Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 140
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 17 745
Да пие нещо за главоболието. Че то не се търпи...
Аз 40 години почти не помня да ме е боляла глава при настинки. Случвало се е предимно от кофти алкохол.
С този вирус обаче ме побърка.
Получавах главоболие и доста след като оздравях. Не постоянно, но по 2-3 пъти в седмицата...

# 17 746
И аз съм без температура,  с ужасно главоболие обаче и от вчера с една тъпа болка няколко пръста под гърлото - все едно имам топка. Почти не кашлям, обаче тази буца ме притеснява. Във вторник ми пратиха снимка, чудя се дали да не си поискам пак от ЛЛ, само че с тази карантина...

# 17 747
Здравейте,
Да питам хората, които са го карали тежко, как мина? Мъжът ми е в болница и не знам какво да очаквам. Беше 7 дни вкъщи, влошаваше се постоянно, температура 39,3 почти постоянно, повръщане, ужасна кашлица. Не беше ял нищо, едвам пиеше вода. Добре че накрая се реши да извикаме линейка, беше много зле, но сляпо вярваше на ЛЛ да не бърза. Добре че отиде, сложиха го на кислород, антибиотици, кортикостероиди и уж се пооправи. Но на другия ден пак същото, температура, гадене, задух, кашлици.
Сега му е 12-ти ден. Все още през нощта качва температура, не може да яде, не може да стане до тоалетна. Спи по 3 часа, много е изтощен физически и психически.
Имате ли идея колко още продължават тези симптоми и как протича болестта като е такова положението? Искам да се успокоя и да знам че скоро си идва

Много кофти поведение на неговия опл... Така си загиват млади хора... От чакане. Как може да му каже да стои и да чака, след като поддържа висока температура цяла седмица?!
Повръщането и гаденето не са добър признак при тежките случаи. Дано да се стабилизира състоянието в следващите десетина дни. Прескочи ли ден 17 без влошаване, вероятността, че ще се оправи е голяма. Успокоението идва от това, че е под постоянно наблюдение в болницата и че го лекуват венозно с каквото трябва. Лекарите вече имат доста натрупан опит, имай им доверие!  Стискам палци да прескочи 17-и ден без влошаване!

Което ми напомни за pandishpanka и нейния приятел и новината за Ремдесивир-а, която четох тази сутрин.

СЗО препоръчва да не се прилага лечение с ремдесивир на хоспитализирани

# 17 748
  • в кукувиче гнездо
Аминка, добре де, а кажи честно с какво точно помагаш на жената, като й пишеш, че не трябва дa се лекуват хоспитализирани болни с ремдесивир, като сина й му правят вливки с него? Имам чувството, че много хора изпитват удоволствие да поднасят такива новини. Докато бях болна няколко загрижени за здравето ми непрекъснато ми праща ха информации как умират хора от ивермектин, как това е най-грешното лечение, как не помага изобщо. Всеки божи ден ми пращах де що намирахa по темата. И знаеха, че вече съм го изпила и връщане назад няма. Има хора, които изпитват баси удоволствието от такава гавра.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 16:27 от lechugitka

# 17 749
За Ремдесивир отдавна се знае, че е ефективен в началото.
Не знам защо се прилага в болница.
Добре е хората да са наясно
Иначе може и хлорен диоксид да искат да пият.
Невежеството не е помогнало на никого.

# 17 750
  • в кукувиче гнездо
За Ремдесивир отдавна се знае, че е ефективен в началото.
Не знам защо се прилага в болница.
Добре е хората да са наясно
Иначе може и хлорен диоксид да искат да пият.
Невежеството не е помогнало на никого.
В домашни условия никой не пие ремдесивир. Моя близка лекар от Токуда я лекуваха с ремдесивир на 12 ден във влошено състояние. От него се оправи. Така че няма какво да знаят хората. Лекарите да знаят е по-важно. А ще има такива, дето ще си пият и белина.

# 17 751
Група, здравейте отново! Мъжът ми вече е по-добре и днес е 9-тият му ден престой в болницата. Странно ми стана, че вливанията на "ремдесивир" бяха само 4 дни, а в листовката на лекарството пише, че минимумът е 5. Обяснението на лекарите е, че така са преценили в хода на лечението. Да не забравя да спомена, че първата инфузия е била в двойна доза. От петък насам е само на антибиотик и други перорални лекарства. След 3-тото вливане на "ремдесивир" имаше рязко подобрение в състоянието. Лекарите ми казаха, че наистина лечението с "ремдесивир" е ефективно в началото на тежките случаи, но тежките случаи стават такива след 10-ти ден. Допреди това не може да се предвиди какъв ще е ходът на заболяването и ако след 7-ми ден няма подобрение се прибягва към "тежката артилерия" - кортикостероидите. Така беше и в нашия случай. Лекарството "ремдесивир" е мощен антивирусен препарат, който оказва поражения върху бъбреците и черния дроб основно. В рентгеновата снимка на мъжа ми имаше съмнение за участък от бактериална пневмония и затова лечението с "ремдесивир" беше отложено на 3-тия ден от приема, а бактериалната пневмония беше изключена като предположение. Докторите казаха, че трябва да се заредим с търпение, тъй като тежките случаи стоят в болницата поне 2-3 седмици. Мъжът ми трябва да се научи да диша самостоятелно без кислород. Сатурацията му без кислородната маска все още не е достатъчно висока. Това е засега при нас. Аз съм на 20-ти ден от първите симптоми и сякаш всичко беше наред с мен. Днес опитах да тренирам и пулсът ми се вдигна до 180 като се почувствах доста зле. По принцип съм с половин щитовидна жлеза след операция през 2019-та и хипофункция, та нормалният ми пулс е около 50. По време на симптомите в хода на заболяването пулсът ми беше около 100 след което се нормализира. Има ли някой с подобен проблем? Ще посетя кардиолог април месец. Бързо оздравяване на всички болни!

# 17 752
  • I want it all and I want it now.
Имам вьпрос при поставена 1 ваксина при ЛК, втората може ли да бьде направена другаде? Благодаря

# 17 753
Пандишпанка, изчакай с тренирането  още две седмици. Прави разходки и без кардио.

# 17 754
Какво трениране на 20 ден???
Знаеш ли каква беля ще си направиш?
След 3 месеца може да тренираш, сега само разходки.

# 17 755
  • София
РЗИ в София бързо ли действат в момента? Чудя се кога ще ни връчат предписанията. Още лятото една приятелка си го получи два-три дена преди изтичане на карантината.

Обаждането по телефона от РЗИ вече се счита за наложена заповед за карантиниране. Мисля, че от есента е така. При нас в деня, когато ни излезе резултатът от тестовете, ни се обадиха от РЗИ и от районното, за да ни уведомят до коя дата сме в карантина, и това беше.

# 17 756
  • София
Да, знам, но на нас никой не е звънял още.

# 17 757
И тука никой не е звънял.

# 17 758
Какво трениране на 20 ден???
Знаеш ли каква беля ще си направиш?
След 3 месеца може да тренираш, сега само разходки.
Олеле, доста ме наплашихте. Все още не може да се успокои ритъмът на сърцето ми. Опитът за тренировка беше не повече от 5 мин. Надявам се да не съм си направила нещо.

# 17 759
Здравейте,
Да питам хората, които са го карали тежко, как мина? Мъжът ми е в болница и не знам какво да очаквам. Беше 7 дни вкъщи, влошаваше се постоянно, температура 39,3 почти постоянно, повръщане, ужасна кашлица. Не беше ял нищо, едвам пиеше вода. Добре че накрая се реши да извикаме линейка, беше много зле, но сляпо вярваше на ЛЛ да не бърза. Добре че отиде, сложиха го на кислород, антибиотици, кортикостероиди и уж се пооправи. Но на другия ден пак същото, температура, гадене, задух, кашлици.
Сега му е 12-ти ден. Все още през нощта качва температура, не може да яде, не може да стане до тоалетна. Спи по 3 часа, много е изтощен физически и психически.
Имате ли идея колко още продължават тези симптоми и как протича болестта като е такова положението? Искам да се успокоя и да знам че скоро си идва

Много кофти поведение на неговия опл... Така си загиват млади хора... От чакане. Как може да му каже да стои и да чака, след като поддържа висока температура цяла седмица?!
Повръщането и гаденето не са добър признак при тежките случаи. Дано да се стабилизира състоянието в следващите десетина дни. Прескочи ли ден 17 без влошаване, вероятността, че ще се оправи е голяма. Успокоението идва от това, че е под постоянно наблюдение в болницата и че го лекуват венозно с каквото трябва. Лекарите вече имат доста натрупан опит, имай им доверие!  Стискам палци да прескочи 17-и ден без влошаване!

Което ми напомни за pandishpanka и нейния приятел и новината за Ремдесивир-а, която четох тази сутрин.

СЗО препоръчва да не се прилага лечение с ремдесивир на хоспитализирани

Отдавна СЗО не препоръчва ремдесивир, не е от вчера. Имаше подозрение, че няма здравни аргументи, а по-скоро политически, заради отношенията с Тръмп. Едновременно с това лекарството се ползва в почти всички европейски, а и американски болници и резултатите са обнадеждаващи. Така че, не стряскайте жената, лекарите знаят какво правят.

Общи условия

Активация на акаунт