Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 284 579
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 895
  • There I was on a July morning
Всички ли пулсоксиметри работят по този начин? Flushed Току-що сложих моя на един фулмастер и си отчита и пулс и сатурация 99.
Току що го тествах моя с флумастер и нищо не отчита Явно не всички са ментета.

# 20 896
  • Другата България
Искам да попитам тези от вас, които са близко контактни на болен от ковид, пиете ли нещо и правите ли си някакви изследвания?
 Уж от толкова време се информирам, а когато се наложи от първо лице направо човек не знае откъде да започне.  Sad
Аз пих само витамин Д и цинк. Напоследък препоръчват и лимон и сода, може да помага. Останалите мерки - изолация на болния, носенето на маска, често проветряване и дезинфекция на повърхностите, които често се докосват. Така успяхме да ограничим заразата до 2-ма от 4 човека. Правих си изследвания - 2 ПСР теста, и двата отрицателни. С което искам да кажа, че не е задължително да се разболееш, познавам и други семейства, в които не са се заразили всички членове.
Чист късмет е да хванеш наистина най-първи симптоми, или пък ако имаш начин да се изолираш, когато си бил контактен с болен. Ако знаеш за контакта, разбира се.
Аз направих всичко като по учебник, още преди да ида на тест се отделих, моите сложиха маски, постоянно проветряване /а беше един студ..../, дезинфекция на всичко открито, че и на закрито, банята я миех аз лично всяка вечер основно, а тоалетната чиния почти след всяко мое посещение, и пак не успях да ги опазя.
Според мен един от тях, майка ми, се е заразила от мен преди да ме заболи кръста, което ми беше първи симптом. Дотогава сме си били заедно всички. Добре е, че вие сте се опазили, и други хора познавам, които са успели. Но при повечето болни се заразяват цели семейства, един като го донесе, и другите един по един след него окапват. Или после са с антитела.
Най-важно е да се мине леко.

# 20 897
  • София
Всички ли пулсоксиметри работят по този начин? Flushed Току-що сложих моя на един фулмастер и си отчита и пулс и сатурация 99.
Току що го тествах моя с флумастер и нищо не отчита Явно не всички са ментета.
Естествено, че ще отчита или пък не, дори да не е пръст. Това не е някаква висша форма на интелект, която да различава органична от неорганична материя, а е заложен един прост алгоритъм, който мери пропуснатата светлина през какъвто и да е обект.

# 20 898
Чист късмет е да хванеш наистина най-първи симптоми, или пък ако имаш начин да се изолираш, когато си бил контактен с болен. Ако знаеш за контакта, разбира се.
Аз направих всичко като по учебник, още преди да ида на тест се отделих, моите сложиха маски, постоянно проветряване /а беше един студ..../, дезинфекция на всичко открито, че и на закрито, банята я миех аз лично всяка вечер основно, а тоалетната чиния почти след всяко мое посещение, и пак не успях да ги опазя.
Според мен един от тях, майка ми, се е заразила от мен преди да ме заболи кръста, което ми беше първи симптом. Дотогава сме си били заедно всички. Добре е, че вие сте се опазили, и други хора познавам, които са успели. Но при повечето болни се заразяват цели семейства, един като го донесе, и другите един по един след него окапват. Или после са с антитела.
Merri_An, странно, но факт. Аз се изнесох да спя в хола при първите симпоми на ММ - него внезапно го повали - направо с висока температура и отпадналост започна. Но той упорито стоеше при нас, докато не го помолих да се  отдели в спалнята. След една седмица се появиха симптоми и при дъщеря ми, която е в отделна стая и много-много не се засичаме, дори и при хранене. Така, че всякакви случаи са възможни и да, важното е да запазим спокойствие и по-възможност по-леко да мине гадината.

# 20 899
milittana, благодаря! Проверих на сайта на Лора, но няма нищо конкретно, освен работно време.

Колега на ММ е пробвал пулсоксипетър, отчитал и на морков. Joy

Merri_An и аз мисля, че опазването си е чист късмет и някои фактори, конкретни за някой организъм.
Сега и аз имам 37,2, не съм и очаквала да се опазя, ако ММ се зарази. Все тая, че не съм си подавала носа навън от месеци. Ще изчакаме спокойно теста му, приемаме лекарства и това е.

# 20 900
  • София
А за денонощни тестове в София намерих единствено клонът на Геника на летището, само не знам дали е разположен преди или след проверките Simple Smile Интересното е, че в други градове има, но не и в София, поне от търсенето нищо не ми излиза, само денонощнни кабинети за ваксини.

# 20 901
  • в морето до колене
Благодаря, момичета, за отговорите и съветите!
мячик, копривната треска е алергична реакция. Вземи си нещо антиалергично за пиене, а за мазане колд балсам на Хималая облекчава ( с ментол е, затова), също алергозан крем.
Но е добре да те види ЛЛ, че ако е по-сериозна реакция, може и кортикостероиди да ти предпише. По тел. няма смисъл, добре е лекар да види  и да прецени степента на реакция, ако е алергична, вида на обрива ( че може и да не е копривна треска), има и други сърбящи обриви.
Лекар няма как да ме види поне по 12 април - докато съм в карантина. Ще карам някак с форума и нов опит за връзка с ЛЛ по темата. Алергозан крем иначе започнах да мажа веднага, но нещо не е много ефективно, май... Кортикостероид имам в "менюто" в момента.

Да вземеш противоалергично може би. Фенистил например.
Може така да направя, да.

Мячик, алоето и антихистамин са добра идея, но с продукти с ментол в момента не рискувай. Лавандулова вода (не етерично масло и не розова вода) и пантенол също може да пробваш.
Алое ще ми донесат довечера, а и пантенол се оказа, че имам. Ще пробвам тях тази вечер, ако се наложи.

През деня обривите избледняват, почти не ме притесняват. Късно вечер се активират пак. Започнаха след като ми спадна температурата, но все още продължиха нощните изпотявания, докато си допивам антибиотиците.
Ще видим как ще е тази нощ.
Още веднъж благодаря на всички.

# 20 902
Моят пулсоксиметър не харесва неодушевени предмети. Не показва нищо. Ако са ми студени ръцете, на мен също ми дава празен екран. Според него сигурно 9-10ти живот живея.

Геника на летището май беше в зала “Заминаващи” преди чек-ин. Имаха няколко теста.

# 20 903
  • Другата България
milittana, благодаря! Проверих на сайта на Лора, но няма нищо конкретно, освен работно време.

Колега на ММ е пробвал пулсоксипетър, отчитал и на морков. Joy

Merri_An и аз мисля, че опазването си е чист късмет и някои фактори, конкретни за някой организъм.
Сега и аз имам 37,2, не съм и очаквала да се опазя, ако ММ се зарази. Все тая, че не съм си подавала носа навън от месеци. Ще изчакаме спокойно теста му, приемаме лекарства и това е.
Ти умишлено ли не излизаш? Или имаш друго заболяване?
Merri_An, странно, но факт. Аз се изнесох да спя в хола при първите симпоми на ММ - него внезапно го повали - направо с висока температура и отпадналост започна. Но той упорито стоеше при нас, докато не го помолих да се  отдели в спалнята. След една седмица се появиха симптоми и при дъщеря ми, която е в отделна стая и много-много не се засичаме, дори и при хранене. Така, че всякакви случаи са възможни и да, важното е да запазим спокойствие и по-възможност по-леко да мине гадината.
Ти пусни едни антитела след месец, да не останеш изненадана.
Нищо чудно да имаш.

# 20 904
Кверцетин може ли едновременно с Авирон Рапид да се пие? И нашата ЛЛ го е написала да го пием, но чакам да свърши Авирона ни днес. Мъжът ми днес сутринта имаше чак 38,5 температура. Изпи 1 парацетамол и живна.
Но в момента има 37,7 и не знам какво да правим. Неговия ден е пети, в понеделник си откри първия симптом - температура.

# 20 905
  • Другата България
Кверцетин може ли едновременно с Авирон Рапид да се пие? И нашата ЛЛ го е написала да го пием, но чакам да свърши Авирона ни днес. Мъжът ми днес сутринта имаше чак 38,5 температура. Изпи 1 парацетамол и живна.
Но в момента има 37,7 и не знам какво да правим. Неговия ден е пети, в понеделник си откри първия симптом - температура.
Да, всички го пиехме така.
Едновременно с Авирона.
Антибиотик той приема ли?

# 20 906
Ти пусни едни антитела след месец, да не останеш изненадана.
Нищо чудно да имаш.
Аз си правих, с тест купен от аптеката и беше отрицателен. Сега не ми се ходи по лаборатории, че много са случаите в момента. По-натам може да пусна и лабораторен.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 19:21 от Скубиду

# 20 907
Приема антибиотик, таваник. От 31.3. го пие. Рентген също тогава прави и беше наред.

# 20 908
мячик, не разбрах , че си с КВ, това променя нещата. Затова говори с ЛЛ, не си прави експерименти.
Алергозан крем не облекчава сърбежа, а лекува алергичен обрив. Ментол облекчава сърбежа, затова ти казах на Хималая. 

Merri_An, аз съм си почти затворник от около 5 год., откакто се изпоразболях. Първо нямах сили и точно се възстанових малко, започнах да излизам, да ходя, но изгря тоя пусти КВ и лекарите все ми повтарят не излизай, пази се, не се бутай в хората, че мен щяло да ме свали тежко. С няколко рискови заболявания съм.

# 20 909
  • Другата България
Приема антибиотик, таваник. От 31.3. го пие. Рентген също тогава прави и беше наред.
Тоест, рентген е правил съвсем в началото?
Моята ОПЛ дори на 5-ти ден казваше, че е рано, ама аз настоях, иначе искаше към 7-ми да ме изпрати, ако се поддържа температура дотогава. В противен случай казва, че е излишно.
Днес е трети ден на антибиотик, доколкото разбирам. Знаеш, че няма да си позволя да давам предписания или да ти казвам, че всичко е нормално или ненормално при все, че при този вирус това са относителни неща.
Но аз бих се обадила отново на ОПЛ именно заради продължаващата и покачваща се температура, и бих попитала за нова снимка, какво мисли. Защото той има и придружаващи, въпреки, че е добре /нали е добре, скоро не съм те срещала в онази тема/?

Общи условия

Активация на акаунт