Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 272
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 075
За момента нямам симптоми, а и вече съм карала Ковид Октомври (положителен PCR) и имам антитела - последно ги тествах началото на Март. Но в къщи всички са със симптоми - без мен и малката ми дъщеря на 5. И всички са с положителни антиген тестове от вчера. Силно се надявам да удържа фронта и да не се разболея отново, т. к след боледуването възстановяването ми беше месеци, а уж го карах сравнително леко - за сметка на това продължително. Мъжът ми за момента е с най-лека симптоматика, а синът с най висока температура, но добро общо състояние. Свекърва ми се чувства най отпаднала и с обилно изпотяване, а няма температура, но е с куп заболявания. Както споделих ЛЛ не вдига телефона си от Петък.. утре ще звъним отново на ЛЛ да видим има ли нужда от допълнителни прегледи или лечение на този ранен етап.
Имам питане към приемалите  Иверкментин да споделят имало ли е полза?  Познат фармацевт е против иверкментина, но ни посъветва да включим Панцеф на свекърите.. аз ги посъветвах да изчакат до Понеделник да се чуят с ЛЛ или да се прегледат по някоя от Ковид зоните преди да започнат силен антибиотик, но вече не ми стигат силите и разума да преценя кое и какво да правим. Кога да очакваме обаждане от РЗИ?
Ивермектин пихме всички. Синът ми на 15, една нощ с 38,8, мускулни и ставни болки и покашляше 2-3 дни. Ще си пие обаче Аспирин проект и Фамотидин месец. На малката 6 г. дадох също - без симптоми, имаше едно хълцане половин ден, ако това е било симптом на КОВИД Stuck Out Tongue Winking Eye? Мъжът всеки ден имаше нов симптом, 2 дни с 38,2.Мъжте не са пили АБ, но пък взимаха 7-10 дни масло от риган на капсули, което е силно като АБ. Аз направих двустранна пневмония и се наложи да влезна в болница, защото трябваше да съм на венозна терапия. Но бях с добра сатурация и добри. кр. изсл., но пък и взех Ивермектин късно. Има данни, че помага във всяка една фаза на заб.

# 21 076
Тези от вас, които са развили пневмония безсимптомно - как разбрахте? Нямаше ли поне някакъв показател - отпадналост, умора?

И мен ме интересува РЗИ кога се обаждат.

# 21 077
Тези от вас, които са развили пневмония безсимптомно - как разбрахте? Нямаше ли поне някакъв показател - отпадналост, умора?

И мен ме интересува РЗИ кога се обаждат.
Отидох на преглед с идеята да ми сложат абокат за венозен АБ, понеже след 3 дни висока Т започна повръщане и на снимката цъфна двустранна интерстициална пневмония. При Ковид почти винаги има белодробни промени.

# 21 078
  • пустинята Гоби
За да ви се обадят от РЗИ трябва да имате положителен тест направен в лаборатория. Би следвало да звъннат на другия ден, но може и да се забавят.

# 21 079
  • в кукувиче гнездо
За момента нямам симптоми, а и вече съм карала Ковид Октомври (положителен PCR) и имам антитела - последно ги тествах началото на Март. Но в къщи всички са със симптоми - без мен и малката ми дъщеря на 5. И всички са с положителни антиген тестове от вчера. Силно се надявам да удържа фронта и да не се разболея отново, т. к след боледуването възстановяването ми беше месеци, а уж го карах сравнително леко - за сметка на това продължително. Мъжът ми за момента е с най-лека симптоматика, а синът с най висока температура, но добро общо състояние. Свекърва ми се чувства най отпаднала и с обилно изпотяване, а няма температура, но е с куп заболявания. Както споделих ЛЛ не вдига телефона си от Петък.. утре ще звъним отново на ЛЛ да видим има ли нужда от допълнителни прегледи или лечение на този ранен етап.
Имам питане към приемалите  Иверкментин да споделят имало ли е полза?  Познат фармацевт е против иверкментина, но ни посъветва да включим Панцеф на свекърите.. аз ги посъветвах да изчакат до Понеделник да се чуят с ЛЛ или да се прегледат по някоя от Ковид зоните преди да започнат силен антибиотик, но вече не ми стигат силите и разума да преценя кое и какво да правим. Кога да очакваме обаждане от РЗИ?
Ивермектин пихме всички. Синът ми на 15, една нощ с 38,8, мускулни и ставни болки и покашляше 2-3 дни. Ще си пие обаче Аспирин проект и Фамотидин месец. На малката 6 г. дадох също - без симптоми, имаше едно хълцане половин ден, ако това е било симптом на КОВИД Stuck Out Tongue Winking Eye? Мъжът всеки ден имаше нов симптом, 2 дни с 38,2.Мъжте не са пили АБ, но пък взимаха 7-10 дни масло от риган на капсули, което е силно като АБ. Аз направих двустранна пневмония и се наложи да влезна в болница, защото трябваше да съм на венозна терапия. Но бях с добра сатурация и добри. кр. изсл., но пък и взех Ивермектин късно. Има данни, че помага във всяка една фаза на заб.
И децата ли пиха ивермектин?

# 21 080
Valia, спокойно. Няма нужда да ходи толкова спешно на лекар.
Утре вземете от аптеката натурални сълзи и нека да капе през един час през деня. В понеделник да иде на лекар. Мен ме лекуваха с кортикостероиди и антиалергични. И с натуралните сълзи преди това.
Благодаря. Той сега приема медрол, което е също кортикостероид. Аз имам вкъщи противоалергични - освен ако и утре са така зачервени и няма други оплаквания ще му дам и от тях. Сега се притесних и го карах пак да си измери температурата ( което го ядоса, защото в осем я мери и нямаше) и беше 36,9, а в осем като я мери беше 36,6. Тази стойност 36,9 обаче ме притесни дали не е започнал пак да вдига температура. Възможно ли е тъй като вече си беше легнал просто да е бил позатоплен и затова да е по- висока как мислите? Вече наистина ще се побъркам от притеснение... какъв е този вирус, какво е това чудо не знам.
Ако не усеща да има Т, вероятно няма. 36.9 на електронен термометър обикновено на галиев/ живачен когато съм сравнявала, е 37-37.1. Но, ако не усеща втрисане и подобни, вероятно нищо му няма и няма Т.
Не усещаше и тази температура е измерена с живачен термометър.
Валя, 36.9 не е температура, която да сочи проблем или възпаление  37.1 вече може да сочи възпаление. Аз я усещам по следния начин: кожата ми става чувствителна, втриса ме и ми става едно такова болнаво. Може би повече от 10 години не ми се е случвало да вдигна повече от 37.1. та вече съю забравила какво е усещането при по-висока.

# 21 081
[/quote
 Да, написала съм и двете деца на 15 и 6г. На баткото- 55кг. от 12мг. , на малката дадох Хювемек, защото се дозира по-лесно за  по-малко кг.

# 21 082
  • София
Здравейте,
Моля да ме извините, предполагам е писано в предни страници, но ми е по удобно да попитам. Днес ще мъча ММ да отиде на скенер, кого трябва да уведомим, РЗИ, МВР? Благодаря  предварително.

# 21 083
  • There I was on a July morning
mundi, трябва да уведоми РЗИ и после РПУ.

Аз съм карала вирусна пневмония, още преди ковид и симптомите ми бяха - задъхване при ходене и сърцебиене. Без кашлица и температура.
Първо ми направиха електрокардиограма и изключиха проблеми със сърцето и след това ме пратиха на рентгенова снимка, където се установи пневмонията.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 11:03 от Скубиду

# 21 084
Момичета, имате ли представа дали човек с ковид, който е хоспитализиран преди два дни с тежка пневмония и сатурация 80, може да подпише отказ от лечението и да си тръгне от болницата?
Все си мисля, че като има опасност за живота, няма да го пуснат дори и с подписано съгласие.

# 21 085
А той как ще има сили да излезе от болницата с тези показатели??

# 21 086
  • пустинята Гоби
Уведомявате, който намерите. Не знам в неделя какво РЗИ ще си вдигне телефона.

# 21 087
Няма как на сила да го държат. Освен това сигурно други чакат да се освободи лего, та хич и няма да го молят и да се занимават с него.

# 21 088
  • в кукувиче гнездо
[/quote
 Да, написала съм и двете деца на 15 и 6г. На баткото- 55кг. от 12мг. , на малката дадох Хювемек, защото се дозира по-лесно за  по-малко кг.
Лекар ли го е изписал за толкова малко дете? Извинете за любопитството, но за първи път чувам някой да дава на толкова малки деца ивермектин.

# 21 089
А той как ще има сили да излезе от болницата с тези показатели??
Очевидно е луд. Аз друго обяснение нямам за поведението му.

Общи условия

Активация на акаунт