семейство си на др етаж от къщата, но вече 4 ден и много ми е мъчно

# 17 453
Аз се бях изолирала от мъжа ми в една стая за 3 седмици. И на мен ми беше много мъчно и трудно, ама решихме да се пазим. А след като минаха 2 седмици и аз все още не бях съвсем добре, някак си не посмях след това яко пазене да рискувам и останах още една седмица изолирана Sad

# 17 454
Утре съм решила да си правя още еди антигенен тест в нас. Има ли някакви особености? Лл днес ми каза да изчакам до понеделник за да ме прати на пср.Утре ще ми 5 ден от първия ден с температура. Та се чудя дали ще отчете. Първия не отчете в рамус

# 17 455
  • София
Като ви чета за Дексаметазона, се замислих дали и в моя случай е оправдан кортикостероидът. На някого изписвали ли са му на толкова късен етап? Не че бих взела решение на своя глава, но ако е необходимо, мога да се консултирам и с друг специалист.

# 17 456
При нас изтече карантината и днес отидохме да пуснем изследвания, от които при мъжът ми има огромно превишение на феритина. Личната лекарка е утре след обяд, а до тогава ще се побъркам от притеснение. Колко е драматично положението и може ли да се чака до утре? Иначе е сравнително в кондиция, само отпадналост усеща.

# 17 457
  • в кукувиче гнездо
Каква е разликата на феритина?

# 17 458
Каква е разликата на феритина?

феритин - 945 при горна граница 274

# 17 459
Звънете по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт