Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 522
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 140
  • Сф
Защото това е пореден смъртен случай след ваксина и трябва да има гласност.
При всички ваксини се случва да има смъртни случаи. Това не значи, че ползата е по-малка от вредата. Така е било винаги.
Ето с това хич не съм съгласна. "Първо не вреди" е основен принцип в медицината. Сега, ясно ми е , че и на всяко лекарство се презастраховат с 99% успешност, ама скоро не съм чувала за починали при други масови ваксинации, по набори например при децата или да развият болестта след ваксинация точно или да лепнат друг вирус масово. За тая точно ваксина, ни казват, че ще се прекара болестта по-леко или няма да се заразиш, щото имаш антитела, пък точно след ваксината се случва неприятното. Някой казват, мал шанс, заразил се след ваксината, ама ако нямаше и преболедува? Не се знае още, дори и за самата болест толкова. записани  бяхме за пфаизер, ама сега нищо не се знае, предполагам няма да има за простосмъртни скоро. аз и без това съм с тежко заболяване, та хич неща експерименти. Ако ще се мре,айде да не ми помагат от АЗ точно. Това си е мое лично решение. В крайна сметка има и хора, със съпътстващи заболявания,автоимунни дори,  сериозни и преболедуват. Просто не се знае как ще се мобилизира имунната система.  А всяко едно външно вмешателство..хм си е риск в момента. А и доста страни проучват АЗ. Това с търговските войни ми малко като 5G то .

# 19 141
Много некоректно се поднася информацията “точно след ваксината”, един вид всички с АЗ да имат едно на ум, че може да се случи най-лошото. Еми извинявайте, но това изказване изобщо не е ОК, човекът, лека му пръст, е бил позитивен за ковид. Това в причината за неговата смърт, а не това, че се е ваксинирал... щеше ли да пишеш, ако беше след пфайзер? Защото аз знам за такъв случай, жена след първата игла на пфайзер, се заразява с ковид, бързо се влошава и влиза в болница в тежко състояние, но е жива, бори се. За това по време на пандемия не се прави ваксинация, но няма друг вариант за справяне с вируса.
Цялото семейство се ваксинирахме с аз, родителите ми са възрастни. Признавам, че и аз се притеснявам след всичките новини около ваксината, но за сега сме добре, вярвам и че така ще бъде. Нямахме неразположения, освен вечерта темп и втрисане, баща ми изобщо никаква реакция нямаше.

# 19 142
Тъжното е че ако се беше опазил още съвсем малко...Confused
Разпространението е много голямо. Направо е ужас.
Голямо е разпространението, да. И на фона на това, ще се приготвям пак и отново да отида на работа. Искам и нас да затворят, но не би... Никой не ни пита. Не е по темата, но да жмъцна 😔

# 19 143
13, поне ваксинира ли се?

# 19 144
13, поне ваксинира ли се?
Не успях, хХепи. Бях се записала за 11.03, останалото го знаем.

# 19 145
Ваксината не съдържа готови антитела. Трябва да минат поне 2-3 седмици след нея за да изгради организма достатъчно такива. Та съвсем нормално е през тези 2-3 седмици човек да може да се зарази, че и тежко да го изкара, защото той все още не е защитен от ваксината.
И при грипните ваксини е така. Считаш се за защитен чак 2-3 седмици след ваксина.
Не е нещо ново под слънцето. Който иска да се информира, има какво да се прочете, че и ЛЛ може просто да попита.

# 19 146
Ами, geizer, не е така. Трябва да има информационна кампания, особено по време на епидемия. Просто и цялото безхаберие на държавниците води до тук.

# 19 147
  • Другата България
Колежката ми се зарази почти месец след поставяне на първа доза АЗ.
Засега го боледува леко, засега всички, които сме с положителни тестове /само тя е с ваксина/ всъщност минаваме леко. Аз и моето броя за леко засега, първите дни бях много зле, ама това премина.

# 19 148
Е не, това е много лошо Sad Аз днес за пореден път се потресох какви хора има и много съжалявам, че не си се ваксинирала. Учудвам се, че работодателя ти не го е организирал. Моят съвет е да търсиш връзки Sad

# 19 149
Връзки нямам, освен на работните Лидлски обувки Simple Smile
Иначе работодателят имаше желанието, но от моя филиал заявихме желание първоначално само аз, после още двама. За  15  души персонал. Та, мисля, че желанието на работодателя се изпари с бройката желаещи..

# 19 150
Ами, geizer, не е така. Трябва да има информационна кампания, особено по време на епидемия. Просто и цялото безхаберие на държавниците води до тук.
По медиите непрекъснато се говори за ваксините, та не е като да няма информация. По скоро проблема е че всеки говори каквото му скимне, с цел да се открои с нещо от останалите и накрая става дезинформация.
Съгласна съм че управлението на кризата е омазано от всякъде.
Но все пак който има желание, може лесно и достъпно да се информира и от интернет и от ЛЛ.

# 19 151
  • Сф
То какво да се информираш. Ваксини няма , портала не работи цяла седмица..къде се изпариха последните доставки, не само АЗ? Всеки си е направил някакъв избор за ваксина, каква , що и дали ще. В крайна сметка, като не се ваксинираш , трудно ще си мобилен, ще има някакви рестрикции, малко извиване на ръце, ама карай, все пак се мисли за общото благо.Казаха че се чака ЕМА, днес май, това за АЗ. Така че тия които сте за АЗ се успокойте малко и не набивайте канчета на хора , които предпочитат да изчакат по мед. причини например Пфайзер. Само в бг няма уязвими групи , все е с връзки- аман!

# 19 152
Привет, да споделя че днес, на втория ден след + теста ми звъннаха от РЗИ за адрес и контактни лица.

# 19 153
Накратко да обясня ситуацията и се надявам на съвет.
Аз не съм в БГ,майка ми е сама там и с куп болести/от силно застрашените е/Тъй като ходи трудно,една съседка и правеше покупките през ден.Вчера разбрахме,че съседката е с положителен тест.Дайте ми съвет,какво да правим,за да намалим вероятността майка да с еразболее.Казах и за горещ чай,за инфлуцид през час до 12тия час днес и вит Ц.Друго какво?Наистина съм ужасно притеснена и освен това не съм до нея.

# 19 154
На мен не ми е ясно. Не виждам информация от какво е починал.
Но принципно да, човек може да се зарази и докато чака за ваксина. Вирусът по хората ходи все пак и всеки един непредпазлив контакт може да е рисков.
Придружаващи заболявания доколкото ми е ясно не е имал. Майка ми вчера говори с него по телефона и каза,че едвам е говорил, не е могъл да диша. Бил е на кислород.

Щом е бил на кислород, значи е бил заразен с ковид. Очевидно преди ваксинацията.

Общи условия

Активация на акаунт