Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 292
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 980
  • София
Да не е алергична. Аз днес почти не кашлям
За инхалации кой Ви каза? Аз забравих да питам доктора и не посмях да правя.
Ами никой не ми каза, сама реших защото винаги са ми помагали, беше ме страх защото бях прочела, че разнасяли вируса към дроба.
После реших да се поровя в някакви публикации на немски /по-напред дадох линкове/ и прочетох, че там дори правят на болните в болницата.
Надявам се не съм направила грешка, но никъде не намерих такава информация за разнасяне на вируса към дроба, освен в бг мама и едно мнение на ЛЛ.

# 19 981
Скрит текст:
От днес имам роднина с положителен тест. Може ли накратко какво да очаква с карантината? Ще му бъде ли връчено нещо от РЗИ и кога? Останалите в семейството също са в карантина?
Какъв е редът за излизане на преглед, аптека, пазар?
За София става дума.
Мерси
От РЗИ ще се обадят на човека с +тест, ще съберат цялата информация за него и хората, с които живее. За човекът с +тест карантина е 14 дни от деня на резултата, за контактните - 10.
До магазина, аптеката и т.н. трябва да ходи човек,които не е бил контактен и не е под карантина, ако сте съвестни, защото не се знае дали и контактните не са положителни без за проявяват симптоми.
За преглед попринцип пак трябва да се обадите в РЗИ и да поискате зелен коридор.
Пак казвам - всичко опира до съвест.
Иначе човекът с + тест е хубаво да се обади на ЛЛ, да му обясни как се чувства и той да му назначи някаква терапия - дали само витамини, дали по-сериозни лекарства - според състоянието на човека.

Мерси много. А контактните как се смятат? Някъде четох тези, с които са се срещали 2 дни преди теста? това вярно ли е? Ние последно се видяхме миналата сряда.

# 19 982

На 20 януари  имах 128 AU/ml  по метода CLIA , като над 15  АU/ml  се смята, че имам създадени антитела.
На 24 февруари  си направих първа ваксина на Астра Зенека, като предишния ден антителата ми бяха 130.

Ето още един случай на повишени антитела с времето...
Защото се е ваксинирала, това е причината да са увеличени.
Ваксинирала се е на следващия ден и вече е с 800
януари е имала 128
23.02 -130
24.02 ваксина
март 800

# 19 983
  • Germany
Merri, много хубаво си го написала 👍
Писах за моя племенник, днес 40 дена почти от първите му симптоми, най-накрая снимката му е ок и всички показатели в норма. Няма вече умора и задух. На 28 е, супер здрав по принцип и активно спортуващ. Обаче му остана едно леко треперене на ръцете. Чудим се дали е от кортикостероидите, които пи или е остатък от Ковид. Някой да има подобен проблем?

# 19 984
  • София

На 20 януари  имах 128 AU/ml  по метода CLIA , като над 15  АU/ml  се смята, че имам създадени антитела.
На 24 февруари  си направих първа ваксина на Астра Зенека, като предишния ден антителата ми бяха 130.

Ето още един случай на повишени антитела с времето...
Защото се е ваксинирала, това е причината да са увеличени.
Не помня, дали писах тук.
Моя близка изкара ковид края на октомври, сравнително леко. След 30 дни имаше ИгГ над 90 (референтната май беше над 15, теста направи в Цибалаб). В края на февруари, при същия тест, вече имаше над 400 (това е максимумът, който дават от лабораторията. Колко над 400 не се знае).

# 19 985
Какъв магазин, какъв пазар! Една година пандемия и не научихте кой е под карантина кога!

Болнивт излиза само ако има нужда от лекар или аптека, като второто е при условие, че няма кой да му купи лекарства. Същото важи и за карантинираните, ОСОБЕНО тези в едно домакинство с него. При нужда от излизане се съобщава на районното управление или на РЗИ, ако е спешно се вика 112.

Всички, с които е общувал над 15 минути 2 дни преди положителния тест трябва да са под карантина. Или 2 дни преди началото на симптомите, зависи кога се е тествал. Всички, с които живее - категорично под карантина. 🤦🏽♀

От днес имам роднина с положителен тест. Може ли накратко какво да очаква с карантината? Ще му бъде ли връчено нещо от РЗИ и кога? Останалите в семейството също са в карантина?
Какъв е редът за излизане на преглед, аптека, пазар?
За София става дума.
Мерси

# 19 986
Мими, прочети хубаво поста.
800 са месец след ваксината, не на другия ден.

Идвам да рапортувам Simple Smile.

На 20 януари  имах 128 AU/ml  по метода CLIA , като над 15  АU/ml  се смята, че имам създадени антитела.
На 24 февруари  си направих първа ваксина на Астра Зенека, като предишния ден антителата ми бяха 130.
Днес, месец след ваксината антителата са ми 800.

# 19 987
Явно не е имало причина да ги учим правилата до момента, аз като следях изкъсо миналата пролет, си спомням че не можеше и за тест, скенер, лекар и т.н. да се излиза...
Благодаря.

# 19 988
Да, но ти питаш за пазар.

# 19 989
Явно не е имало причина да ги учим правилата до момента, аз като следях изкъсо миналата пролет, си спомням че не можеше и за тест, скенер, лекар и т.н. да се излиза...
Благодаря.

Така беше до ноември. Трябваше да чакаш линейка дори за рентгенова снимка. После им светна лампата, че няма как с 20 линейки в София да обслужват критично болни и такива чакащи за рутинен ковид преглед. Вече може човек да отиде на изследвания, снимка или преглед с личен транспорт, но трябва да се обади на районния инспектор предварително. За всякакви други неща - покупки, набавяне на лекарства - си стои вкъщи и разчита на близки/приятели/познати/социални служби.

# 19 990
Благодаря!
А заразените получават ли по някакъв начин ЛИЧНО тази информация и кога, или се подразбира че са го научили от форум или преразказано от роднина?

# 19 991
Пише го на предписанието на РЗИ. Кокто заради ситуацията идват със закъснения. Надявам се не им трябва хвърчащ лист, за да им хрумне, че не е интелигентно да пазаруват болни. И че ще започнат да го спазват и без да са изрично предупредени.

# 19 992
Благодаря!
А заразените получават ли по някакъв начин ЛИЧНО тази информация и кога, или се подразбира че са го научили от форум или преразказано от роднина?
[/q uote]

Подразбира се, че Карантина означава Карантина. Никакво излизане и контакти с външни хора. И това е регламентирано със заповед на Министъра на здравеопазването. А кой какво иска да чете и преразказва, си е негов проблем.

# 19 993
Карантината съществува доста преди Ковид, щом си под карантина не излизаш. Аз съм била с шарка под карантина, не ми даваха да излизам. И сега си стоях, нищо не ми стана.
Все едно света ще се свърши, ако не излизате 2 седмици, то така пандемията никога няма да свърши.
Всеки има поне един близък или приятел да му напазарува, ако не има социален патронаж.

# 19 994
Мими, прочети хубаво поста.
800 са месец след ваксината, не на другия ден.

Идвам да рапортувам Simple Smile.

На 20 януари  имах 128 AU/ml  по метода CLIA , като над 15  АU/ml  се смята, че имам създадени антитела.
На 24 февруари  си направих първа ваксина на Астра Зенека, като предишния ден антителата ми бяха 130.
Днес, месец след ваксината антителата са ми 800.
На 24.02. е сложила ваксина, като предишния ден, демек 23.02 са били 130 - разбирам, че е правила тест отново преди да се ваксинира!

Общи условия

Активация на акаунт