Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 657
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 060
  • Street of Dreams
От днес и ние сме кралски особи с корони.

Dizzy Face

# 21 061
Скрит текст:
От днес и ние сме кралски особи с корони.

Всички лаборатории ли пишат на PCR колко  вирусен товар има?
Има ли някой, който го е карал средно и тежко, а на PCR  пише с нисък вирусен товар?

На колко цикъла е позитивирал пише ли?
Интересно ми е, защото на мъжа ми първият тест беше позитивен на 17 цикъла, вторият след два дни на 21. Биотерорист отвсякъде беше.

Иначе не знам какво разбираш под "средно тежко", за мен моето и на мъжа ми боледуване се брои за леко.

# 21 062
Габи, тук никога не съм виждал на PCR да пише броя амплификационни цикли до позитивиране. Много малко лаборатории пишат нисък/среден/висок вирусен товар, но не мисля, че следват някакъв стандарт. Мисля, че всяка лаборатория (от малкото, които ползват подобно разграничение) си ги определя арбитрарно. Освен това не пишат дори интервал от цикли, който отговаря на съответната класификация (нисък/среден/висок).

Иначе казано - или си позитивен, или си негативен.

# 21 063
Valia, спокойно. Няма нужда да ходи толкова спешно на лекар.
Утре вземете от аптеката натурални сълзи и нека да капе през един час през деня. В понеделник да иде на лекар. Мен ме лекуваха с кортикостероиди и антиалергични. И с натуралните сълзи преди това.
Благодаря. Той сега приема медрол, което е също кортикостероид. Аз имам вкъщи противоалергични - освен ако и утре са така зачервени и няма други оплаквания ще му дам и от тях. Сега се притесних и го карах пак да си измери температурата ( което го ядоса, защото в осем я мери и нямаше) и беше 36,9, а в осем като я мери беше 36,6. Тази стойност 36,9 обаче ме притесни дали не е започнал пак да вдига температура. Възможно ли е тъй като вече си беше легнал просто да е бил позатоплен и затова да е по- висока как мислите? Вече наистина ще се побъркам от притеснение... какъв е този вирус, какво е това чудо не знам.

# 21 064
  • София
От днес отново влизаме в статистиката. Аз изкарах Ковид в края на Октомври, като никой от семейството тогава не се зарази. Днес позитивни и със симптоми от вчера са синът ми, съпругът ми, и от Четвъртък свекъра и свекървата. Всички са на Авирон и стандартните Вит. Д и цинк като днес с най висока температура е детето 38 на 13 год е. Другите подържат между 37-37.5.
Положението по лабораториите е страшно- чака се часове. Нито педиатъра, нито личния на свекърите си вдигат телефоните. Аз съм в тих ужас, защото едвам от няколко седмици се възстанових изцяло и аз съм за сега единствена без симптоми която ще се грижи за останалите. Не може да се говори за изолация, т.к всички са болни, а особенно на детето не му се стои сам... надявам се да ми влязат в употреба антителата и да ми се размине. Днес всички имахме час за ваксинация.. каква ирония, че не го дочакахме здрави. Бясна съм на всички, които не вярват и не спазват мерки и се допусна отново масово заразяване точно когато има надежда покрай ваксините. Моля се всички да го преминат леко и без усложнения, но от личен опит този вирус е изключително бавно развиващ се и изисква доста време организма да се възстанови напълно. Дали има случай на вече боледувал и разболял се повторно след няколко месеца? Моля се за сили да преминем и през това.. прегръдки и сили на всички които преминават в момента.

# 21 065
Утре вземете от аптеката натурални сълзи и нека да капе през един час през деня. В понеделник да иде на лекар. Мен ме лекуваха с кортикостероиди и антиалергични. И с натуралните сълзи преди това.
Благодаря. Той сега приема медрол, което е също кортикостероид. Аз имам вкъщи противоалергични - освен ако и утре са така зачервени и няма други оплаквания ще му дам и от тях. Сега се притесних и го карах пак да си измери температурата ( което го ядоса, защото в осем я мери и нямаше) и беше 36,9, а в осем като я мери беше 36,6. Тази стойност 36,9 обаче ме притесни дали не е започнал пак да вдига температура. Възможно ли е тъй като вече си беше легнал просто да е бил позатоплен и затова да е по- висока как мислите? Вече наистина ще се побъркам от притеснение... какъв е този вирус, какво е това чудо не знам.
Ако не усеща да има Т, вероятно няма. 36.9 на електронен термометър обикновено на галиев/ живачен когато съм сравнявала, е 37-37.1. Но, ако не усеща втрисане и подобни, вероятно нищо му няма и няма Т.

# 21 066
Аз писах за нисък хемоглобин след Ковид. По принцип съм с желязо дефицитна анемия, но толкова ниски стойности не съм имала досега.
Синът ми, на 15, направи очно възпаление.

# 21 067
aYnaT , желая ви късмет и сили!

Да, Габи, както е казал Hope4C, няма цикли. Пак е хубаво, че са написали нисък вирусен товар. Това ми дава надежда да не го прекараме тежко, че и двамата сме рискови.
Какво разбирам? - тежко, но не е с много тежки поражения и без съществен риск.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 00:59 от Diorela

# 21 068
Ако не усеща да има Т, вероятно няма. 36.9 на електронен термометър обикновено на галиев/ живачен когато съм сравнявала, е 37-37.1. Но, ако не усеща втрисане и подобни, вероятно нищо му няма и няма Т.
Не усещаше и тази температура е измерена с живачен термометър.

# 21 069
Диорела, бързо и леко да минава!
Габи, и при вас също!

AynaT, не разбрах ти също ли си болна?

Mundi, и ЦРП е високо, може би затова иска снимка.
Но фокусът трябва да е върху разреждащите.

# 21 070
  • София
За момента нямам симптоми, а и вече съм карала Ковид Октомври (положителен PCR) и имам антитела - последно ги тествах началото на Март. Но в къщи всички са със симптоми - без мен и малката ми дъщеря на 5. И всички са с положителни антиген тестове от вчера. Силно се надявам да удържа фронта и да не се разболея отново, т. к след боледуването възстановяването ми беше месеци, а уж го карах сравнително леко - за сметка на това продължително. Мъжът ми за момента е с най-лека симптоматика, а синът с най висока температура, но добро общо състояние. Свекърва ми се чувства най отпаднала и с обилно изпотяване, а няма температура, но е с куп заболявания. Както споделих ЛЛ не вдига телефона си от Петък.. утре ще звъним отново на ЛЛ да видим има ли нужда от допълнителни прегледи или лечение на този ранен етап.
Имам питане към приемалите  Иверкментин да споделят имало ли е полза?  Познат фармацевт е против иверкментина, но ни посъветва да включим Панцеф на свекърите.. аз ги посъветвах да изчакат до Понеделник да се чуят с ЛЛ или да се прегледат по някоя от Ковид зоните преди да започнат силен антибиотик, но вече не ми стигат силите и разума да преценя кое и какво да правим. Кога да очакваме обаждане от РЗИ?

# 21 071
За момента нямам симптоми, а и вече съм карала Ковид Октомври (положителен PCR) и имам антитела - последно ги тествах началото на Март. Но в къщи всички са със симптоми - без мен и малката ми дъщеря на 5. И всички са с положителни антиген тестове от вчера. Силно се надявам да удържа фронта и да не се разболея отново, т. к след боледуването възстановяването ми беше месеци, а уж го карах сравнително леко - за сметка на това продължително. Мъжът ми за момента е с най-лека симптоматика, а синът с най висока температура, но добро общо състояние. Свекърва ми се чувства най отпаднала и с обилно изпотяване, а няма температура, но е с куп заболявания. Както споделих ЛЛ не вдига телефона си от Петък.. утре ще звъним отново на ЛЛ да видим има ли нужда от допълнителни прегледи или лечение на този ранен етап.
Имам питане към приемалите  Иверкментин да споделят имало ли е полза?  Познат фармацевт е против иверкментина, но ни посъветва да включим Панцеф на свекърите.. аз ги посъветвах да изчакат до Понеделник да се чуят с ЛЛ или да се прегледат по някоя от Ковид зоните преди да започнат силен антибиотик, но вече не ми стигат силите и разума да преценя кое и какво да правим. Кога да очакваме обаждане от РЗИ?

Здравейте, аз приемам Панцеф. Изписан ми е на втория ден със симтоматика, започваща кашлица и 24ч с 37.5, пия и Авирон 3х3, витамини, парацетамол при нужда.

# 21 072
На мен Панцеф ми беше предписан за "опашка", но не ми помогна. Започнах да поддържам Т 37-37,4, докато го пия-7 дни. Като го спрях 5-6 дена продължих. Сега съм на други два. При всеки е индивидуално. Иначе Панцефа-а ме е спасявал от много тежки цистити. Няма какво да кажа, освен, че вируса е много коварен и те удря в слабите места. И се влачиш, вчачиш, влачиш.... Лично мен ме разби, а го изкарах леко. Сега месец по-късно съм по зле, отколкото в острата фаза. Според мен терапията е най-важна. Моята малко я объркаха. Мои приятели, с които го карахме заедно вече са здрави, а бяха по зле, но им предписаха правилните антибиотици.

# 21 073
Панцеф е много силен.
Щом е бил опашка, кои са основните?

AynaT, мисля, че ще ти се размине.
Успех!

# 21 074
  • София
На мен Панцеф ми беше предписан за "опашка", но не ми помогна. Започнах да поддържам Т 37-37,4, докато го пия-7 дни. Като го спрях 5-6 дена продължих. Сега съм на други два. При всеки е индивидуално. Иначе Панцефа-а ме е спасявал от много тежки цистити. Няма какво да кажа, освен, че вируса е много коварен и те удря в слабите места. И се влачиш, вчачиш, влачиш.... Лично мен ме разби, а го изкарах леко. Сега месец по-късно съм по зле, отколкото в острата фаза. Според мен терапията е най-важна. Моята малко я объркаха. Мои приятели, с които го карахме заедно вече са здрави, а бяха по зле, но им предписаха правилните антибиотици.
Желая ви бързо и напълно възстановяване! Наистина е много индивидуално. Аз антибиотик не пих, по преценка на ЛЛ, но поддържах температура 3 седмици. След това имах дълго време отпадналост, тежест в гърдите, повишен пулс - повече от 2 месеца след боледуването при чист ренген и перфектни кръвни изследвания. При мен беше същото - хора с доста по тежка симптоматика се възстановиха за 2-3 седмици.. аз се влачих 3 месеца. Но моята терапия беше само Авирон, цинк и вит Д.. След боледуването се консултирах и с кардиолог, който ми каза че пълното възстановяване трае 6 месеца. Ужасно е неприятно, но и това минава..

@Deva, благодаря и дано да сте права!

Някой има ли включен Ивекментин в лечението си?

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 08:57 от aYnaT

Общи условия

Активация на акаунт