Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 094
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 425
Привет,имам нужда от съвет.Свекърът ми,на 71г.,иначе здрав и жизнен човек,вероятно е с ковид.ПСР ще пусне понеделник.И то след караници с него.Че не вярва на нищо,само на Мангъров Sad
Мисълта ми е,какви други изследвания да направи.В момента не взема нищо,има обилна хрема,кашлица,замаяност,сълзят очите,днес и Т 37,6.Не ще да взема нищо,щото не било това.А и Мангъров казвал,че при вирус антибиотика само вреди!!! Взема поне еликвис,понеже него го пие заради други проблеми отдавна.

# 19 426
Моя близка ветеринар ми даде ивермектин течен, сметна ми дозата според килограмите. Но аз се притеснявам да го пия, а то е трябва да се пие възможно най-скоро...
Аз съм против този препарат. Следвайте съветите на личния си лекар.

# 19 427
Здравейте! Извинявам се имам въпрос, може би е коментирано, после ще се върна да чета, но съм притеснена. Днес ми излезе + пср тест. Имам от вчера болка в гърлото и лека кашлица. Чак сега 20ч - 37 темп. Моя близка ветеринар ми даде ивермектин течен, сметна ми дозата според килограмите. Но аз се притеснявам да го пия, а то е трябва да се пие възможно най-скоро... Джипито каза, че не е доказан ефект от него и не се нае да ми го предписва. Само аспирин и витамини. Имате ли опит с него, отзиви..
Благодаря!
Пийте го! Зет ми и племенника ми го пиха, изкараха го леко. Лекарят (от ВМА)  беше учуден от кръвната картина на зет ми. Предвид белодробен проблем в миналото, беше предвидил сериозни лекарства, но след като видя резултатите му се отказа да му изписва каквото и да е. Лекува се само с аспирин и ивермектин. Лекарят е казал и че аспирин даже няма нужда, и че е добре благодарение на ивермектина. Сестра ми, която не го пи стигна до кортикостероиди.
Все си мисля, че лекар от ВМА, работил една година на първа линия  разбира повече от Ковид, отколкото джипито.

# 19 428
  • София
От кое лекарство ми се гади?Подозирам Цинка...

# 19 429
  • пустинята Гоби
Привет,имам нужда от съвет.Свекърът ми,на 71г.,иначе здрав и жизнен човек,вероятно е с ковид.ПСР ще пусне понеделник.И то след караници с него.Че не вярва на нищо,само на Мангъров Sad
Мисълта ми е,какви други изследвания да направи.В момента не взема нищо,има обилна хрема,кашлица,замаяност,сълзят очите,днес и Т 37,6.Не ще да взема нищо,щото не било това.А и Мангъров казвал,че при вирус антибиотика само вреди!!! Взема поне еликвис,понеже него го пие заради други проблеми отдавна.
По-добре се консултирайте с личния лекар на човека. Вас, ако не слуша, него сигурно ще. Той ще каже, ако има нужда от изследвания и лечение.

# 19 430
  • Русе
Възможно ли е тая коронка да съм я влачил с месеци без да разбера ? От миналото лято на няколко пъти губих обоняние и вкус, но не напълно а да кажем на 70%. Други симптоми не съм имал. Иначе от дете съм с лека форма на синузит с периодични обостряния и съм с носово говорене. А синузитът няма как да не влияе и на обонянието. Тестове за вируса не съм си правил досега.

# 19 431
Съвсем вазможно и доста вероятно.

# 19 432
  • Mediterraneo

Добре, че не живеем в чужбина тогава..
Чувам, че там имало вечерен час 18 ч и забрана за събиране на хора освен ако не докажат че са преки роднини.. Това вярно ли е? За Франция и Австрия го чух...

В Испания, в областта, кадето живея, вечерният час е 22. Но и при нас не могат да се събират по къщите хора, само съжителстващи, никакви преки роднини няма намесени. На заведение- 4 човека на маса, 30% капацитет вътре и то от седмица, досега беше затворено.

# 19 433
  • Варна
Благодаря за отговора. Аз повече се притеснявам за ММ, тъй като преди малко температурата  му пак беше 38, 1, а от обяд след парацетамола уж беше спаднала на 37, 3. Възможно ли е предвид че днес му е първи ден със симптоми, а именно темп. и главоболие ( други засега няма) вече да е развил пневмония. А вие каква температура поддържахте?

Valia86, моя съпруг започна с 37.2-37.4 миналия петък. До вторник вечерта поддържаше така ниска температура, като от вторник 23ч започна да вдига 38. Сряда, четвъртък и петък в следобедните часове вдигаше и по 38.6. Разбирам притеснението ти, от сряда започна антибиотик. Днес беше на снимка и за щастие няма пневмония.

# 19 434
  • София
За болки в гърба и ставите какво взимате обезболяващо ? Снощи взех аналгин , много ме боли гърба , реве ми се

# 19 435
За болки в гърба и ставите какво взимате обезболяващо ? Снощи взех аналгин , много ме боли гърба , реве ми се
Нурофена работеше в повечето случаи при нас. Аналгин не съм пробвал.

# 19 436
От кое лекарство ми се гади?Подозирам Цинка...

Колко цинк пиеш?

# 19 437
Здравейте! Извинявам се имам въпрос, може би е коментирано, после ще се върна да чета, но съм притеснена. Днес ми излезе + пср тест. Имам от вчера болка в гърлото и лека кашлица. Чак сега 20ч - 37 темп. Моя близка ветеринар ми даде ивермектин течен, сметна ми дозата според килограмите. Но аз се притеснявам да го пия, а то е трябва да се пие възможно най-скоро... Джипито каза, че не е доказан ефект от него и не се нае да ми го предписва. Само аспирин и витамини. Имате ли опит с него, отзиви..
Благодаря!
Да, имам опит, с мъжа ми и сина ми, дълго е да пиша, мога да публикувам и изследвания, всичко им беше в норма, освен моноцитите, които бяха леко завишени. Минаха без антибиотици. За сравнение - аз през ноември пих 2 АБ, общо повече от 20 дена, качвах темп. над 38 до 10-11 ден след началота на симптомите. Две рентг. снимки на мъжа ми - на 4-ти и 11-ти ден - в норма. Лекарството наистина помага.
П.П. Случаят е описан и в коментар # 19 429.Sunglasses

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 22:41 от martat

# 19 438
  • I want it all and I want it now.
Парацетамол. За ставите взимам колаген на прах.

# 19 439
Някой има ли представа от какво са тези болки в гърба. Ужасни са. И аз бях така. А никога преди не ме е боляло така. Нямаше нищо общо с болката при схващане, например.
   Чета и че доста хора се оплакват. И ми стана интересно на какво се дължи.

Общи условия

Активация на акаунт