Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 284 899
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 940
Ха ха ха, даа, овцете... Добре ме напомни. Загубих всичките готини снимки, дето ми прати, като ми изгоря CD-то.
Забравих да си призная, че направих и изпитаната домашна рецепта при простуди и грип - спрей за нос от воден извлек на чесън. И си пръскаме на принципа, че ако не помогне, поне няма да ни навреди. Ама ако пък помогне!....

Хора, желая на всички, които са болни, леко измъкване от тази гадория КВ, а които не са болни, хич и да не си помислят да се разболяват! Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 22:12 от Diorela

# 20 941
Е, жалко, сега не ползвам ФБ и ги нямам и аз. Simple Smile

# 20 942
Здраве да е, ще минем на кози. Сега е по-актуално - от стара коза яре. Joy

А имаш ли идея защо в комбинацията лекарства за КВ изписват фамотидин? Само за да пази стомаха от другите, или има и още нещо?

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 22:41 от Diorela

# 20 943
Имал и противовирусно действие.
Аз си го пия по принцип.

# 20 944
Не открих нищо, но са го давали на Тръмп. То, като е така, що не ни изписват и мелатонин? Чета, че действал добре.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/hormon-spasjava-ot-koronavirus-230115

Цитат
"Изследвахме как различни хормони и подобни на тях вещества влияят на състоянието на пациенти, които се нуждаят от включване на системи за изкуствено дишане. Попадането на мелатонин в организмите на такива пациенти значително повишава шансовете от благоприятен изход от болестта, което е характерна както за пациенти с Ковид-19, така и на хора с други белодробни заболявания", пишат авторите на изследването, проведено от доц.Николас Татонети от Колумбийския университет в Ню Йорк.
Механизмът на действие на мелатонина върху болните от Ковид-19 все още е загадка за медиците.

Шегата нстрана, но октомври, когато се бях разболяла от нещо, приятел лекар, май точно мелатонин ми каза да пия, освен другите неща разбира се. Но не си спомням със сигурност.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 22:52 от Diorela

# 20 945
Особено за теб Kissing Heart

# 20 946
Приятелка пи и мелатонин. ММ е със симптоми от сряда. Вчера имаше Т. 37.2/ 37.4, днес вече е 38/ 38.2. Пие Авирон и стандартните витамини и добавки, от днес и парацетамол за Т., лошото е, че я сваля за час после пак я вдига. Дано не се качва повече, ЛЛ каза, че ще е на линия и събота и неделя.

# 20 947
Лекар ли й е дал мелатонин? Тя как го изкара, по колко пи? Моля те, сподели повече.
Пожелавам мъжа ти да се оправя бързо и лесно! Не зная как се сваля Т при КВ, май трудно.

# 20 948
Лекар и го е изписал, ще попитам по колко и как го е пила и ще пиша. Иначе го изкара не много леко, след 5 ден беше с почти постоянна температура и непрестанно главоболие, което не се повлияваше от медикаменти.

# 20 949
Здравейте отново. Има ли някой от Вас който на 15 ден все още да не се чувствал излекуван. На мен днес ми е 15 ден от симптомите и освен отново появата на гълрлобол от няколко дни, от вчера имам и като че ли полепнал секрет по гърлото, който ме кара да покашлям от време на време. Освен това от вчера се появи и някаква тежест в гърдите, а при вдишване имам чувството, че получавам нещо като спазъм. Снощи до 02 часа не можах да заспя, защото покашлях от гърлото и все едно не можех да дишам. После съм заспала и не съм имала проблем. От сутринта обаче пак съм така. Ходих на рентгенова снимка, която обаче според разчитането й от рентгенолог е чиста. Не знам вече какво да правя - в събота ще ходя пулмолог, но дотогава си взех Геломиртол да пия - мислите ли че ще помогне поне за секрета в гърлото и леката кашлица.  Възможно ли е да няма изменения в белия дроб или поне не толкова големи, че да са видими на ренген и да имам това усещане в гърдите, някой от Вас бил ли е това положение. И последно, в понеделник трябва да се връщам на работа, но се притеснявам, че след като все още имам някакви симптоми бих могла да заразя колегите си - какво мислите по този въпрос?
Може да се кашля от стичащ се заден секрет, който после се отхрачва. Преди ковид го пресичах с антибиотични капки з аочи или коларгол ако много се закучи.

# 20 950
Здравейте отново. Има ли някой от Вас който на 15 ден все още да не се чувствал излекуван. На мен днес ми е 15 ден от симптомите и освен отново появата на гълрлобол от няколко дни, от вчера имам и като че ли полепнал секрет по гърлото, който ме кара да покашлям от време на време. Освен това от вчера се появи и някаква тежест в гърдите, а при вдишване имам чувството, че получавам нещо като спазъм. Снощи до 02 часа не можах да заспя, защото покашлях от гърлото и все едно не можех да дишам. После съм заспала и не съм имала проблем. От сутринта обаче пак съм така. Ходих на рентгенова снимка, която обаче според разчитането й от рентгенолог е чиста. Не знам вече какво да правя - в събота ще ходя пулмолог, но дотогава си взех Геломиртол да пия - мислите ли че ще помогне поне за секрета в гърлото и леката кашлица.  Възможно ли е да няма изменения в белия дроб или поне не толкова големи, че да са видими на ренген и да имам това усещане в гърдите, някой от Вас бил ли е това положение. И последно, в понеделник трябва да се връщам на работа, но се притеснявам, че след като все още имам някакви симптоми бих могла да заразя колегите си - какво мислите по този въпрос?
Може да се кашля от стичащ се заден секрет, който после се отхрачва. Преди ковид го пресичах с антибиотични капки з аочи или коларгол ако много се закучи.
Благодаря. Мисля, че Геромиртола подейства. Иначе и аз си мислех за коларгол, че миналата година горе долу по същото време пак боледувах и после до лятото почти се влачих с болки в гърлото и задна хрема. Ако не премине напълно ще пробвам с коларгол.

# 20 951
Здравейте, бих искала да се включа отново с искане за съвет. В сряда проявих първи симтоми като леко драскане в гърлото, от вчера вечерта имам 37.5 не съм пила нищо за Т, защото не ми е толкова зле, болката в гърлото почти попремина. Имам апетит, изморено ми е, но не чак толкова. На 28г. съм, приемам 3х3 за 5 дни Авирон, витамини и вечер Аспирин Протект. Да се притеснявам ли да тази Т, личната каза ако вече ми е много зле тогава да пия Парацетамол.Днес реално ми е 3ти ден със симтоматика, ММ го кара доста по-леко. Благодаря!
Не ми изглежда да имате проблем.

# 20 952
Тези, които сте карали КВ с хрема, приблизително за колко време ви минава хремата?

valia86, добре е , че ще ходиш при пулмолог. Предполагам, той ще провери и обем на въздуха в дробовете. Помоли го да ти даде/препоръча за ЛЛ още болнични, ако може. И не заради другите, а за да се възстановиш още.
По-рано нали казваха тук, че някои проблеми в дробовете, се улавят само на скенер, рентген не ги лови.

# 20 953
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Значи, това с кислородната вода, дето ви шернах тука, е пълна тъпотия! Вече три дни го прилагам върху собствения си нос и хич не е приятно. Може би изгаря лигавицата. Посипвам си главата с пепел и се оттеглям в своята вуду пещера. Ще изтрия линковете...

# 20 954
А защо не просто спирт 70С? Аз поне така правя или пък малко сребърна вода (има спрейчета) или сода за промивка на носа.

Общи условия

Активация на акаунт