Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 284 378
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 880
  • Другата България
Аз започнах да пия по 1 хапче Авирон Рапид и по 1 витамин Зинсед профилактично. Преди 2-3 седмици имаше много болни във фирмата.
Много добре си направила.
Зинсед го пием вкъщи от ноември. Всички, профилактично, по препоръка на ОПЛ.
Не знам дали оказа някакъв ефект, но ако при майка ми и мъжа ми остане така, и тримата го изкарахме леко.
Всички пихме и Авирон, като те двамата пиха основно него, не стигнаха до антибиотик.
Само че Авирона при мъжа ми, когато майка ми прояви симптоми, личната го изписа 3х2.
Като се замисля, ако болка в кръста е първи симптом, PCR от колко до колко дни от първи симптом реагира?
Е аз написах, моя на 3-ти ден.
Може и преди това да съм била с някакви симптоми, на които изобщо да не съм обърнала внимание, на мен ежедневието ми е натоварено, работя на смени, вкл. и нощни, има моменти, в които съм изморена по дефолт, недоспала, как да разбереш, че имаш нещо извънредно, ако си с такова ежедневие?

# 20 881
Като се замисля, ако болка в кръста е първи симптом, PCR от колко до колко дни от първи симптом реагира?

Ако е добре направен, реагира много дни. При мен беше положителен на 3ти ден от стомашното неразположение, което впоследствие се оказа 1ви симптом. Към този момент други оплаквания нямах. 8 дни след първия PCR (или на 11ти ден от 1ви симптом) дадох втора положителна PCR проба. Към този момент си мислех, че всичко е минало.

Като цяло PCR тестът е чувствителен в значително по-дълъг период от анти-генните. Важното е да вземат проба като хората.

# 20 882
Аз започнах да пия по 1 хапче Авирон Рапид и по 1 витамин Зинсед профилактично. Преди 2-3 седмици имаше много болни във фирмата.
Не знам дали оказа някакъв ефект, но ако при майка ми и мъжа ми остане така, и тримата го изкарахме леко.
Всички пихме и Авирон, като те двамата пиха основно него, не стигнаха до антибиотик.
Само че Авирона при мъжа ми, когато майка ми прояви симптоми, личната го изписа 3х2.
Може и преди това да съм била с някакви симптоми, на които изобщо да не съм обърнала внимание, на мен ежедневието ми е натоварено, работя на смени, вкл. и нощни, има моменти, в които съм изморена по дефолт, недоспала, как да разбереш, че имаш нещо извънредно, ако си с такова ежедневие?

Здравейте, аз също съм с прием на Авирон различен от схемата в листовката 3х3 за 5 дни.
Поддържам лека Т 37.5, и болки в гърлото, които май отшумявят. ОПЛ каза парацетамол само ако ми е много зле и Т висока, отрече профилактичен прием. ММ е при различен ОПЛ той пие профилактично.. но няма Т.

# 20 883
Да, наистина лабораторията и вземането на пробата са важни.
Някой има ли впечатление от Май Лаб в София? - работят утре

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 17:20 от Diorela

# 20 884
  • Другата България
Скрит текст:
Здравейте, аз също съм с прием на Авирон различен от схемата в листовката 3х3 за 5 дни.
Поддържам лека Т 37.5, и болки в гърлото, които май отшумявят. ОПЛ каза парацетамол само ако ми е много зле и Т висока, отрече профилактичен прием. ММ е при различен ОПЛ той пие профилактично.. но няма Т.
При мъжа ми няма как изобщо да се ориентираме кога се е заразил, кога са му първи, втори и последващи симптоми. Както казах, аз се отделих веднага, още преди да отида на тест, но все пак не живеем в дворец. Те двамата с майка ми са били 15 дни заедно в останалите 2 стаи, менкали са си вируса явно, маски, дезинфекция, но този щам е заразен повече от предходния, и така. В момента, в който тя загуби обоняние, той започна Авирона 3х1, с профилактична цел, Витамин Д и Кверцетин, останал от мен имаше. След три дни започна да се поти нощем много обилно, 37, 1- 37,2 температура, липса на апетит, отпаднал, гадене, за два дни нямаше и обоняние. Тогава Авирона стана 3х2, и се добави Натаспин. Нищо друго, към момента и двамата са добре, не са вдигали температура от два дни, дано това да беше.

# 20 885
Всички ли пулсоксиметри работят по този начин? Flushed Току-що сложих моя на един фулмастер и си отчита и пулс и сатурация 99.

# 20 886
Какво беше прогностичното отношение на неутеофили и лимфоцити, от което можеше да се съди склонността към усложнения?
Намерих го-3 е.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 17:34 от Дъждец

# 20 887
Да, наистина лабораторията и вземането на пробата са важни.
Някой има ли впечатление от Май Лаб? - работят утре
Те в събота работят и други лаборатории - и Рамус и Цибалаб и Синево.....От тази нямам впечатления, но виждам, че е в Надежда, което ми е много далеч. И цена 40 лв за антигенен тест не е ли височка?

# 20 888
На Рамус им ядохме попарата октомври от пункт на пункт, пак беше събота. Говорихме по тел., насочват ни, а на място - затворено, насочиха ни към друг пункт - там не приемат, та беше голямо обикаляне. За другите големи лаборатории, чух, че в събота има много опашки, резултатите им се забавят, затова се ориентирах към по малка, но дали е читава?
ММ е с направление, та не гледам цените сега. Но във фургоните разбрах, че са скочили на 50 лв. , а бяха 30 - 35 лв. есента. Не зная дали навсякъде са такива цените.

# 20 889
В събота до обяд в лабораторията на клиника Лора на Позитано до Съд.палата взимат ПСР-и до към 12, 12 и 30 в събота, но и моята информация е от есента.

# 20 890
Всички ли пулсоксиметри работят по този начин? Flushed Току-що сложих моя на един фулмастер и си отчита и пулс и сатурация 99.
Не. Моят е много чувствителен. Ако съм с лакираните нокти или ръката ми е студена не отчита.

# 20 891
Чудесно, значи излиза, че нашите са следили едно нищо... Може ли да кажеш какъв е твоят?

# 20 892
# 20 893
  • There I was on a July morning
Искам да попитам тези от вас, които са близко контактни на болен от ковид, пиете ли нещо и правите ли си някакви изследвания?
 Уж от толкова време се информирам, а когато се наложи от първо лице направо човек не знае откъде да започне.  Sad
Аз пих само витамин Д и цинк. Напоследък препоръчват и лимон и сода, може да помага. Останалите мерки - изолация на болния, носенето на маска, често проветряване и дезинфекция на повърхностите, които често се докосват. Така успяхме да ограничим заразата до 2-ма от 4 човека. Правих си изследвания - 2 ПСР теста, и двата отрицателни. С което искам да кажа, че не е задължително да се разболееш, познавам и други семейства, в които не са се заразили всички членове.

# 20 894
  • София
Искам да попитам тези от вас, които са близко контактни на болен от ковид, пиете ли нещо и правите ли си някакви изследвания?
 Уж от толкова време се информирам, а когато се наложи от първо лице направо човек не знае откъде да започне.  Sad
Здравейте,
Моят ММ е с Ковид, пия превантивно Кварцетин 1х500 мг, Оксилик 2х1, Натаспин 1 табл., май доста неща си пийвам, но аз съм голямо шубе. Аз по повод болки в кръста си правих ПСР е беше - онзи ден, но мен сякаш ме боли таза по скоро, то с тва седене по цял ден не очаквам друго. Стискайте палци утре ще пускаме кръвни изследвания и скенер на ММ дано да е добре, че и него подлудих с моя страх. Аз повече ПСР мисля да не си правя, утре се чудя дали и аз да не си пусна едни кръвни изследвания, то и на тях си излиза ако имаш Ковид.

Общи условия

Активация на акаунт