Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 976
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 170
  • София
Понеделник ме драскаше гърлото и вечерта вдигнах 37*2 температура.Доктора ми назначи обичайните лекарства при Ковид.От тогава съм добре,нищо ми няма.Реших днес да пусна PSR за да не пия шепа лекарства без да знам какво ми е.Сутринта ми бъркаха в носа и сега започнах да губя обоняние.Имам чувсвото,че ми увредиха рецепторите тези от лабораторията.При някой случвало ли се е подобно нещо?Преди малко бях на 100%,че теста ще излезе отрицателен.Сега вече незнам какво да мисля.Много странно...

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 01:49 от Не се сърди, човече

# 19 171
Ако реша да правя снимка на бял дроб  на детето( 15г), за наше спокойствие, къде бихте ме насочили за такава?
Знам за Софиямед( някакъв комбиниран преглед, кръвна картина, снимка, консултация с пулмолог).
Къде може на друго място?
Вие под карантина ли сте?

# 19 172
Понеделник ме драскаше гърлото и вечерта вдигнах 37*2 температура.Доктора ми назначи обичайните лекарства при Ковид.От тогава съм добре,нищо ми няма.Реших днес да пусна PSR за да не пия шепа лекарства без да знам какво ми е.Сутринта ми бъркаха в носа и сега започнах да губя обоняние.Имам чувсвото,че ми увредиха рецепторите тези от лабораторията.При някой случвало ли се е подобно нещо?Преди малко бях на 100%,че теста ще излезе отрицателен.Сега вече незнам какво да мисля.Много странно...
Аз загубих обоняние във вторник, а температура вдигнах в събота, 4-5 дни е интервала, може би е съвпадение това с теста при Вас защото интервалът между температурата и обонаниято и при Вас е толкова

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 01:49 от Не се сърди, човече

# 19 173
  • София
Ако реша да правя снимка на бял дроб  на детето( 15г), за наше спокойствие, къде бихте ме насочили за такава?
Знам за Софиямед( някакъв комбиниран преглед, кръвна картина, снимка, консултация с пулмолог).
Вие под карантина ли сте?

Токуда

# 19 174

И аз се интересувам!

# 19 175
Карантинирани могат ли да отидат в Токуда? Трябва ли обаждане за час преди това?

# 19 176
  • пустинята Гоби
За Токуда може да се обадите по телефона и да попитате дали трябва да запазите час. Там ще обясните под карантина ли сте, с ковид ли сте, ще ви насочат.

# 19 177
  • София
Карантинирани могат ли да отидат в Токуда? Трябва ли обаждане за час преди това?

Има си зелени коридори. Звънете да попитате.

# 19 178
  • Другата България
До РЗИ е задължително обаждането.

# 19 179
  • София
Да ви кажа какво стана с нашата карантина. След три дена звънене, на 14-ия ден от положителния тест, ММ успя да се свърже с РЗИ. Не беше вкаран в системата, няма такъв номер на теста, няма такова ЕГН. Да бил звънял в Пирогов (тестът му е от фургоните) да пита. След няколко телефонни разговора се установи, че са го пропуснали. Подадоха го към РЗИ. РЗИ пусна карантината за 14 дни от ... вчера. Айде пак звънене, оправяне на дати, днес и до РЗИ отиде, да си вземе предписанието лично. Но му се обадиха после да питат всичко наред ли е. Та грешки стават. Ако разчитате на болнични и не ви звъннат до няколко дена, търсете РЗИ.

# 19 180
  • пустинята Гоби
До РЗИ е задължително обаждането звучи много забавно, ако живееш в София. Моя приятелка, контактно лице, счупи телефоните да им звъни за да пита, какво да прави - всичките са изключени. Не си правете труда изобщо да им звъните, съвет от мен.

Бърльо, предписанието за какво трябва? И на моята приятелка са й казали да ходи до РЗИ за предписание след като й мина карантината. В крайна сметка те са звъннали на брат й, който е болен, той я е подал, та тя си е оправила болничния.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 15:57 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 19 181
  • Другата България
Значи аз казвам какъв е законът.
Ако си карантиниран и трябва да излезеш по медицински причини, за да го направиш трябва да се обадиш на РЗИ или на районния инспектор.
В противен случай рискуваш акт, ако те хванат.
Оттук насетне преценката за това дали и кога и на кого ще се звъни следва да е лична.

# 19 182
  • пустинята Гоби
ОК, аз пък казвам каква е действителността в София. От вчера и днес. Да се звънне в Районното предполагам е по-възможно, ако някой държи да е стриктен. Ако се наложи да си водя семейството по болници, РЗИ и акта ще са ми последна грижа.

# 19 183
  • София
Мими Роуз, нямам идея защо ни е на хартиен носител, но го викнаха. В София сме, но успя да се свърже. Дадоха ми и някакъв ковид код...не разбрах за какво е. Предупреждавам само, че ако някой разчита на болничен и няма връзка с РЗИ, да провери какво става.

# 19 184
Да, извинявам се, може да съм била по-рязка, но ми дойде като гръм от ясно небе и то за човек, който познавам.
Просто самата последователност ме шокира, при положение, че преди 1 седмица са съобщили по телевизията, че има съмнение за подобно нещо и сега изведнъж се случва на мой познат.

Общи условия

Активация на акаунт