Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 287 644
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 520
Здравейте. Моят  ПСР е отрицателен, нищо ми няма вече, но си продължавам с Авирона. Притесняват ме обаче кръвните изследвания:

СРП е доста завишен -29, а като правих после Ковид иследвания преди два месеца беше в норма- 4,3.
ДДимерът ми беше 208, сега е 225, при референта 198, като не съм престава да пия вечер Аспирин протект вече 4 месеца.
Дали да ходя пак на пулмолог  или при ЛЛ да отида да видим как да оправя тези показатели. Тук чета, че повечето пият Натаспин, ама моята лична ме кара да купя Еликвис за 130 лв. Антибиотик дали ще оправи СПР или Колхицин е по- добре. Но нищо няма да предприема без консултация с лекар, само споделям какво си мисля.
Какво е мнението ви за резултатите ми?
Без да съм лекар, но това което знам от лекари е че CRP се повишава при всяка вирусна инфекция, а от 60 нагоре вече е индикация и за евентуална бактериална инфекция. Така че с оглед на това, че Вие все пак имахте неразположение макар и непредизвикано от КОВИД, но най- вероятно от някакъв друг вирус, такава стойност не е очудваща. А и все пак не е толкова висока. Аз януари месец пак боледувах и ЛЛ смяташе, че е КОВИД въпреки отр.тест тъй като имах всички симптоми - очевидно не е било това предвид че сега към болна. Тогава на третия ден от симптомите CRP ми беше 25 и ЛЛ каза, че е нормално при вирусна инфекция. И тогава, както и сега, когато съм с КОВИД не ми изписа АБ. След като вече се чувстваш добре може би не ти трябва АБ, но това ще прецени все пак ЛЛ.

# 20 521
  • София
Dark_Chocolate, на ваше място бих се доверила на лекаря от ковид отделението. Опитът с това заболяване определено е от голямо значение. Притеснително е наличието на температура на 8-9 ден при установени изменения в белия дроб. Пожелавам бързо подобрение при родителите ви!

По отношение на първите симптоми: могат да са най-разнообразни. Като относително по-чести и повтарящи се се открояват болки в гърба и в очните ябълки, дразнене в носа и гърлото, болки в мускулите, умора и отпадналост. Обърнете им внимание в случай, че:

-симптомите се усилват
    -към 1-2 симптома се добавят нови
     -имате временно подобрение, след което симптомите се проявяват отново или се появяват други
2-3 дни с такива оплаквания би трябвало да ви насочат към изолиране, тестване и консултация с личния лекар. Не чакайте кашлица, задух или загуба на вкус и мирис. Загубата на обоняние е доста ненадежден симптом - може изобщо да не се прояви, или да се появи по-късно, към 7-8 ия ден.
В последно време чувам и за ангина, наслагваща се на фона на позитивен ковид.

# 20 522
В последно време чувам и за ангина, наслагваща се на фона на позитивен ковид
След позитивен тест от аптеката се изолирах. Първите 1-2 дни температура 37.5 и леки болко в мускули, парене в очите. След това дойде болката в гърлото и ангината с налепи. Моя позната лекарка ми каза, че поради спада на имунитета от вируса се получава бактериална инфекция и удря някое слабо място. При мен засега това е гърлото явно. Кофти е, че таблетките за смучене и спрея не облекчават особено. Сега залагам на чай от лайка, инхалации с лайка и сода и гаргара със същото. От снощи и на антибиотик.

# 20 523
  • София
В последно време чувам и за ангина, наслагваща се на фона на позитивен ковид
След позитивен тест от аптеката се изолирах. Първите 1-2 дни температура 37.5 и леки болко в мускули, парене в очите. След това дойде болката в гърлото и ангината с налепи. Моя позната лекарка ми каза, че поради спада на имунитета от вируса се получава бактериална инфекция и удря някое слабо място. При мен засега това е гърлото явно. Кофти е, че таблетките за смучене и спрея не облекчават особено. Сега залагам на чай от лайка, инхалации с лайка и сода и гаргара със същото. От снощи и на антибиотик.

Да, болките в гърлото при ангина са доста неприятни. Би трябвало след няколко приема на антибиотик да започнат да отшумяват. Може да пробвате клеева тинктура (за гаргара и пиене), както и сребърна вода (концентрация 30 мг/л).

# 20 524
Да, болките в гърлото при ангина са доста неприятни. Би трябвало след няколко приема на антибиотик да започнат да отшумяват. Може да пробвате клеева тинктура (за гаргара и пиене), както и сребърна вода (концентрация 30 мг/л).
Имам клеева тинктура под ръка. Капвам си по 15-20 капки в чая, като гледам да изпит поне 3 чая за деня. Надявам се антибиотика да подейства по-скоро и да облекчи малко болките. По интересно е, че спреят на Ангал не облекчава, а уж има в него лидокаинов хидрохлорид. Даже, че имам чувството, че като си пръсна с него ми изгаря цялото гърло - не знам дали заради ментола или просто е адски възпалено и повече дразни, отколкото помага.

# 20 525
Нурофен експрес форте ще облекчи болката. АБ не обезболява. Пръскалките и смукалките са слаба работа, само си давате парите за тях.

# 20 526
Здравейте, според вас този резултат показва ли, че е имало някаква среща с вируса преди около 35 дни или не

# 20 527
  • София
О не, нямате антитела.

# 20 528
Нурофен експрес форте ще облекчи болката. АБ не обезболява. Пръскалките и смукалките са слаба работа, само си давате парите за тях.
Имам подръка прахчета Нимезил, дали ще свършат работа за гърлото? По принцип ги пия при главоболие или друга болка. Даже съм чувал за вариант, в който прахчето не се разтваря с вода, а се изсипва директно в устата да се разтвори и преглъщайки облекчава гърлото, но нещо не смея да пробвам заради налепите.

# 20 529
  • София
Имам подръка прахчета Нимезил, дали ще свършат работа за гърлото? По принцип ги пия при главоболие или друга болка. Даже съм чувал за вариант, в който прахчето не се разтваря с вода, а се изсипва директно в устата да се разтвори и преглъщайки облекчава гърлото, но нещо не смея да пробвам заради налепите.

Вземете си това за болки в гърлото - 3 пъти по 3 впръсквания. Нимезила няма да ви облекчи болките в гърлото.

# 20 530
Нимезил не знам. Нурофен ме обезболява мен , вкл.и при болно гърло..6-7 чАса не ме бали, за това го предложих, ако болките са силти, да ви облекчи малко.

# 20 531
  • София
Мен често ме боли гърло и периодично си смуча тонзилотрен, обаче есента така ме заболя, че беше страшно, смуках исла, пръсках със спрей с прополис, клеева тинктура, гаргари със смрадлика и сода, купих и мазах с гранофурин е не и не, накрая прочетох за спрей хексорал  и купих, още с първото пръскане ми облекчи, направо ми светна.

# 20 532
Да си споделя и аз. Вече 5 ден съм с 37,3, която усещам все едно е 39. Адски болки в кръста, все едно контракции получавам.
Така боляло ли ви е кръст и колко дни е преминало?

# 20 533
Здравейте, днес си пуснах антигенен тест за количества. Резултатът ми е 3.3 при минимални референтни стойности до 0,8 - отрицателен, 0,8 - 1,0 - граничен,  над 1,0 - положителен.
Според вас дали стойността е добра?

# 20 534
  • Бургас
...Тук чета, че повечето пият Натаспин, ама моята лична ме кара да купя Еликвис за 130 лв...
Пулмоложката, при която бях вчера ми каза, че взимането на Ксарелто е било най-доброто, което съм направила по време на боледуването си. Не че е моя заслуга и чувайки цената му, щях да припадна, но го пия вече месец и то терапевтична доза - 20мг. Вече ми е разрешено да го спирам ако получа одобрение и от кардиолог. Консултирайки се за майка ми, която в момента също е болна и взима подобни на моите лекарства, категорично бе казано да спре Аспирин Протект и да го замени с по-добрия (за лекарката) еквивалент Еликвис. Така че може би има резон.

Общи условия

Активация на акаунт