Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 284 773
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 820
Имах положителен тест, имах и симптоми.

# 20 821
Нали казват, че около 10% от хората не развиват антитела. Може да е това.

# 20 822
Да, отрицателен е, обикновено казват поне 40 дни след първи симптоми да се прави тест за антитела, но при такъв резултат сега, не ми се вярва след 2 седмици примерно да е много по-различен.

Все пак аз ако бях, бих направила пак след 2 седмици, за всеки случай, може пък и да е грешен, знае ли човек.

# 20 823
  • Plovdiv, Bulgaria
Скрит текст:
Здравейте! Нямам възможност да изчета цялата тема. С Ковид съм и има нещо, което ме притеснява. Започнах с леко закашляне на 20.03, на 23.03 вдигнах температура 37.5. Направих си тест в нас. Беше положителен. Личния лекар веднага започна лечение. Само 3 дни имах температура 37-37.5. Беше ми отпаднало и загубих обоняние. Кашлицата е суха и от време на време, но от самото начало усещам като дишам нещо като "стържене". Правих си снимка на 8-ми ден, беше чиста. Днес ми е 13-ти ден от първи симптом, чувствам се добре, но това усещане, когато дишам не е изчезнало. Някой имал ли е подобен проблем? Благодаря предварително! Бъдете здрави!

Здравей,
Моят лекар ми каза ако вдигна над 37,5 да пия нещо за температура и веднага да му звънна. Аз държах около 37-37.2 около 10 дни и имах на моменти главоболие, нищо друго, но почнах веснага да пия антибиотик. Следи се и ако имаш промяна към по-лошо, веднага потърси медицинска помощ.
А аз да попитам, някой правил ли си е тест за антитела 2 седмици след като сте се излекували, защото аз така направих и ми показа резултат 0,60 AU/ml ?
На мен нищо не ми говори тази стойност на антителата може ли да споделиш какъв е минимума, който показва имунитет?

# 20 824
Скрит текст:
Здравейте! Нямам възможност да изчета цялата тема. С Ковид съм и има нещо, което ме притеснява. Започнах с леко закашляне на 20.03, на 23.03 вдигнах температура 37.5. Направих си тест в нас. Беше положителен. Личния лекар веднага започна лечение. Само 3 дни имах температура 37-37.5. Беше ми отпаднало и загубих обоняние. Кашлицата е суха и от време на време, но от самото начало усещам като дишам нещо като "стържене". Правих си снимка на 8-ми ден, беше чиста. Днес ми е 13-ти ден от първи симптом, чувствам се добре, но това усещане, когато дишам не е изчезнало. Някой имал ли е подобен проблем? Благодаря предварително! Бъдете здрави!

Здравей,
Моят лекар ми каза ако вдигна над 37,5 да пия нещо за температура и веднага да му звънна. Аз държах около 37-37.2 около 10 дни и имах на моменти главоболие, нищо друго, но почнах веснага да пия антибиотик. Следи се и ако имаш промяна към по-лошо, веднага потърси медицинска помощ.
А аз да попитам, някой правил ли си е тест за антитела 2 седмици след като сте се излекували, защото аз така направих и ми показа резултат 0,60 AU/ml ?
На мен нищо не ми говори тази стойност на антителата може ли да споделиш какъв е минимума, който показва имунитет?
В изледването й пише, над 50, протективен титър 1050. Този резултат сравнен с числта показва близка до нула стойност на антитела. Сега въпросът с имунитета е отделна работа.... той не се определя само от наличие на анттела.

# 20 825
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ъпдейт от нас... Баща ми от два дена не вдига температура над 38 градуса, но вдига до 37.3 - 37.8. Днес обаче е започнал с Медрол и това го научавам едва преди малко. Confused И то по някаква неясна схема. Днес две хапчета и в следващите 5 дена - 3 + 0 + 2, което на мен лично нищо не ми говори и съм бясна, че не ме информирал. И това човек, който се чудеше дали да вземе парацетамол... Бях правила онлайн консултация и схемата на този лекар беше 5 дена 2х4мг и 1х4мг за още 5 дена.

На майка ми й е 8-ми ден и днес за първи път от няколко дена засичат по-висока температура (37.6) и е почнала да говори по-носово. Не знам дали не се тълкува като влошаване това. Каза, че много я боли и носа, усещала пулсиране. Дали е от бъркането в носа при взимане на пробата? Каза, че много силно са човъркали с клечката.

Утре ще звъня на личния лекар и ще настоявам да се прави нещо, щото тези хора от понеделник насам ни ги е чувал някой, ни ги е виждал... Като се чух с личния лекар, каза да поддържаме връзка с пулмолога, който ги е прегледал. Хубаво, ама ние негови контакти нямаме... А идват почивни дни...

Чудя се дали да не пуснем контролни изследвания (утре ще е 12-ти ден на баща ми, 9-ти на майка ми)?

Просто се успокой!
Явно личния лекар знае какво прави.
Една седмица, след като оздравее може да пуснете изследвания и да направите снимка, за да видите дали се е възстановил.

Пак казвам, това според мен.

# 20 826
Знам, че е отрицателен, но дали не съм избързала за този тест?
Не сте. Но може би сте сбъркала лабораторията. Повторете го в друга, ако имате възможност.

# 20 827
Кашлица с храчки характерна ли е за Ковид?
При мм с пневмонията имаше малко непродуктивна кашлица.

# 20 828
Здравейте и от мен,първо да уточня, че не съм си правила тест тогава,но почти съм сигурна, че беше Ковид.Нямала съм кашлица , нито болно гърло....
Септември месец 2020
ден 1- се събудих със странно усещане в гърдите ,пиша странно, защото нито беше като тежест нито болка,просто усещане неприятно което беше съпроводено с отпадналост нищо друго
Аз си помислих,че се разболявам нещо и започнах да пия парацетамол.....
На 5-ти ден рано в 3 часа се събудих с втрисане и температура 38,4 и така се започна деня ,яко главоболие,болки в очите ,болка във вратът и гърба.
На следващия ден нов симптом,запуши ми се носа
На следващия ден почти същото и започнах антибиотик Клацид.
Температурата ми варираше от 37,1 до 37,7
и почти не пиех антипиретици,оставях я така
На 8 -ми ден загубих вкус и обоняние ,болката в главата не минаваше от нищо, всичко друго си беше същото ,освен чувството в гърдите ,което  съвсем леко като че ли се подобри.
В същото време пък нямах сили да сгъна едно одеало и да го прибера в гардероба ,никога не съм усещала такова нещо,просто  ми ставаше нещо на гърдите  .......и трябваше да седна някъде...
Започна и една суха кашлица,но от време на време
И така до
 11-ти ден  когато решихме вече да направим снимка, заключението -няма данни за пневмония
Така със всички симптоми продължих  до    13-ти ден
На 14-ти ден вече нямах температура,но известно време след това още бях без вкус и обоняние ,поне още една седмица, през това време  получих болка тежест в синусите , беше много неприятно
оттделно остана едно усещане в гърдите ,което между другото го имам и до ден днешен.
Антибиотика го пих 9 дена.
Най много се усъмних, че е Ковид заради загубата на вкус и обоняние, никога не ми се беше случвало такова нещо,и тази странна  температура...
Бяхме  само двамата с мъжът ми, като той  беше само с разтройство няколко дена и болка в главата.

# 20 829
Здравейте, търсих из форума, но не открих. Някой приемал ли е авирон по смехата 3х3 за 5 дни?

# 20 830
Здравейте в събота и неделя имах обоняние и вкус леко но в понеделник 29.03 нямаше вече нищо нито вкус нито обоняние правих домашен антигенен тест в вторник излезне отрицателен пия авирон витамин Б Селен нямам температура кашлица нищо нямам ще се възвърне ли обинянието и вкуса и след колко време

# 20 831
  • София
Здравейте в събота и неделя имах обоняние и вкус леко но в понеделник 29.03 нямаше вече нищо нито вкус нито обоняние правих домашен антигенен тест в вторник излезне отрицателен пия авирон витамин Б Селен нямам температура кашлица нищо нямам ще се възвърне ли обинянието и вкуса и след колко време

Индивидуално си е. На някой след 2 месеца на други след 2 седмици.

# 20 832
Добре Благодаря

# 20 833
  • София
Момичета, здравейте отново.
Един бърз въпрос вие на кой ден си пуснахте пср при съжителство с болен от Ковид 19. Днес е 9 ден от симптомите и 6 ден от положителния пср на ММ. Правих ПСР преди 2 дни, имах някакви неразположения, беше отрицателен. Няма да коментирам цялото напрежение, загубих си тотално апетита , нон стоп ми хлопа сърцето покрай целия стрес, а съм доста силна психически, обаче тоя вирус ми разказа играта. И като капак от днес алергична реакция от Модерна-та.....голям късмет, няма що. ММ уж го кара леко, това по информация от него, но той не е от словоохотливите, утре ще си пуска кръвни изследвания, че ще му е 10 ден от симптомите. Карам го да си направи снимка, не иска, а с тази ниска Т, която имаше се притеснявам да не е направил пневмония. Благодаря ви, че ме изчетохте и съжалявам ако съм досадила.

# 20 834
Здравейте, търсих из форума, но не открих. Някой приемал ли е авирон по смехата 3х3 за 5 дни?

На мен току що лекар по тел. ми каза аз да го пия превантивно, по схемата, която е в указанието. Още не съм проверила, като го купя, ще видя.

Установих, че цяла година след началото на КВ, у нас все още цари пълен хаос. Хората със симптоми трябва добре да се разходят от кабинет на кабинет, от лаборатория , на лаборатория. Дори цената на бързите тестове на фургоните,  е скочила от 35 на 50 лв.
Тогава какъв е смисълът от всичките там подобия на карантина, мерки, дето ги разхлабват баш в пика?! ...
Пълен абсурд!

Общи условия

Активация на акаунт