Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 471
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 680
Моля, който е приемал Даксаметазон/ Медрол да сподели какви бяха дозировките, защото сега по телефона докторът ми се струва, че изписа слонска доза...2х2 от 4 мг.
И как определихте дозата за слонска Simple Smile
Изчислява се на кг тегло. Може да е голяма ако тежите 15 кг Simple Smile

# 19 681
nolii, благодаря. Съпругът на моя служителка е зле, сатурация 77, викнали са линейка в 15.00....още чакат. Човекът е рисков , на възраст и с множество придружаващи заболявания. В София се развива действието.

# 19 682
Хора моля пишете как ви е пулса? 8 ден, с двустранна пневмония съм и с адски висок пулс 120. С големи дози  бетаблокер понякога пада до 100-105. Направо не знам какво да правя, в Бургас няма места по болниците.
И ние бяхме с висок пулс, дори дълго време след оздравяването!

# 19 683
Абсолютно може, моят е правен на 22 ден, лаборантката каза много рано идвате, на 40 ден ще са по високи...!
Пуснах на 22 ден, защото имах и хормон да изследвам.  На 40 ден не отидох, не ми се буташе в заразите...
Същия е вероятно случая при Ън.
Мими, съвсем различен е случаят със сина на Ън, няма нищо общо с твоя, прочети пак - първият тест е направен два месеца след преболедуване /дори не след първи симптоми/, а вторият - пет месеца по-късно.
При теб антителата е възможно и вероятно и да са се покачили, защото си се тествала много рано първия път, както са ти казали и от лабораторията.

Точно така. Първи симптоми от заразата - 16 октомври. Оздравяхме около 30 октомври. Първи тест за антитела на сина - 4 януари. Втори тест - днес. Антитела - двойно повишени.
Видях и други предположения, че отново се е срещнал с вируса и организмът му е реагирал. Ако той се е срещнал отново и вирусът е бил в тялото му, за да накара имунната система да реагира, значи и ние сме го прекарали отново заедно с него. Това ще разберем, щом и ние си направим повторен тест. Ще пиша отново.

# 19 684
  • София
Привет! Моите симптоми започнаха преди повече от 2 седмици с хрема и гърло, прерастнаха в умора, мускулни болки и вече от няколко дни съм с ужасна кашлица. В събота бях на преглед,  изписа ми антибиотик синекод, приемам го вече 4 дни. Днес си пуснах PSR и направих снимка. Личния смята, че теста може и да не покаже, тъй като е минало доста време. Резултата от ренгена е:лицевата рентгенограма на белите дробове представя белодробния паренхим в дясно базално дребнопетнисти инфилтрации по типа на бронхоалвеоларните микротромботични изменения при Ковид.

Синекод, със сигурност е сироп за непродуктивна кашлица (суха) не е антибиотик.

# 19 685
nolii, благодаря. Съпругът на моя служителка е зле, сатурация 77, викнали са линейка в 15.00....още чакат. Човекът е рисков , на възраст и с множество придружаващи заболявания. В София се развива действието.
Частна линейка? Май Калинка беше дала техни номера, не знам дали в тази или в общата.

# 19 686
Да, имам телефоните...и това е вариант. Предполагам частните линейки също по някакъв начин имат инфо къде има свободни места по болниците...

# 19 687
  • Там,където се събуждам щастлива.

Частните линейки, за съжаление, нямат координация с къде има свободно място. Трябва сам да намериш.

# 19 688
Хора моля пишете как ви е пулса? 8 ден, с двустранна пневмония съм и с адски висок пулс 120. С големи дози  бетаблокер понякога пада до 100-105. Направо не знам какво да правя, в Бургас няма места по болниците.
Информация от преди час - места в окръжна в момента има.

# 19 689
  • пустинята Гоби
За повръщането, ако не е придружено с разстройство, може да се сложат свещички.

# 19 690
Много ви благодаря момичета, винаги съм знаела, че тук е мястото, където ще получа помощ на минутата. Препредавам информацията,  дано човекът се оправи.

# 19 691
  • Другата България
Частните линейки не разполагат с информация за свободни места/легла.
Предварително уговаряш с конкретна болница, и тогава ги търсиш.
Иначе рискуваш загуба на време и обикаляне с болен човек в студа.

# 19 692
  • под тепетата
За повръщане - вомитусхил.

# 19 693
  • инфантилно и разглезено хлапе
Единият ми родител, с положителен тест, е от днес с повръщане. Буквално нищо не може да приеме, нито храна, нито вода. Много съм притеснена, моля ако при някой е протекло с такива симптоми да сподели.

Да, при някои хора корона-вирусната инфекция може да протече само със засягане на гастро-интестиналния(храносмилателния) тракт, без респираторен синдром.
Прочетох, че от цялото тяло, в червата и храносмилателния тракт имало най-голям брой клетки възприемчиви към вируса.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 21:46 от BlueIce

# 19 694
  • София
Днес си пуснах кръвни изследвания и съм с d-dimer 5 пъти над нормата - 2.51 при горна граница 0.55 Sad Има ли някой друг с толкова висок показател? Всичко друго ми е ок. ЛЛ каза само да го следим засега, към аспирина ми добави и натаспин, след седмица пак контролно изследване за да видим дали спада.

Общи условия

Активация на акаунт