Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 285 605
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 955
За кислородната вода и аз знам, че изгаря.

# 20 956
  • София
Разбира се, че изгаря кислородната вода. Как иначе да ви изруси косите. Има различен процент, но на лигавица не бих го прилагала. За промиване на рана, слаб разтвор е ок.

# 20 957
  • Варна
От два дни пия флексид, днес усещам горната си устна леко изтръпнала. Възможно ли е да е алергична реакция, личната не ми отговаря?

# 20 958
  • София
Понеже не е упоменато в листовката, да предупредя, че Авирон Рапид раздразва стомаха и е препоръчително да се приема след хранене. След 3 дена прием на гладно си докарах големи проблеми - стомах, корем и за разкош жесток запек. Сега съм на Нексиум..

Преди смятах личният ни лекар за не особено надежден. Обмислях смяната му. След като баща ми се разболя от Ковид, промених мнението си на 180'. Освен първото обаждане от наша страна, за да съобщим за симптоматиката, повече не се наложи да го търсим. На следващия ден бяхме с направления за ПСР, снимка, кръвни изследвания и урина. Беше уговорил и преглед с инфекционист. Обаждаше се по 3 пъти на ден в първите по-драматични дни, започваше от 6 сутринта и искаше подробна информация за пациента - симптоми, Т, сатурация. Не се обиди и когато му казах, че консултираме лечението и с друг лекар и обсъждахме заедно промяната в лекарствата. За 12 дни 4 пъти пускахме пордобни кръвни изследвания (само първите бяха по каса, за останалите правих сложна организация), но баща ми стартира с CRP 136.

И двамата проследяващи лекари са категорични, че ваксината е основната причина вирусът да не засегне дробовете. Припомням, че татко прояви остри симптоми на пълен 22 ден от първа доза с АЗ. 18 часа след първите симптоми позитивира на антигенен тест, наколко часа по-късно и на ПСР. Майка ми го обгрижва през цялото време. Тя беше на 21 дни от втора доза Файзер, не прояви никаква симптоматика, след 10 дневната карантина беше с отрицателен ПСР.

Редактирам се, за да допълня за Фамотидина. Изписват го не само, за да "подпре" стомашната лигавица, но и твърдят, че има положителен ефект при ковид болните. Вкъщи имаме сигурно 10 вида лекрства за стомах, майка ми беше с хронична язва, перфорация и операция по спешност, но изброявайки наличностите, завеждащ Ковид отделение беше категоричен да даваме Фамотидин.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 15:13 от Lombardi

# 20 959
При мен се появиха някакви пукнати капиляри по единия крак - от няколко дни са ми отекли краката, пия лекарства, обаче сега това ме притесни... Чудя се да звъня ли на ЛЛ?

# 20 960
Да, звъни.

# 20 961
  • София
Четох някакво проучване за някои видове антихистамини които имат ефект на подтискане на някакви рецептори /разказнам по памет и най-вероятно не е много точно/ които се свързват с вируса и беше споменато, че действието е подобно на фамотидина.

# 20 962
  • Другата България
При мен се появиха някакви пукнати капиляри по единия крак - от няколко дни са ми отекли краката, пия лекарства, обаче сега това ме притесни... Чудя се да звъня ли на ЛЛ?
Какви антикоагуланти приемаш?

# 20 963
Деца само в Пирогов ли преглеждат?
Там чака ли се много?

# 20 964
Здравейте, търсих из форума, но не открих. Някой приемал ли е авирон по смехата 3х3 за 5 дни?

Не съм влизала два дни, не знам дали някой е отговорил - аз приемах Авирон 3*3 за 10 дена.

# 20 965
Деца само в Пирогов ли преглеждат?
Там чака ли се много?
и в инфекциозна

# 20 966
  • София
Момичета, здравейте. Днес да се включа и аз, но малко да ви разведря Simple Smile, както знаете имам сложена ваксина и коронясан мъж у нас, пълна програма. И на фона на цялата тъпотия...вчера изненаадаа  огромно червено петно на мястото на ваксината, сърби, расте, надуто.....ега ти късмета ударих отново. Това било закъсняла алергична реакция, то даже не се притесних...вече ми стана смешно, че сега освен всички хапчоляци, които пия ми добавиха и противоалергично като капак Simple Smile. Голям съм карък значи.....! А да питам тези, които пият Натаспин Н получавате ли от него ускорен пулс, аз нощем се будя с ускорен пулс, но не знам дали не е от стреса или от лекарството, другите които пия са витамини и не е от тях.

# 20 967
Момичета, здравейте. Днес да се включа и аз, но малко да ви разведря Simple Smile, както знаете имам сложена ваксина и коронясан мъж у нас, пълна програма. И на фона на цялата тъпотия...вчера изненаадаа  огромно червено петно на мястото на ваксината, сърби, расте, надуто.....ега ти късмета ударих отново. Това било закъсняла алергична реакция, то даже не се притесних...вече ми стана смешно, че сега освен всички хапчоляци, които пия ми добавиха и противоалергично като капак Simple Smile. Голям съм карък значи.....! А да питам тези, които пият Натаспин Н получавате ли от него ускорен пулс, аз нощем се будя с ускорен пулс, но не знам дали не е от стреса или от лекарството, другите които пия са витамини и не е от тях.
Аз пия Натаспин Х, но нямам ускорен пулс. Обаче проверете противоалергичното, което пиете, тъй като може да е от него. Лятото на миналата година от ЗИРТЕК Д, получих аритмия дори и пулс над 130, както и всички останали посочени странични реакции - замайване, световъртеж, сухота в устата, като замайването и световъртежа продължиха около месец тъй като ЗИРТЕК Д за разлика от обикновения зиртек е с удължено освобождаване и съдържа и голямо количество психоефедрин ( така съм и от Ксизала) - само от  Ейриус и Фортекал нямам странични ефекти.

# 20 968
  • София
Аз пия Натаспин Х, но нямам ускорен пулс. Обаче проверете противоалергичното, което пиете, тъй като може да е от него. Лятото на миналата година от ЗИРТЕК Д, получих аритмия дори и пулс над 130, както и всички останали посочени странични реакции - замайване, световъртеж, сухота в устата, като замайването и световъртежа продължиха около месец тъй като ЗИРТЕК Д за разлика от обикновения зиртек е с удължено освобождаване и съдържа и голямо количество психоефедрин ( така съм и от Ксизала) - само от  Ейриус и Фортекал нямам странични ефекти.

Не е от Ксизала, аз го пия от вчера, а пулса ми се ускорява от неделя горе долу, предполагам тогава е от стрес.

# 20 969
Ако си болна, от вируса се ускорява.

На мен Авирон ми подейства разхлабващо. Но аз съм винаги наобратно със страничните ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт