Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 285 258
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 715
  • София
Момичета, здравейте. Бих искала малко да отклоня темата от лекарства и симптоми, ако позволите. Както писах по рано ММ е с Ковид от няколко дни, въпросът е как поддържате хигиената в дома, ние живеем в малко жилище и преди да се разделим той си е ходил навсякъде, всичко, което се сетих изпопръсках със спирт. Как стои обаче въпросът с прането, без да искам съм пъхнала кухненските ни кърпи при моето пране, пуснала съм и сушилня, но сега се чудя този бацил дали умира при високи градуси и препарат. Как се справяхте с почистването на тоалетната, аз като съм там все бързам и набързо почиствам когато мога, без да се застоявам.

# 20 716
  • Burgas, Bulgaria
Мъжът ми ме побъркваше да чистя като бяхме болни.  Първо пода  с доместос(да не съм вдигала бацила )  после с прахосмукачка и накрая с моп, отново с течност за пода .
Тормозеше ме до степен Н . На 4тия ден  те се оправиха, аз като легнах и накрая и миокардит за бонус . Та с чистенето толкова,  който иска да бърше , аз от тогава го псувам ,той мълчи .
И сега пак така , но него му е лесно , той като се разболя детето и се изолира . Сега ме кара с маска и ръкавици да ходя .
Относно банята , моята е огромна и ръся доместос навсякъде, оставям около 30 минути и после  с врялата вода . Банята ,тоалетната са ми най-чистото място в къщи .

# 20 717
  • София
Мъжът ми ме побъркваше да чистя като бяхме болни.  Първо пода  с доместос(да не съм вдигала бацила )  после с прахосмукачка и накрая с моп, отново с течност за пода .
Тормозеше ме до степен Н . На 4тия ден  те се оправиха, аз като легнах и накрая и миокардит за бонус . Та с чистенето толкова,  който иска да бърше , аз от тогава го псувам ,той мълчи .
И сега пак така , но него му е лесно , той като се разболя детето и се изолира . Сега ме кара с маска и ръкавици да ходя .
Относно банята , моята е огромна и ръся доместос навсякъде, оставям около 30 минути и после  с врялата вода . Банята ,тоалетната са ми най-чистото място в къщи .
Аз ударих една парочистачка в моето помещение, в общите изобщо няма да чистя или припарвам докато не мине поне 1 седмица от ПСР, че не ми се заседява там къде е минавал и пипал и аз го карам да ходи с маска, но тоалетната ми е най-големия стрес. Вече съжалих, че не си купихме по голямо жилище...... Тъпото е, че като залея с Цилит Бенк и той като мине после всичко приключва, зачудих се дали да взема някакъв дезинфектант за повърхности и да пръскам на воля.

# 20 718
Здравейте отново. Има ли някой от Вас който на 15 ден все още да не се чувствал излекуван. На мен днес ми е 15 ден от симптомите и освен отново появата на гълрлобол от няколко дни, от вчера имам и като че ли полепнал секрет по гърлото, който ме кара да покашлям от време на време. Освен това от вчера се появи и някаква тежест в гърдите, а при вдишване имам чувството, че получавам нещо като спазъм. Снощи до 02 часа не можах да заспя, защото покашлях от гърлото и все едно не можех да дишам. После съм заспала и не съм имала проблем. От сутринта обаче пак съм така. Ходих на рентгенова снимка, която обаче според разчитането й от рентгенолог е чиста. Не знам вече какво да правя - в събота ще ходя пулмолог, но дотогава си взех Геломиртол да пия - мислите ли че ще помогне поне за секрета в гърлото и леката кашлица.  Възможно ли е да няма изменения в белия дроб или поне не толкова големи, че да са видими на ренген и да имам това усещане в гърдите, някой от Вас бил ли е това положение. И последно, в понеделник трябва да се връщам на работа, но се притеснявам, че след като все още имам някакви симптоми бих могла да заразя колегите си - какво мислите по този въпрос?

# 20 719
  • София
Здравейте отново. Има ли някой от Вас който на 15 ден все още да не се чувствал излекуван. На мен днес ми е 15 ден от симптомите и освен отново появата на гълрлобол от няколко дни, от вчера имам и като че ли полепнал секрет по гърлото, който ме кара да покашлям от време на време. Освен това от вчера се появи и някаква тежест в гърдите, а при вдишване имам чувството, че получавам нещо като спазъм. Снощи до 02 часа не можах да заспя, защото покашлях от гърлото и все едно не можех да дишам. После съм заспала и не съм имала проблем. От сутринта обаче пак съм така. Ходих на рентгенова снимка, която обаче според разчитането й от рентгенолог е чиста. Не знам вече какво да правя - в събота ще ходя пулмолог, но дотогава си взех Геломиртол да пия - мислите ли че ще помогне поне за секрета в гърлото и леката кашлица.  Възможно ли е да няма изменения в белия дроб или поне не толкова големи, че да са видими на ренген и да имам това усещане в гърдите, някой от Вас бил ли е това положение. И последно, в понеделник трябва да се връщам на работа, но се притеснявам, че след като все още имам някакви симптоми бих могла да заразя колегите си - какво мислите по този въпрос?

Не правят ли втори тест след карантина? Ако е отрицателен не би трябвало да заразите, но ако не се чувствате добре си вземете болнични или възможност за хоум офис (ако вашата фирма предлага).

# 20 720
Mundi, дезинфекцията на дръжки, кранчета, дистанционни, ключове, метални повърхности, бутон на тоалетна и подобни се случва най-лесно с пулверизаторно шише и 70% етилов спирт. Ако ползвате разредена белина, може да избелите/увредите някой материал. Никой идвал вкъщи след изолацията ми не се е заразил.

Относно прането - вирусът колкото и да е неприятен не е някакъв неунищожим Франкенщайн. Simple Smile Ако има препарат, вирусът няма как да оцелее при каквато и да е температура, защото сапуните унищожават липидната му обвивка. Точно затова миенето на ръце със сапун е по-ефективно от подръчните дезинфектанти. А никой не си мие ръцете на повече от 30-40 градуса. Перете си кърпите спокойно.

# 20 721
  • София
Лично аз от началото на пандемията мия пода с ето този препарат, който се препоръчва за ползване в болнични заведения. Има указания за концентрацията на разреждането, аз лично правя най-силната, и ухае приятно. Ползвам го за дезинфекция и на подметките на обувките, когато влизаме вкъщи. Не се отмива.

Скрит текст:

Но да си кажа честно, вече не съм толкова стриктна, както в началото. След като се разболяхме и го прекарахме, смтам, че трябва да поддържам имунитета и да не се пазим толкова, че да не спаднат антителата.

# 20 722

Не правят ли втори тест след карантина? Ако е отрицателен не би трябвало да заразите, но ако не се чувствате добре си вземете болнични или възможност за хоум офис (ако вашата фирма предлага).
Не се прави тест след карантината. А отделно от това вече първите седем дни ползвах обикновен болничен, който беше прекъснат от този за карантината. Повече няма как болничен, а и не ми се иска да продължавам да седя вкъщи, че и това не е много добре от емоционална гледна точка.

# 20 723
Здравейте днес е 7ми ден от престоя на баба ми в болница.. днес я изписват, но никой нищо не казва дали са и правили ПСР тест и дали е отрицателен, имам малко дете вкъщи живеем в къща на 2 етажа, тя си седи на първия, но банята ни е обща.. страх ме е да сваля детето да го изкъпя долу довечера.. дайте съвет? Изпадали ли сте в такава ситуация и какво сте правили

# 20 724
  • София

Не се прави тест след карантината. А отделно от това вече първите седем дни ползвах обикновен болничен, който беше прекъснат от този за карантината. Повече няма как болничен, а и не ми се иска да продължавам да седя вкъщи, че и това не е много добре от емоционална гледна точка.

Единственият начин за мен да разберете дали сте болна още е втори тест, но го коментирайте и с лекар. Предполагам, че след прекарването на този вирус още определено време ще се чувствате зле или ще се покашля, но разбира се всичко в рамките на нормалното. И все пак лекарят ви най-добре ще ви посъветва какво да правите.

# 20 725
  • Варна
Ами при мен случая е следния. Двамата бяхме по едно и също време със съпруга ми болни. Аз го карах леко с няколко дни температура, влажна кашлица, хрема, а той с 10 дни 38 и нагоре и кортикостероиди, с две чисти снимки. Изтече ни каранрината, той е от вчера на работа, няма никакви остатъчни неразположения. Аз, последния 14 ден усетих че нещо не ми е ок, меря температура 37, пак започна главоболие, тежест в очите, от вчера се завърна гъделичкане в горната част на гърдите с неприятна кашлица. До днес не бях правила снимка и днес отидох, имам бронхит. Днес пак имам от неприятната ниска температура, главоболие, нещо като задна хрема, което от началото до сега присъства като неразположение. И аз не мога да бъда повече в болничен, и се връщам на работа. Личната ми изписа флексид.

# 20 726
Ами при мен случая е следния. Двамата бяхме по едно и също време със съпруга ми болни. Аз го карах леко с няколко дни температура, влажна кашлица, хрема, а той с 10 дни 38 и нагоре и кортикостероиди, с две чисти снимки. Изтече ни каранрината, той е от вчера на работа, няма никакви остатъчни неразположения. Аз, последния 14 ден усетих че нещо не ми е ок, меря температура 37, пак започна главоболие, тежест в очите, от вчера се завърна гъделичкане в горната част на гърдите с неприятна кашлица. До днес не бях правила снимка и днес отидох, имам бронхит. Днес пак имам от неприятната ниска температура, главоболие, нещо като задна хрема, което от началото до сега присъства като неразположение. И аз не мога да бъда повече в болничен, и се връщам на работа. Личната ми изписа флексид.
Аз поне нямам температура и бронхит, но явно въпреки че и аз го изкарах сравнително леко ( за разлика от ММ който е с двустранна пневмония в болница), още дълго време ще влача последствията. На мен по принцип гърлото и носа са ми слабо място. Миналата година  началото на март боледувах - уж се бях оправила, но не съвсем и бях по същия начин, както сега. После почти до лятото все ме боля гърло и имах болки в синусите. Чак като се стопли времето лятото се оправих. А по повод заразността - може ли на 20 ден от началото на симптомите още да си заразен ? Май да си направя един антигенен тест у дома ( аз с такъв се и диагностицирах и мен и ММ) - впоследствие на него за болницата и официално му правиха антигенен и ПСР.

# 20 727
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Който е с начални симптоми, освен гаргари със сода, чай от билки и витамини, може също да си промива носа с кислородна вода... Разтвор като за рани 3%
Накисва се клечка за уши и се обтрива вътрешността на едната и после с друга клечка на другата ноздра

Само да добавя- не повече от 3 пъти дневно

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 15:19 от Роузи

# 20 728
  • София
Който е с начални симптоми, освен гаргари със сода, чай от билки и витамини, може също да си промива носа с кислородна вода... Разтвор като за рани 3%
Накисва се клечка за уши и се обтрива вътрешността на едната и после с друга клечка на другата ноздра

А защо кислородна вода? Антимикробно ли действа?

# 20 729
  • София
Ами ние и тримата го изкарахме с единствен симптом хрема, но въпреки това сега си имам разни последици от короната, с които все още се боря.

Може ли да споделиш какво са тези последици?

Общи условия

Активация на акаунт