Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 238
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 580
Момичета,  притеснена съм. Баща ми 13-ти ден от първи симптоми продъжава с Т 38. Случва ли се?
Снимката от понеделник му е чиста. От вчера има апетит и малко повече енергия, но тази температура Sad
Днес ОПЛ му е изписал нови два А, досега беше един. Свито ми е много.

Не съм лекар, но да питам. При тази продължителна температура, изписаха ли кортикостероид? Обикновено след 10-ти ден изписват (пример от трима близки), това повлиява и на температурата. Питайте личния лекар. Само антибиотик не е достатъчно, ако изобщо помага.

Освен антибиотиците, витамините знам, че приема Асперин протект и Анистенокардин..
Лечението му е от ОПЛ ..не се самолекува, но ние сме в провинцията ако има значение.

# 17 581
Пуснете ПКК и вижте малко по отблизо нещата. Може да има проблем, а може и да се е преборил и да се възстановява.

# 17 582
Момичета,  притеснена съм. Баща ми 13-ти ден от първи симптоми продъжава с Т 38. Случва ли се?
Снимката от понеделник му е чиста. От вчера има апетит и малко повече енергия, но тази температура Sad
Днес ОПЛ му е изписал нови два А, досега беше един. Свито ми е много.

Не съм лекар, но да питам. При тази продължителна температура, изписаха ли кортикостероид? Обикновено след 10-ти ден изписват (пример от трима близки), това повлиява и на температурата. Питайте личния лекар. Само антибиотик не е достатъчно, ако изобщо помага.

Освен антибиотиците, витамините знам, че приема Асперин протект и Анистенокардин..
Лечението му е от ОПЛ ..не се самолекува, но ние сме в провинцията ако има значение.

Ако имате съмнение в правилността на лечението, заведете баща ви в най-близката болница, трябва да има триажен център, да го прегледат и назначат ново лечение. Или извикайте бърза помощ, те също назначават лечение, ако преценят, че пациента не е за хоспитализация. Щом има вече апетит, вероятно се подобрява. Стискам палци!

# 17 583
И аз не виждам нищо при Милена, какви са тези нови симптоми?

Аз пък не виждам нищо ново нито при Милена, нито при дъщерята на Reina, нито при geizer. За мен е лонг ковид, това, което им се случва. Нали дават до 6 месеца за лонг ковид. Отделно, се вижда, че изграждат IgG антитела доста по-късно, от обичайната графика, или че поддържат IgM. По-бавно изграждат ИгМ, а от там и забавяне в ИгГ. Това виждам аз.

# 17 584
Имам въпрос и се нуждая от бърз отговор.Ако човек със симптоми си направи кръвни за ковид за текуща инфекция и са отрицателни,отпада ли ковид като диагноза?

# 17 585
  • София
Не. Кръвните тестове са за антитела, IgM стават детектируеми от 5-7-10 ден нататък, а IgG - по-късно.

# 17 586
Някой знае ли в Пловдив дали има ковид кабинети,дежурни,или къде може в Пловдив в събота да се направи консултация с доктор?

# 17 587

Какво стана с вашите резултати? Обадиха ли се от Пирогов?

# 17 588
Имам нужда от съвет и от кураж.Разказах ви за ситуацията с баща ми и ковид симптоми+херния.След като го приеха в херургия и след много изследвания доктора казва,че няма нищо и тестовете му отрицателни.Хернията му се успокои и на този етап не е спешна.Искат да го изпишат и да ходи да се лекува.Да,обаче вече 7 ден е с температура-единствен симптом(отначало имаше дразнене в гърлото,болки в гърдите,болки в кръста и температура 37,5)Двамата му колеги са със същите симптоми(от тях се е заразил).Това,което ме притеснява е,че вече му е 8,9 ден и температурата не пада,а дори е стигнала 38,1.Не знам какво да мисля,какво да прави,вливат му антибиотици-не се повлиява.Кръвните са добре,вчера снимката също е ок.започна Ремантадин и Метрол по препоръка на личната.Как да процедираме?

# 17 589
PCR правил ли е?

# 17 590
Не,това остана

# 17 591
  • в страната на чудесата
С това се започва...

# 17 592
  • При семейството си
Тони, баща ти в болница ли е и за какво го лекуват? Как така едновременно му вливат антибиотик (предполагам в болницата) и ЛЛ го лекува също? Ако е с Ковид, защо лежи в хирургията? Тотално ни е сбъркана Системата.

# 17 593
  • София

Какво стана с вашите резултати? Обадиха ли се от Пирогов?
Благодаря, че попита . Не, но той отиде след осем да си ги търси. Положителен е. Сега твърди, че му е намаляло обонянието, но не знам дали не си внушава. Ще видим.

# 17 594
  • София
Здравейте, да попитам някой има ли постКовид оплаквания,като световъртеж и тежест в главата и крайниците? Мъжа ми от две седмици е така,ходи на какви ли не лекари,всеки изказва мнение и предписва лекарства,които не помагат.Най-силно е усещането ,когато се качи в колата.

И ММ е със същите симптоми от един месец. Ходи при 2-ма кардиолози, съдов, невролог, ендокринолог и всички казват, че е здрав. Първата седмица вдигаше и кръвно, а досега никога не е имал високо. Почти всеки ден му се случват тези странични ефекти - ту се чувства замаян или някакво изтръпване на главата, ту краката му от коленете надолу стават тежки. И всичко минава от самосебе си. Вече отказва да ходи на какъвто и да е доктор.

И аз съм така- световъртеж почти непрекъснато, замайване, сърцебиене, ниска кръвна захар. Пусках си всякакви изследвания- качило се е ТСХ и чернодробните ензими ( предполагам от лекарствата, които изпих). Консултирах се с ендокринолог, който предположи че поради натоварване на черния дроб са се изчерпали гликогеновите депа и затова правя хипогликемии. Препоръча ми по-често въглехидратно хранене. Така и правя и се чувствам една идея по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт