Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 372
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 830
Феритин може да скочи и над 2000 при ковид. Малко над границата не е проблем.

# 19 831
Здравейте отново. Днес ми е 6-ти ден от първите симптоми. Вече нямам гърлобол и усещането за запушен нос почти изчезна. От вчера следобед обаче и днес през целия ден когато си поема въздух усещам нещо като парене и болка в гъдрите ( зад самата трахея като че ли в гръдната кост) и много се притесних. Звъннах на ЛЛ, за да се консултирам дали да не направя утре снимка, но тя категорично ми каза, че трябва да изчакам до петък, че било рано, че при всички случаи щяло да има най-вероятно някакви изменения от самия вирус, които обаче едва ли ще бъдат пневмония. Иначе и днес, както и предните дни сутрин и до 12. 00 часа нямам температура, от 12.00 часа до към 17 и нещо е 37- 37,1, а след това вече нямам. Не знам какво да правя. Много съм объркана и разтревожена, тъй като имам боледуващи в момента познати, които още първите дни имат изменения в  белите дробове и пият антибиотици, а ние с ММ ( и той следобед вдига температура - вчера до 37,3, днес до 37, 1 като има леки мускулни болки и болки в кръста засега няма респираторни оплаквания) стоим вкъщи и пием само витамини и чакаме да ни мине както изглежда. Вие какво бихте ме посъветвали- страх ме е  ЛЛ да не подценява прекалено ситуацията. Имало ли е някой от Вас който да е бил с подобни оплаквания и да не е пил антибиотик и да му е минало.Благодаря предварително за отделеното време и внимание.

# 19 832
  • Другата България
Аз имам въпрос към преболедувалите.
Колко време след изтичане на карантината продължихте да се пазите от близките си?
Засега - 15-ти ден от първи симптоми моите не проявяват такива, но аз 14 дни съм изолирана в една стая и останалата част от помещението се дезинфекцира всеки ден, маски се носят и всичко както си му е реда.
Да, ама карантината ми изтича, и утре и край, и аз трябва да изляза и да свърша 101 неща, а от събота съм и на работа.
Според ОПЛ вече за тях няма опасност, при това аз съм съвсем добре физически и ментално, но все пак, докога сте се пазили вие?

# 19 833
Аз имам въпрос към преболедувалите.
Колко време след изтичане на карантината продължихте да се пазите от близките си?
Засега - 15-ти ден от първи симптоми моите не проявяват такива, но аз 14 дни съм изолирана в една стая и останалата част от помещението се дезинфекцира всеки ден, маски се носят и всичко както си му е реда.
Да, ама карантината ми изтича, и утре и край, и аз трябва да изляза и да свърша 101 неща, а от събота съм и на работа.
Според ОПЛ вече за тях няма опасност, при това аз съм съвсем добре физически и ментално, но все пак, докога сте се пазили вие?
На 17-тия ден след първите симптоми тестът все още беше положителен при мен.

# 19 834
Мери, за майка ми ЛЛ каза още една седмица да я пазим.
Значи общо 3 с маска вкъщи. И дистанция.

# 19 835
  • Другата България
Аз не питах това.
И ОПЛ, и РЗИ ми казаха, че може и да ми е положителен теста, но не съм заразна вече.
В което не намирам логика, но го чувам и от други места.
Все пак нито някой ще ми даде ново направление за тест, нито аз ще дам 100 лева за такъв, нито шефа ще ме търпи здрава да си стоя вкъщи, ако това е преценката на ОПЛ, а тя е такава.
Питах пазенето докога, от опит.
Ти си в болница, имала си влошаване, аз нямах, надявам се и да нямам.
Мери, за майка ми ЛЛ каза още една седмица да я пазим.
Значи общо 3 с маска вкъщи. И дистанция.
Маската да, ясно е, с дистанцията да видим как, че и на нея ѝ писна.
Добре, благодаря ти.
Пак ще говоря с ОПЛ като ида за болничния.

# 19 836
Мери, по спомен заразяваш 2-3 дни преди първи симптоми и до 7 дни след това. Едва ли можеш да заразяваш вече.
Златна, положителния ПСР не значи, че можеш да заразяваш, а че организмът не се е изчистил от вируса напълно. Може да има останали частици.  Има линкове в нета.

# 19 837
  • Другата България
Мери, по спомен заразяваш 2-3 дни преди първи симптоми и до 7 дни след това. Едва ли можеш да заразяваш вече.
Златна, положителния ПСР не значи, че можеш да заразяваш, а че организмът не се е изчистил от вируса напълно. Може да има останали частици.  Има линкове в нета.
Именно, за ПСР това се имаше предвид, да.
Шефа ми е супер готин, той също беше с ковид, дойде след карантината на работа веднага, не е ползвал повече болнични.
Сега и той ме проверява редовно, питах го като препатил, каза да се обърна към ОПЛ, ако тя прецени, че съм здрава - на бойното поле. А тя ме пращаше още онзи ден на работа. Надали ако има съмнение, ще го направи, аз и контролна снимка ще направя, и кръвни ще пусна.

# 19 838
Моята майка, като свърши карантината, прави ПСР по изискване на работодателя. Пълна тъпотия, вместо да ги тества при контакт и симптоми. Отрицателен беше и от следващия ден на работа. ЛЛ е казала, че няма проблем.
Та, радвам се, че си оздравяла и дръгливата китайска гад е зад гърба ти! Hug

# 19 839
Не сме се изолирали, не сме се дистанцирали вкъщи. Аз и мъжът ми проявихме симптоми едновременно и едновременно ни мина, с разлика 1-2 дни. Децата не се разболяха изобщо. То едното не е дете, де, на 20 е.

# 19 840
Именно, за ПСР това се имаше предвид, да.
Шефа ми е супер готин, той също беше с ковид, дойде след карантината на работа веднага, не е ползвал повече болнични.
Сега и той ме проверява редовно, питах го като препатил, каза да се обърна към ОПЛ, ако тя прецени, че съм здрава - на бойното поле. А тя ме пращаше още онзи ден на работа. Надали ако има съмнение, ще го направи, аз и контролна снимка ще направя, и кръвни ще пусна.
Аз съм ден 12 от положителен тест. Досега нямах симптоми, но от днес сякаш ме боли главата. Почвам да се притеснявам.

# 19 841
  • Другата България
Тия двамата моите, ако удържат фронта до край /дано се случи/, след месец ще ги заведа за антитела.
Да видим все пак.
От деня на първи симптоми да, дори не сме се виждали, говорим си по телефоните от едната в другата стая, ама преди това? Нито сме се пазили, с мъжа ми спим на едно легло, в една стая, нито сме носили маски вкъщи, нито нещо кой знае какво сме правили като дезинфекция, освен обичайното от началото на епидемията.
Знам, че не е необичайно, но и знам, че този щам е много по-заразен, дано така останат нещата и им се размине, че през цялото време основното ми притеснение беше за тях.

# 19 842
Ами лично според мен е безпредметно това разделяне по стаите, при положение, че до предния ден всички сме били заедно, хранили сме се, ползвали сме всичко заедно. Нали уж сме най-заразни преди симптомите? Всеки да постъпва, както реши, разбира се. Вероятно ако имах възрастни и болни хора, с които да живея, щях да ги пазя.

# 19 843
Мери, майка ми живее с баба и тя не се зарази или поне не показа симптоми. Определено можеш да си отдъхнеш за двамата твоите. До сега би трябвало, да проявят симптоми.

# 19 844
Моето мнение за пазенето го знаеш, но да ти припомня - няма вече нужда никой от нищо да пазиш. И си имала нисък вирусен товар, затова никого не си заразила. Затова и го кара леко. Пи разни работи бадева най-вероятно.
Ходенето у дома с маски ми се виждa безсмислено, освен ако не пазиш някоя 80 годишна баба.

Общи условия

Активация на акаунт