Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 284 718
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 925
Здравейте. Вчера написах в другата тема, че се притеснявам за майка ми ( 80 г.), защото не се чувства добре. Днес се влоши. Направих бърз тест, закупен от аптеката и е положителен.
Преди няколко дни имаше лека суха кашица, на която не обърнахме внимание, защото отмина за 1 ден, вчера разстройство и 37,2 Т. Днес вече няма никакви сили, боли я цялото тяло, 38,6 Т. Отказва да се храни, защото веднага отново получава разстройство.
Бяхте споменавали за мобилни лаборатории за взимане на тестове. Звънях до преди малко на Рамус и Кандиларов, но не отговарят. Въпросът ми е има ли лаборатория, която да извикам утре? Бих искала да повторим теста.

# 20 926
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Обадете се на личния ѝ лекар още тази вечер и утре я закарайте...то пък е петък вечер
Защо чак сега, бре хора? и
защо трябва да правите втори тест?

Дано личния да вдигне и да ви даде насоки

# 20 927
Обадих се на ЛЛ, за сега изписа само Аспирин, Парацетамакс и добавките ( Д3, Магнезии и Цинк) Каза утре да я закараме пред Пирогов за тест, но аз просто не мога да се справя с нея, тежка е, няма сили да ходи.  Искам да повторим теста с по-надежден, защото, ако се наложи хоспитализация, да не премине момента за взимане на пробата. ЛЛ каза в понеделник седобед да се обадя пак, а през почивните дни, ако има нужда на дежурният център.

# 20 928
А какви тестове взимате от аптеката и на кой ден от симптомите ги правите?

# 20 929
А какви тестове взимате от аптеката и на кой ден от симптомите ги правите?
Бърз тест за установяване на  Ковид19, който отчита на 15 минута.
Симптомите са от вчера, но само разстройство и вечерта 37,2 температура, а тя по принцип има проблеми с храносмилателната система и нямаше как да се усъмним. Днес се започна всичко.

# 20 930
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А от кога започна всичко, с кашлицата и т.н?
Нали не от вчера?

Питам, не за да ви упреквам, а защото, ако е от вчера, много бързо се развива

Вземете ѝ Ентерол, поне

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 20:37 от Роузи

# 20 931
А каква марка и с гърлен или носен секрет? Стискам палци да се оправи жената и да мине леко...ПСР май от 5-10 ти ден от симптомите го дават да показва и няма да изтървете времето мисля.

# 20 932
Didi smile, видях това, докато търсех лаборатория за утре https://genica.bg/koronavirus-mobilen-ekip
Но мисля, че Пирогов е по-добрия вариант, защото там може  да я прегледат и да преценят състоянието й.

Merri_An, не съм се тръшнала от притеснения, само споделих, защото попита. До късмет е, никой не знае предварително какво го чака. Simple Smile

# 20 933
  • Другата България
Скрит текст:
Didi smile, видях това, докато търсех лаборатория за утре https://genica.bg/koronavirus-mobilen-ekip
Но мисля, че Пирогов е по-добрия вариант, защото там може и да я прегледат и да преценят състоянието й.
Merri_An, не съм се тръшнала от притеснения, само споделих, защото попита. До късмет е, никой не знае предварително какво го чака. Simple Smile
Нито съм си го помислила, нито съм го написала.
Достатъчно дълго се четем.
Диди, ако става въпрос за София, имай предвид, че линейките идват след часове и опцията Бърза помощ изобщо не ти е релевантна, особено за събота и неделя. Да не говорим, че не смогват на тежките случаи, за вашия ....скептична съм. Не разчитай на тях, намери начин ако решиш повторно тестване, да закараш жената до някои от фургоните.

# 20 934
Китайски е, производител Anhui Formaster Biosci. Носен секрет взех. Изкашляла се е няколко пъти със суха кашлица преди няколко дни, дори не ми е казала. Аз днес я разпитах и тя се сети.

# 20 935
Мерси за съветите на всички.
Писах на личната, каза утре да отиде в инфекциозна клиника за преглед. Иначе всички познати, които са го изкарали, казват, че така имали температура 10 дни.
Аз го минах леко, чувствам се здрава вече. Но той - с температура, поне няма кашлица. Досега само теста PCR по здравна каса. Всичко друго си плащаме - рентген и кръвни изследвания. Ако имахме комплексна качествена услуга, като Токуда в София, но нямаме... Кой пък утре /събота/ ще ми разреши да излизам навън.

# 20 936
Диорела, дръж се! Hug
През толкова изпитания премина, и това ще мине Flowers Four Leaf Clover

За изследванията.
Да кажа, че Д Димер не се поема от здравната каса.
Аз имам ДЗО и ми го платиха, но касата не го поема.

# 20 937
Девичке, благодаря, държа се! С цигара в едната ръка, чай от исиот в другата и помпичката в третата....  Ооопс, увлякох се. Joy
Снабдихме се с всички предписани лекарства, правя се на мед. сестра и ги раздавам. Кандилкам се между кухнята и стаята от въртоглавост, пардон, от виене на свят. ММ се смя, че сме забравили и цинк да заредим, та се тюхкаше, че няма една поцинкована кофа у нас да си ближем цинка.
Уговорих се със съседката да ни пазаруват, ако се окаже КВ. Май трябваше да се разбера с нея направо да ни слага сготвено пред вратата. Simple Smile
 Повече от това няма какво да направим. Стискаме си палци и си желаем късмет. Утре ще видим и теста, но надеждите да е нещо пролетно, са много малко. Така, че както се казва - Здрав дух, здраво тяло! Шеги и смях, те също са лечебни.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 22:03 от Diorela

# 20 938
Овчиците да не забравиш довечера Stuck Out Tongue Winking Eye

# 20 939
В момента в Рамус има промоция пакет изследвания, включващ ПКК, ЦРП, Феритин, Д- Димер, СУЕ за 39 лв.

Общи условия

Активация на акаунт