Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 285 177
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 730
Ние си перяхме дрехите в обща пералня, но не общо пране
Майка ми не се зарази.

# 20 731
Има ли такива от Вас, поддържащи висока температура? Вече 9ти ден, човекът вдига 38.5 - 39 градуса. Последната снимка на бял дроб - напълно чиста. Продължава прием на Левокса.
Благодаря Ви.

# 20 732
Dreamer*Everywhere, сатурацията как е? От кога е снимката?
При моя приятелка снимката беше чиста, но само след два дни вече беше налице пневмония. Тя също беше дълги дни с висока температура, но също и сатурацията й беше ниска. Приеха й в болница.

# 20 733
При моя приятелка снимката беше чиста, но само след два дни вече беше налице пневмония. Тя също беше дълги дни с висока температура, но също и сатурацията й беше ниска. Приеха й в болница.
Втората снимка от днес - ден 9ти. Сатурация 97-98. Първата снимка от понеделник имаше бронхитни изменения. Днешната - нищо.

# 20 734
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А само тази високата температура колко дни продължава?

# 20 735
  • София
Ами ние и тримата го изкарахме с единствен симптом хрема, но въпреки това сега си имам разни последици от короната, с които все още се боря.

Може ли да споделиш какво са тези последици?
Ами аз съм писала, d-dimer 5 пъти над нормата. Преди 2 дни дори пусках контрола и вече ми е само 3 пъти над нормата Simple Smile, след 10тина дни пак.

# 20 736

От вчера. До онзи ден беше макс 37.5. Иначе не зле като цяло, нито кашлица, нито други симптоми.

# 20 737
Втората снимка от днес - ден 9ти. Сатурация 97-98. Първата снимка от понеделник имаше бронхитни изменения. Днешната - нищо.

Малко странно ми изглежда първата снимка да има бронхитни изменения, а втората да е чиста. И човекът да е с температура. Но аз не съм доктор.

Значи температурата се е повишила последните дни...
Консултирахте ли се в болница?

# 20 738
Някой друг да погледне снимката....и двуте всъщност да се занесат. ЛЛ или пулмолог...

# 20 739
ЛЛ твърди,че е нормално, всеки организъм го понасял различно. Левокса бил достатъчен,днес е четвърти ден от приема.

# 20 740

От вчера. До онзи ден беше макс 37.5. Иначе не зле като цяло, нито кашлица, нито други симптоми.

По принцип се движи в класическата схема
след 8 ден повишаване на температурата и започват леки или средни изменения в белия дроб
Тя продължава 5- 6 ди, след което температурата спада и човекът започва да оздравява

Сега го следете тези 5 дни, внимателно и си записвайте сутрин, наобед, следобед и вечер сатурация и температура в еднакви часове всеки ден

Така, че да можете да си направите някакви изводи как се развива болестта или просто да има какво да съобщите на лекарите, ако се наложи хоспитализация

Пожелавам да сте спокойни!
Не се плашете, за да сте адекватни

Личния какво казва?

# 20 741
Много благодаря! Според личния е нормално.

# 20 742
Много благодаря! Според личния е нормално.

Ами, слушайте си го!

Ние във форума не сме лекари

Опасно е, ако температурата не се повлиява от антипиретици (температуро понижаващи)
И също,

аз примерно, ако не е над 39, не бих давала такива лекарства, знам, че е изтощаващо, но бих оставила температурата да си подейства
чак вечер, за да се наспи човекът и да има сили, бих дала

Стискам палци да се оправи!

# 20 743
  • Другата България
ЛЛ твърди,че е нормално, всеки организъм го понасял различно. Левокса бил достатъчен,днес е четвърти ден от приема.
Някои промени не се виждат на рентген.
Затова се прави скенер, но го обсъди с лекар.
Пневмония се развива за часове, при вируса правила няма, затова внимавай с тази температура.

# 20 744
Здравейте!
Мой много близък приятел (31г) макар и с отрицателен ПСР на 4ти ден след първи симптоми прави рентгенова снимка и беше с едностранна ковид пневмония. Първите дни вдигаше лека температура и от 5тия ден като се започна- постоянно между 38-39 градуса, не можеше да стане от леглото, мускулни болки, ужасно главоболие, кашлица и изобщо всички екстри. Днес му е 10ти ден и приключи едноседмичен прием на Левофлоксацин, само че продължава да вдига температура до 38.
Личната му лекарка от няколко дни не си вдига телефона и не знае какво да прави и какво да пие.
Няма задух,  но още е като парцал, не яде почти нищо.
Според мен не е нормално 10 дни да няма подобрение (други мои близки бяха болни през Ноември и дори майка ми, която беше с двустранна пневмония и в болница, на 8мия ден спря да вдига температура).
Аз го посъветвах да отиде в Пирогов да си направи още една снимка и да си пусне кръвни изследвания, но не ме слуша и понеже личната му лекарка в началото му казала да си стои вкъщи и да си пие лекарствата и че всичко било "нормално", той така си мисли.
Всъщност има ли изобщо опция в Пирогов да отидеш на собствен ход на преглед ?
И смятате ли, че е нормално да продължава тази температура толкова време?

Общи условия

Активация на акаунт