Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 284 657
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 910
  • в морето до колене
мячик, не разбрах , че си с КВ, това променя нещата.
Е, аз ако не бях, нямаше точно в тази тема да питам. Hug
Ако не друго, поне "въпроси всякакви" също е на разположение.

# 20 911
Добре е относно другата болест. Но направо ми е неудобно да звъня на ЛЛ в извънработно време.

# 20 912
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Приема антибиотик, таваник. От 31.3. го пие. Рентген също тогава прави и беше наред.

Значи в понеделник е бил с 37, в сряда сте ходили на лекар и взима антибиотик, днес вдига висока над 38
В петък, събота и неделя не е имал никакви симптоми- драскане в гърлото или тръпки... 26, 27 или 28 март?

Питам, защото търся зависимост

# 20 913
мячик, не разбрах , че си с КВ, това променя нещата.
Е, аз ако не бях, нямаше точно в тази тема да питам. Hug
Ако не друго, поне "въпроси всякакви" също е на разположение.

Не съобразих, все пак днес ми се събра доста. То само хаповете да запомня на кого, какво, в колко часа... Simple Smile
Предполагам, че един антихистамин, не би ти се отразил зле, аз пия десибел от доста време, съвместим е с антикоагуланта ми.  Но е добре да се допиташ до ЛЛ.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 19:25 от Diorela

# 20 914
Мячик
И аз имах обриви-червени петна, които се появяваха, местеха и изчезваха. Пиех и още пия Ериус. Мислехме с лекарката, че е алергия, но май си било от Ковид-а.

# 20 915
  • Другата България
Скрит текст:
мячик, не разбрах , че си с КВ, това променя нещата. Затова говори с ЛЛ, не си прави експерименти.
Алергозан крем не облекчава сърбежа, а лекува алергичен обрив. Ментол облекчава сърбежа, затова ти казах на Хималая. 

Merri_An, аз съм си почти затворник от около 5 год., откакто се изпоразболях. Първо нямах сили и точно се възстанових малко, започнах да излизам, да ходя, но изгря тоя пусти КВ и лекарите все ми повтарят не излизай, пази се, не се бутай в хората, че мен щяло да ме свали тежко. С няколко рискови заболявания съм.
Значи когато моята майка се разболя, аз много се притесних. Тя е на 78 години, с бъбречна недостатъчност, хипертоничка и със сърцето има нещо недоказано, отделно е 50 кг. с двата ката дрехи на нея. Но ако не се промени нещо в близките дни, дано нещата останат така, дай Боже, тя е човекът, който го изкара най-леко от трима ни. Приемаше само Авирон и Витамин Д, и Натаспин.
Не се притеснявай ми е мисълта, заради заболяванията. Най-важното е да си спокойна, и това съм писала, психиката е много, много важна, тя е 50% от успешното лечение, хипохондрията само вреди, и се пият още, и още, и още понякога ненужни таблети, не антибиотик, поне не само, а по принцип. Когато трябва, трябва. Но когато човек е добре, няма смисъл от излишъци. И няма правила, това, че си рискова, да значи, че непременно ще го изкараш тежко. Не, всичко ще е наред, ще слушаш лекарите, ти си достатъчно чела и знаеш сама основното, че няма как да не са наред нещата.
Добре е относно другата болест. Но направо ми е неудобно да звъня на ЛЛ в извънработно време.
Няма неудобно. Това ѝ е работата. Звъниш, пишеш по Вайбър, на теб сега ти е важно.

# 20 916
Позна, имал е гъделичкане в гърлото на 27 и 28.03.  На 29.03. сутринта вдигна 37,7 и веднага ЛЛ го прати на тест.

# 20 917
Mundi, какво приемаше за синузита?

Дами, кой ви назначава тези изследвания? Кага трябва да се помисли за такива?

Никой.
Аз нямах тест, но ЛЛ ме лекуваше като за КОВИД.
След 40 дни си пуснах тест за антитела и пакет кръвни за след КОВИД.

# 20 918
milittana, благодаря! Проверих на сайта на Лора, но няма нищо конкретно, освен работно време.

http://loralab.com/izsledvania/covid-19-pcr-244/
Само трябва да се провери дали все още в събота до обяд правят тестовете. Смятам, че там ще е по-спокойно, но да предупредя, че самата лаборатория е ситуирана много тъпо на четвъртия или последния   етаж и коридорчетата са супер тесни. Освен ако не са направили преустройство де и малко да разделят потоците.

# 20 919
  • Другата България
Mundi, какво приемаше за синузита?
Дами, кой ви назначава тези изследвания? Кага трябва да се помисли за такива?
Никой.
Аз нямах тест, но ЛЛ ме лекуваше като за КОВИД.
След 40 дни си пуснах тест за антитела и пакет кръвни за след КОВИД.
На мен личната ще ми ги пусне, ако се плащат от джоб пакетът е доста солен.
Всички ОПЛ могат да пуснат кръвни изследвания.

# 20 920
Могат сигурно, но антителата бяха основната ми цел, а той нямаше да ми назначи такъв тест.
Димер е скъп, втория път ми го пусна кардиоложката.
Пакетът беше около 60 лв. по спомен. Имах и други неща, извън него, 75 дадох.

Това пусках
ДП 1-Коронавирус: ПКК + ДКК + CRP + Феритин + Д - димер + Anti-SARS-CoV-2 ELISA IgG S1 (Euroimmun,CE-маркиран) + при нужда IgA, 59.00 лв

# 20 921
  • There I was on a July morning
Всички ли пулсоксиметри работят по този начин? Flushed Току-що сложих моя на един фулмастер и си отчита и пулс и сатурация 99.
Току що го тествах моя с флумастер и нищо не отчита Явно не всички са ментета.
Естествено, че ще отчита или пък не, дори да не е пръст. Това не е някаква висша форма на интелект, която да различава органична от неорганична материя, а е заложен един прост алгоритъм, който мери пропуснатата светлина през какъвто и да е обект.
Естествено е, да не отчита пулс и сатурация при неодушевени предмети. И алгоритъмът е, че свeтлинaтa oт двe paзлични пo-гoлeминa вълни пpeминaвa пpeз тялoтo ĸъм фoтoдeтeĸтopa нa пyлcoĸcимeтъpa. Измepвa ce пpoмeнливoтo нивo нa пoглъщaнe нa вcяĸa oт вълнитe, ĸoeтo пoзвoлявa oпpeдeлянeтo нa нивoтo нa aбcopбaциятa им в cлeдcтвиe нa пycлиpaщaтa apтepиaлнa ĸpъв.

# 20 922
Здравейте, бих искала да се включа отново с искане за съвет. В сряда проявих първи симтоми като леко драскане в гърлото, от вчера вечерта имам 37.5 не съм пила нищо за Т, защото не ми е толкова зле, болката в гърлото почти попремина. Имам апетит, изморено ми е, но не чак толкова. На 28г. съм, приемам 3х3 за 5 дни Авирон, витамини и вечер Аспирин Протект. Да се притеснявам ли да тази Т, личната каза ако вече ми е много зле тогава да пия Парацетамол.Днес реално ми е 3ти ден със симтоматика, ММ го кара доста по-леко. Благодаря!

# 20 923
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Позна, имал е гъделичкане в гърлото на 27 и 28.03.  На 29.03. сутринта вдигна 37,7 и веднага ЛЛ го прати на тест.

Ако се движи по стандартната схема,
в събота и неделя може би ще вдигне над 38 ; 38.5
и ще я задържи до вторник, сряда,
след което трябва да спадне
и около четвъртък вече да няма температура и да започне да оздравява

Значи тук, в тези 5 дни са нервите

Записвай всичко- температурата и сатурацията,
в едни и същи часове- сутрин, следобед и вечер
и следи как се развива

Ако се наложи
да звъниш на Бърза помощ

Напиши после, дали е било така

Пожелавам всичко да е наред!!!

# 20 924
  • София
Измepвa ce пpoмeнливoтo нивo нa пoглъщaнe нa вcяĸa oт вълнитe, ĸoeтo пoзвoлявa oпpeдeлянeтo нa нивoтo нa aбcopбaциятa им в cлeдcтвиe нa пycлиpaщaтa apтepиaлнa ĸpъв.
Така е, но се измерва само поглъщането от тъканите (или материалите, в случая с химикалката)  и по-специално от хемоглобина, изобщо няма задължително изискване да е пулсираща кръвта. Дали ще е добавено като изискване в алгоритъма или не, зависи само и единствено от китайския (или индийския) програмист. Искам да кажа, че не значи, че са фалшиви или мерят глупости оксиметрите, които мерят и на химикалка.

Общи условия

Активация на акаунт