Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 285 294
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 745
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
На 14-15 ден, настъпва подобрение и човекът е още седмици като парцал след това

# 20 746
Карам леко вируса, но е атакуван мощно 😀. Това не е от значение, защото не съм си виждала детето от точно 14 дни. Днес ми е 11 ден от официалния тест, 13 ден от теста вкъщи и 17 ден от първия симптом. Всеки ден е мъчение и не мога да издържа без да видя детето. Нямам вече и симптоматика. Какво мислите, дали изобщо съм заразна?

# 20 747
С ковид пневмония и висока Т след АБ- според мен има нужда от втори скенер+ кръвни изследвания (за коагулация+ CRP) и да отива на платен преглед в Токуда. Без скенер и кръв ще виси там няколко часа за да му направят на място. А с готови ще мине за 30-60 Мин.

# 20 748
Здравейте!
Мой много близък приятел (31г) макар и с отрицателен ПСР на 4ти ден след първи симптоми прави рентгенова снимка и беше с едностранна ковид пневмония. Първите дни вдигаше лека температура и от 5тия ден като се започна- постоянно между 38-39 градуса, не можеше да стане от леглото, мускулни болки, ужасно главоболие, кашлица и изобщо всички екстри. Днес му е 10ти ден и приключи едноседмичен прием на Левофлоксацин, само че продължава да вдига температура до 38.
Личната му лекарка от няколко дни не си вдига телефона и не знае какво да прави и какво да пие.
Няма задух,  но още е като парцал, не яде почти нищо.
Според мен не е нормално 10 дни да няма подобрение (други мои близки бяха болни през Ноември и дори майка ми, която беше с двустранна пневмония и в болница, на 8мия ден спря да вдига температура).
Аз го посъветвах да отиде в Пирогов да си направи още една снимка и да си пусне кръвни изследвания, но не ме слуша и понеже личната му лекарка в началото му казала да си стои вкъщи и да си пие лекарствата и че всичко било "нормално", той така си мисли.
Всъщност има ли изобщо опция в Пирогов да отидеш на собствен ход на преглед ?
И смятате ли, че е нормално да продължава тази температура толкова време?
Със 7 дни антибиотик, пневмония не се лекува. Все си мисля, че му е малко.

# 20 749
Карам леко вируса, но е атакуван мощно 😀. Това не е от значение, защото не съм си виждала детето от точно 14 дни. Днес ми е 11 ден от официалния тест, 13 ден от теста вкъщи и 17 ден от първия симптом. Всеки ден е мъчение и не мога да издържа без да видя детето. Нямам вече и симптоматика. Какво мислите, дали изобщо съм заразна?

Ако се чувствате добре, не сте заразна.

# 20 750
Карантината Ви е 14 дни. За да сте спокойна на 15-тия ден си направете ПСР. И, ако е отрицателен, прегърнете детето си.

# 20 751
Аз си направих тест ПСР на 13 - тия ден от карантината и излезе отрицателен. и днес вече съм спокойна и прегръщам близките си:)
Главата обаче продължава да ми е отнесена☹️
Много е неприятно... Не мога да се концентрирам да работя на компютъра повече от 10 мин, или пък един файл го чета и на второто изречение спирам, направо блокирам! Личната каза, че според наблюдения, доста време ще ми е замаяно и отнесено😏
Антитела някой беше питал по-нагоре в темата-препоръчително е след положителен тест да са минали 40 дни, за да  се видят количествените😊

kanekorso и аз мисля, че ако е с пневмония 7 дни са нищо с антибиотик, едва ли ако е започнал да се повлиява от него, той го спира.. Не знам, но мите близки и двамата го караха тежко, с пневмония, единия в болница влезе, че не сваляш температура на 10 тия ден, другия вкъщи остана, но и двамата приключиха с антибиотика чак след 3 седмици лечение.... И пак лек бронхит е останал☹️

# 20 752
Ох, и мен много ме мъчи това след боледуването - нечовешка разсеяност и трудна концентрация. Първо мислих, че е защото 3 седмици не бях работила, но не... Поне месец бях така, много трудно и бавно си вършех работата, хоум офис съм и ми костваше почване по-рано и приключване по-късно, направо в пъти по-бавно работех.

Не можех да се концентрирам, все забравях нещо и то не малки и незначителни неща (пример - пускам едни документи наполовина попълнени .. не знам как се случи), почвам нещо и след 2 часа се сещам, че съм го почнала, често и не можех да се сещам конкретни думи. Абе, направо се чувствах доста затъпяла. Може би продължи месец-месец и малко и лека полека се оправи.

# 20 753
Относно дезинфекцията на дрехи съм чела, че в пералнята с праха може да се добавят 2 ч.л. масло от чаено дърво. Аз много се чудих дали така да изпера якето си, обаче се притесних да не останат мазни следи, но ще пробвам с домашните дрехи да видя какво ще стане.

# 20 754
Карантината Ви е 14 дни. За да сте спокойна на 15-тия ден си направете ПСР. И, ако е отрицателен, прегърнете детето си.
Мога да сметна, карантината си. Съвета ви нито е полезен, нито ефективен. Без симптоми, във втората вълна колега караше 28 дневна карантина.

# 20 755
Относно дезинфекцията на дрехи съм чела, че в пералнята с праха може да се добавят 2 ч.л. масло от чаено дърво. Аз много се чудих дали така да изпера якето си, обаче се притесних да не останат мазни следи, но ще пробвам с домашните дрехи да видя какво ще стане.
Има дезинфектанти за пране на Хайтман и съвсем наскоро на промоция гледах и на Омо/на него пишеше,че и е за маски/-дори и на 20 C дезинфекцират.

# 20 756
Аз дрехите на ММ, които ми изпращаше от болницата за пране ги пуснах само тях на 60 градуса в пералнята. На повече не се осмелих и даже една от тениските се смали. Мислите ли, че е достатъчно, за да се премахне ако са налице вирусни частици ( те са били налице със сигурност) по тях?

# 20 757
  • Mediterraneo
Какви са тези тениски, дето на 60 градуса се свиват. Всичко пера на 60, достатъчно се дезинфекциря всичко в пералнята и от праха за пране.

# 20 758
За мен е достатъчно-освен,че не високата температура,а сапунените компоненти разграждат липидната обвивка на вируса..т.е праха трябва да го е унищожил Simple Smile .

# 20 759
Какви са тези тениски, дето на 60 градуса се свиват. Всичко пера на 60, достатъчно се дезинфекциря всичко в пералнята и от праха за пране.
Ами и аз се учудих, но факт - от трико е тениската. Както и да е - това не е проблем. Просто си мислех дали е достатъчно, за да премахне вируса от тъканта.

Общи условия

Активация на акаунт