Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 850
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 965
Идвам да рапортувам Simple Smile.
Когато бях болна и уплашена, четенето в темата ми беше много от полза,  дано и аз съм полезна с нещо на някого...

Така - положителен тест за ковид от 7 декември, незабележими симптоми може би 2-3 дни по_рано.
Заболяването изкарах по мое мнение не особено тежко - с 6-7 дни температура и умора, но и с наченки на пневмония.

На 20 януари  имах 128 AU/ml  по метода CLIA , като над 15  АU/ml  се смята, че имам създадени антитела.
На 24 февруари  си направих първа ваксина на Астра Зенека, като предишния ден антителата ми бяха 130.
Днес, месец след ваксината антителата са ми 800.

# 19 966
И аз да се отчета за антитела, но не след ваксина (някой ден и това), засега само след боледуване и проверка как се движат във времето.

Тест положителен от 25 ноември 2020, първи по-леки симптоми около 18-19 ноември, от 21 ноември си почна по-сериозното. Карах го с единично вдигане на температура, без кашлица, с упорито главоболие, отпадналост, липса на апетит до гадене, диария, безсъние, запушен нос, измръзнали крайници, загуба на обоняние, едно странно усещане в гърдите като гъделичкане при дълбоко вдишване, с едностранна пневмония, яко задъхване няколко дни при изминаване на 5 метра до банята, тежест в гърдите като легна вечер.

Тест антитела на Рамус Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT):

20.01.2021 - резултат 5490 AU/ml
днес, 24.03.2021 - резултат 2518.30 AU/ml

Както очаквах, намаляват. Днес е 4 месеца от +теста.

Някой пита преди няколко страници за усещане в гърдите/дразнене? Аз още от най-първите симптоми (главоболие и запушен нос) имах едно усещане на гъделичкане, но не в гърлото, а надолу в гърдите. Първоначално беше само при много дълбоко вдишване. После почна да се засилва и се стигна дотам, че и при нормално дишане го усещах, а при прозяване или малко по-дълбоко вдишване ме пресичаше с болка и се закашлях единично, от дразненето. Тогава вече имаше и задъхване при минаване на 4-5 метра (дишане на много и малки глътки въздух) и тежестта в гърдите и отидох в Токуда на преглед.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 16:16 от NoraSimeonova

# 19 967
  • Другата България
Скрит текст:
Мери за майка ти щом предполагаш,че е заразена от 5 дни и сега е загубила обоняние и вкус съм склонна са вярвам ,че болестта минава във фаза на оздравяване.
Пожелавам да е така и да не те тревожи!
И помогни на мъжа ти с лекарството ❤
Не знам за 5 дни дали са, но от два със сигурност не беше ок, сега ми казва на час по лъжичка, че преди три дни я боляла ръката, ама тя пък е с плексит, решила, че е от него.
Нищо друго, жизнена иначе си беше, сега вече е много отпаднала, но досега ....просто аз съм виновна, че не обръщах достатъчно внимание, нали гледах да не се виждаме, от нея странях повече, околкото от мъжа ми, разчитах на казано....а тя е човек, който няма да се оплаче никога, трябва да е много зле, за да го направи.
Просто трябваше да навържа нещата, още от вчера с носовото говорене, единствено себе си упреквам.
Дано да си права, ама нали там имаше дни, които се следяха, аз за себе си не съм следяла толкова, сега ще ги броя по минути сигурно.
Мъжът ми си ползва лекарството отдавна, ОПЛ каза Авирон 3х1 за него към момента, и витамините, които са свършили всъщност, но утре и това ще купя.
Ами какво да ги правиш ,да са деца да ги набием или накажем,обаче те са големи хора и пак се пънат като магаре на мост.
Естествено ,че няма да се обвиняваш  ,направила си всичко което трябва,(малко са между другото ог тази порода хора),но вярвам ,че тъй като вече е изгубила обоняние и вкус,всички около нас в тази фаза на заболяването, всичко свършва.
А го има и този вариант да не ти е казала по рано да не те тревожи.
Аз от ден първи правя каквото трябва, именно заради нея и съпруга ми.
Всички го правим, тя е пенсиониран медицински работник, аз съм в системата, наясно сме с вируса, наясно сме с рисковете, наясно сме с последствията. На никого не са приятни мерките, маските, ограниченията, но осъзнавахме и осъзнаваме, че това е начин, макар и малък /според мен, предвид безотговорността на много хора/ да се опазиш някак. Против съм изпадането в крайности, против съм постоянното заливане с черни новини и статистика, против съм умишленото нагнетяване на страх у хората, никога не съм разбирала това взиране в числа, статистики, пресмятане, повтаряне на "всички ще умрем", което не значи, че съм безотговорна - напротив, реалист съм, здраво стъпил на земята. Възпитавана съм на отговорност, затова и от ден първи постъпих както трябваше - ОПЛ, тест, РЗИ, карантина, пазене, дезинфекция, проветряване.....днес също отново РЗИ, ОПЛ, началството....не мога да си позволя да ида на работа ако има дори и минимална вероятност да съм още заразна, утре ме чака пазаруване, аптека, пак ОПЛ за болничен, лаборатория....навсякъде има хора, аз съм с маска, но ако трябваше, щях да си остана и да търся варианти друг да свърши това, което трябва.
Затова и ми е болно, и ми е криво, и ми е притеснено, защото да, много хора го карат безсимптомно и леко, което е добре, но има и много други, които не оцеляват, в момента в нашата болница няма свободно нито едно легло в ковид отделение, има хора, нуждаещи се от болнично лечение, а не могат да го получат. И защо? Защото Пенчо и Ганчо не искат да стоят "затворени", те го "карат леко", това е "просто грип", "ще мине и замине", но за много хора и семействата им нещата никога няма да са същите.
Съжалявам за лиричното отклонение, ама ми е супер тъпо.
Спирам да досаждам.

# 19 968

На 20 януари  имах 128 AU/ml  по метода CLIA , като над 15  АU/ml  се смята, че имам създадени антитела.
На 24 февруари  си направих първа ваксина на Астра Зенека, като предишния ден антителата ми бяха 130.

Ето още един случай на повишени антитела с времето...

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 16:41 от mimi.7299

# 19 969
За деца на 2г някой знае ли какви са симптомите?Племенницата започна с разтройство и висока темп.,сега отшумя разстройството,но вдига по няколко пъти на ден лека темп.,7 дни от първи симпттоми,лекарката не пуснала кръвни,казва че няма зачервено гърло,слушалка на гърди чиста и не е изписала антибиотик на този етап....да разбурам ли че има и чревен вирус сега??
Има нещо сред децата да факт е, но ако имате съмнение направете тест.
Мен ме зарази малкият син (на 2г.), чиято госпожа в яслата беше с положителен тест. Той беше 3 дни с Т, през деня до към 37.5, нощно време се вдигаше. Не е имал други симптоми, само малко запушен нос още ден-два. По-големият е на 7 и или още не е прихванал, или е само с леко запушен нос.

# 19 970
Merri,_An, каква досада, ти си гласа на разума. Наистина на страшно много хора изобщо не им пука. Гордостта на българина от "силната му имунна система" също не го разбирам, защото всяка имунна система е силна, докато не се срине...

# 19 971
  • в кукувиче гнездо

На 20 януари  имах 128 AU/ml  по метода CLIA , като над 15  АU/ml  се смята, че имам създадени антитела.
На 24 февруари  си направих първа ваксина на Астра Зенека, като предишния ден антителата ми бяха 130.

Защото се е ваксинирала, това е причината да са увеличени.

# 19 972

2 единици е незначително повишение.
Важното е, че след ваксинация са много добри.

Нот, наистина прекаляваш.

# 19 973
Ще си позволя да продължа темата ,че ми е болна!
Незнам как може да има хора ,които не спират да плюят по всичко и навсякъде да седят в ъгъла като мишки и да дават акъл!Спрете бе хора,какво толкова написа дамата че е спазила абсолютно всички мерки ,че е един достоен пример какви трябва да бъдем всички!
Ако имаше повече такива хора ,отдавна щеше нещата да са както преди, обаче тези хора са 10 % и така ще си живеем още много години,бедни ,злобни,нещастни и в пандемия.

# 19 974
Да не е алергична. Аз днес почти не кашлям и сополите поизчезнаха, незнам какво помогна от вчера започнах инхалации с физиологичен разтвор, както и от два дена пия кларитин /антихистамин противоалергично/ , просто усещах, че кашлицата определено ми идваше от някакво дразнене, гъделичкане в гърлото.
Мъжът ми, кажи речи е вече добре, остана само една лека хрема.
Реално не сме с доказан ковид, тестовете от аптеката бяха отрицателни, сега като чета, че има и друг вирус започнах да се съмнявам.
Явно теста за антитела ще покаже истината.
За инхалации кой Ви каза? Аз забравих да питам доктора и не посмях да правя.

# 19 975
От днес имам роднина с положителен тест. Може ли накратко какво да очаква с карантината? Ще му бъде ли връчено нещо от РЗИ и кога? Останалите в семейството също са в карантина?
Какъв е редът за излизане на преглед, аптека, пазар?
За София става дума.
Мерси

# 19 976
  • там край реката
Колко дни пихте тромбекс/клопидогрел ?

# 19 977
Аз пих 1 месец Аспирин.
40 дни след първи симптоми правих изследвания и ми излезе тройно завишен Д Димер. После пих 10 дни Клопидогрел и 20 Аспирин. На контролата беше ОК.

# 19 978
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз пък не разбирам хора, които отказват да се тестват. Само по финансови причини бих го разбрала.
Сега чудене..после пак.

# 19 979
От днес имам роднина с положителен тест. Може ли накратко какво да очаква с карантината? Ще му бъде ли връчено нещо от РЗИ и кога? Останалите в семейството също са в карантина?
Какъв е редът за излизане на преглед, аптека, пазар?
За София става дума.
Мерси
От РЗИ ще се обадят на човека с +тест, ще съберат цялата информация за него и хората, с които живее. За човека с +тест карантината е 14 дни от деня на резултата, за контактните - 10.
До магазина, аптеката и т.н. трябва да ходи човек,които не е бил контактен и не е под карантина, ако сте съвестни, защото не се знае дали и контактните не са положителни без за проявяват симптоми.
За преглед попринцип пак трябва да се обадите в РЗИ и да поискате зелен коридор.
Пак казвам - всичко опира до съвест.
Иначе човекът с + тест е хубаво да се обади на ЛЛ, да му обясни как се чувства и той да му назначи някаква терапия - дали само витамини, дали по-сериозни лекарства - според състоянието на човека.

Общи условия

Активация на акаунт