Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 402
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 185
  • София
Да, де, ама не се е случило усложнение от ваксината, а от ковид. За това се говори от над една година.
Както и да е, жалко за човека. Ако беше се заразил месец по-късно, шансът щеше да е на негова страна. Щеше да има изработени някакви антитела.

# 19 186
Не сте разбрала правилно. Разследват се много специфични и много редки случаи на тромбоза в няколко държави.
Иначе хората умират и след като се ваксинират, случва се и в огромна част от случаите няма връзка. И вашият случай всъщност е точно пример за това.

# 19 187
  • Другата България
Ами затова всеки отговаря за себе си, без да си налага изборите на останалите като меродавни и да ги "съветва" да нарушават закона.

# 19 188
  • пустинята Гоби
Мими Роуз, нямам идея защо ни е на хартиен носител, но го викнаха. В София сме, но успя да се свърже. Дадоха ми и някакъв ковид код...не разбрах за какво е. Предупреждавам само, че ако някой разчита на болничен и няма връзка с РЗИ, да провери какво става.
Вие сте се свързали на третия ден, ама нали разбираш, че ако въпросът с излизането не търпи отлагане, няма кой да ги чака. Моята приятелка беше притисната от работодателя да дава дати с болнични и беше се видяла в чудо какво да прави, и най-неочаквано се обадиха те. Все пак си вършат работата хората, просто нещата понякога са спешни. Аз съм решила за себе си, ако ми се наложи какво да правя.

Съветът ми към другите хора беше да звънят в Районното, а не да се стресират от приказки - задължително звънете в РЗИ.

# 19 189
  • София
Аз не говоря за ходене до лекар, а за отразяване в системата. За различни неща говорим.

# 19 190
Да, извинявам се, може да съм била по-рязка, но ми дойде като гръм от ясно небе и то за човек, който познавам.
Просто самата последователност ме шокира, при положение, че преди 1 седмица са съобщили по телевизията, че има съмнение за подобно нещо и сега изведнъж се случва на мой познат.
Пак някакви ваши фантазии споделяте в доста заблуждаващ пост.
Кое са съобщили по телевизията? Вие разбрахте ли каква е случката?
Жена със сърдечно заболяване, остро, отива с оплаквания на преглед и й слагат ваксина. Къде е развила Ковид? Кога е вдигнала температура? И кога е получила задух?

Вашият познат се е разболял от Ковид. Това е кофти при този вирус, че няколко дни преди да се развие болестта човек е заразен. В повечето случаи първите симптоми се развиват 3-5 дни след заразяването. Та явно е трябвало да се ваксинира по-рано.

Надявам се, че схванахте разликата.

# 19 191
Аз пък на 15-ия ден от карантината, имам втори положителен тест - 4 дни по-късно никой не ми е звънил. Останалите около мен с тест от същия ден получиха веднага обаждане. Чудя се какво става? Иначе ми е ясно, че след болницата пак ще съм 14 дни карантина...

# 19 192
  • пустинята Гоби
Може би, защото си в болница никой не ти звъни.

# 19 193
Здравейте,
По стечение на обстоятелствата следя темата от началото на месеца. Обръщам се с въпрос към тези, които са били или имат близък, преминал през подобен казус .. или имат познания по темата.

Предварително благодаря и бързо и леко възстановяване на всички, които са се срещнали с вируса от 1-во лице
Скрит текст:
Пациент с болничен престой е поставен на кислород, но няколко дни по-късно е преместен на вентилация.

С две думи каква е ролята на вентилацията (без интубиране)? И какъв е алгоритъмът за освобождаване от тази “зависимост”?

От няколко дни е със стабилни показатели- температура, сатурация, кръвно

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 17:37 от fotokod

# 19 194
Може би, защото си в болница никой не ти звъни.
На другите звъняха вече, дори в болницата.

# 19 195
Магика, ти за пръв път ли чуваш, че от КОВИД се губи обоняние и това става няколко дни след първи симптоми?
Що за абсурд, да мислиш, че с вземането на проба те заразяват?!

Не мога повече, отчайващо е с такива конспирации.

Точно сега една лекарка коментира, че много хора ще се откажат да се ваксинират. А не трябва.
От Горна Оряховица е, не видях име.

# 19 196
  • София
Добре,теста ми излезе положителен.Доктора не ми назначи антибиотик,защото се чувствам добре.Мислите ли,че е правилно?Не следва ли при доказан Ковид да се започне незабавно антибиотик?

# 19 197
  • Другата България
Добре,теста ми излезе положителен.Доктора не ми назначи антибиотик,защото се чувствам добре.Мислите ли,че е правилно?Не следва ли при доказан Ковид да се започне незабавно антибиотик?
Много правилно решение на лекаря.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 01:46 от Не се сърди, човече

# 19 198
  • София
Здравейте ,запис - от тази нощ съм с температура до 37.8 и днес съм като парцал с 37  ! Дали съм сигурен ковид или има и други изненади Simple Smile Кажете какво да предприема , не ми се иска да ходя за тест , а От аптеката личната ми каза след 3 ти ден !

Прочетох доста , много полезна информация

# 19 199
  • софия
А РЗИ колко дни назад от излизане на положителен тест питат за контактни лица?

Общи условия

Активация на акаунт