Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 224
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 345
Здравейте. Болните от вас, може ли да споделите какви симптоми имате?

Малкото ми дете е болно от 3 дни - ужасна хрема и лека температура, която спадна вече. Аз също се разболях. Чувствам лека отпадналост, хрема и имах болки в гърлото. Не прилича на Ковид. Писахте по-назад за друг вирус при децата, който върлува. Аз съм преболедувала Ковид ноември и не ми се вярва толкова скоро да се заразя пак. Но покрай тази истерия с третата вълна', се притесних да не би отново да е това. Симптомите ми сега са съвсем различни, но нали британския щам протичал по различен начин. Вие какво мислите по въпроса?

# 18 346
Анна Мария, вземете си антигенен от аптека. Той би ви дал отговор на въпроса.

# 18 347
И аз съм 3ти ден с болки в гърлото и страшна хрема. Днес жената дето мери водата ми каза, че и тя била така и си правила пср - отрицателен. Има вирус, някой грип сигурно. Аз също карах ковид ноември, но леко и бях спекла  че ме е повторил.

# 18 348
  • Другата България
Ужасна болка в кръста, отшумяла след болкоуспокояващо.
След часове същата болка, придружена с болки в гърба, корема и всички мускули,  вече неповлияващи се от нищо.
След два часа температура, засега до 37.5. Суха кашлица и никаква хрема.
Това е досега, 4-ти ден от първи симптом. Болките в гърба и кръста ги има, но са малко по-поносими.

# 18 349
Не съм писала за това, но мисля, че ще е полезен поста ми. Зет ми и племенника ми почнаха ивермектин веднага след първите симптоми. Кръвната картина и другите показатели в кръвта на зет ми бяха добри на 4 ден от симптомите. На 8 ден също. Лекарят който ги е назначил (от ВМА) е бил приятно изненадан от добрите стойности, и е казал, че е от ивермектина, много негови колеги също го пиели. Но е важно да се почне веднага.
На племенника ми лекар не е гледал изследванията, които му пуснахме, но и те бяха в норма, макар и гранични (някои).

# 18 350
Това с ивермектина е същото като с хидроксихлорохвина и азтитромицина. В началната паника някой реши да набеди някакви лекарства за полозтворни при ковид. И до ден днешен по сайтовете на всички здравни институции пише, че няма никакви доказателства някое от тези лекарства да помага за нещо свързано с инфекцията. Имат си други приложения.

А лекарят няма как да знае дали кръвната картина е ок заради лекарствата. Това си е чиста спекула. Ако не ги бяха пили и кръвната картина пак си беше същата, какво щеше да каже въпросният специалист?

Най-вероятно близките Ви просто са изкарали ковид леко (както повечето хора) и подобни лекарства нямат нищо общо с протичането на заболяването. Иначе казано - щяха да изкарат ковид леко и без някакво апокрифно лечение.

ПС: В единственото проучване, в което се вижда някаква минимална полза от ивермектин, приложената в епруветка (in vitro) доза е абсолютно несъвместима с човешкия организъм. При подобна доза, на пациента ковид ще му е най-малкият проблем (токсична е).

# 18 351
Норе, очаквах да се включиш с подобен коментар. Реших да споделя, пък нека всеки сам си преценява. В нета също има информация бол, но на мен тази ми е от първа ръка.

# 18 352
Еми...тъжно е, че лекари изписват подобни глупости и то на хора, които карат ковид леко. В случая говорим за най-голямата болница в България.

Идеята ми беше някой болен, който чете тук, да не се почувства ощетен, че не са му изписали поредната безидейна шепа хапчета с неясна цел.

# 18 353
Познато семейство, ваксинираните с Аз на 21-ви, в момента и двамата болни, той от 1 седмица с Т 38-39,приет вчера в болница със сатурация под 80. ТЯ от неделя с висока Т, засега добра сатурация.
Същото се случи и с колежка.
Вече писах.
След ваксинация с АЗ.
При АЗ са нужни три седмици за да започне да работи ваксината.

# 18 354
Сестра ми и зет ми също пипнаха ковида след като се ваксинираха. Цяла година устискаха и точно седмица след ваксината се тръшнаха (образно казано).

# 18 355
Еми...тъжно е, че лекари изписват подобни глупости и то на хора, които карат ковид леко. В случая говорим за
най-голямата болница в България.

Не говорете толкова категорично и като последна инстанция за вредите причинени  от ивермектина и най-малко безполезността му, защото нито сте го приемали, нито сте вирусолог, за да раздавате " компетентни" мнения.  И двамата с ММ го взехме при боледуването си и при двамата 20 часа след втория му прием симптомите отшумяха и се почувствахме много по- добре. Едва ли е случайност или съвпадение. Съпругът ми беше болен 12 дена преди мен.

# 18 356
При ваксините има случаи даже след първа доза да няма никакви антитела, и да се изработят чак след втората доза. А някой вероятно и втората не ги лови, щом имат около 95%, а не 100%, ефективност. Нормално е да има и такива изключения. Все пак е до организъм, а не точна математика. Така че се пазете максимално до 2 седмици след втората доза.

# 18 357
Ако не се пазят след ваксинация, естествено, че ще се заразят.
Или наистина вярват, че  от ваксината се заразяват?

# 18 358
  • София
Аз бих тествала детето всъщи поне с антигенен тест, не е кой знае какво, но вие си знаете отношенията с половинката.

Иначе има доста вируси в момента, не е като да няма. Явно отворените градини и училища за маките си казват думата.

То и преди короната си имаше вируси и не бяха от отворените училища и градини Simple Smile Ама ся нали е модерно да се обвиняват тях.

И другите вируси живи и здрави си виреят в детските и офисните колективи. Който е работил в детски колективи си го знае - всеки месец има по едно завъртане на поредния вирус - няма значение дали е от сополивите или от стомашните вируси. Докато не се изреди цялата група няма приключване. И следващия месец пак.

# 18 359
  • в кукувиче гнездо
Айде сега пак се почна с писане на глупости за ивермектина. Ако беше така, както го пишете нямаше лекарите да се лекуват с него. И да лекуват богопомазаните с него. И не е хубаво човек, който няма личен опит с ивермектина така да се изказва.
Значи всички, които го пият изкарват болеста леко. Ама не било заради него, ами просто си го карали леко. Смях. А докажи, че не е от него. Не може. И обратното също. Но фактите са такива. Пила съм го, кръвните ми бяха перфектни. Още мърдам. Някои пият по три-четири антибиотика за месец, едва ходят, едва гледат. Това по-малко токсично ли е?
ПП хайде, нека пишат десетките хора, които ми пращаха лични съобщения за ивермектина. Кажете, как протекоха нещата при вас и вашите близки.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 09:04 от lechugitka

Общи условия

Активация на акаунт