Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 653
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 240
  • София
След ваксина против ковид, тестът за анти-тела трябва да е насочен към spike protein S1/RBD. Такива са точно в Рамус и Геника. Не знам тестовете на всички лаборатории, но някои са насочени към нуклеокапсида и няма да отчетат реакция след ваксина. За двата посочени съм сигурен, че ще свършат работа.
А всъщност как трябва да се казва точно този тест, имам предвид има ли точно име, защото като им кажа тест за антитела не са ми пускали точно такъв.
Благодаря за информацията.

# 21 241
  • Sofia
След ваксина против ковид, тестът за анти-тела трябва да е насочен към spike protein S1/RBD. Такива са точно в Рамус и Геника. Не знам тестовете на всички лаборатории, но някои са насочени към нуклеокапсида и няма да отчетат реакция след ваксина. За двата посочени съм сигурен, че ще свършат работа.

Може ли препоръка какъв тест за антитела на направя на майка ми, която беше с ковид през ноември. Тогава правихме Абот в Рамус, резултатът й беше 6,6 при норма до 1,4. Сега има много тестове като гледам и не мога да се ориентирам. Искам да видя има ли още антитела и дали да правим АЗ или да почакаме още малко за РНК евентуално.

# 21 242
Може ли препоръка какъв тест за антитела на направя на майка ми, която беше с ковид през ноември. Тогава правихме Абот в Рамус, резултатът й беше 6,6 при норма до 1,4. Сега има много тестове като гледам и не мога да се ориентирам. Искам да видя има ли още антитела и дали да правим АЗ или да почакаме още малко за РНК евентуално.

Тестът за неутрализиращи антитела Abbott SARS-CoV-2 IgG II Quant, в София се прави например в лабораторията на УМБАЛ “Св. Иван Рилски и в Рамус, извън София има и други лаборатории.

# 21 243

Ние правихме количествен тест на CLIA(хемилуминисценция)метод. С прекаран Ковид края на ноември.
Резултатите са ни между 170-220 беше ни препоръчано да отложим ваксината за след 6 месеца. Тогава отново да направим тестове.

# 21 244
Desive78, mundi, и аз харесвам теста, който Adventurer е споменал. Освен в Иван Рилски, се прави и във всички клонове на Рамус. Казвате, че искате “количествен тест за IgG анти-тела на Абът”. Струва между 20 и 30 лева (често е на промоция).

# 21 245
13-ти ден от първи симптоми, майка ми е започнала да кашля сериозно, питах я откога, от няколко дена. Личен лекар, пулмолог, бърза помощ си прехвърлят топката. Други с усилваща се кашлица на този етап? Каква е прогнозата и какво е предприел лекуващият лекар? Там не са и чували, че болният може да излезе за преглед след обаждане в РЗИ, къде мога да го видя този текст написан черно на бяло? Въпреки че, въпреки това, може да се окаже, че пак няма кой да ги прегледа, защото са ковид-позитивни. А искам да им пуснат кръвни изследвания, което май е още по-невъзможно. Освен това, нашите ги е страх да излязат, защото ги е страх от глобата, цитираха ми някакви 5000 лева...

# 21 246
Звънни ти в тяхното РЗИ и ги уведоми че се налага преглед, или попитай.

# 21 247
Със сигурност се звъни на РЗИ, записват името, после се звъни след завръщането. Не може да не отидат на преглед, рентген и т. н. Нещата много бързо се променят, няма да се оправят от самосебе си. Личен опит.

# 21 248
Само да намеря кой и къде може да ги прегледа Weary

# 21 249
Веднага на лекар/снимка.
На 13 ден трябва да е добре, не да се влошава.
Как е майката на Диди?

# 21 250
Dark_Chocolate,  ето тук пише разни варианти. Също има прехвърляне на топката.
https://coronavirus.bg/bg/az-sum/litse-pod-karantina
На нас ни казаха, в такива ситуации,  да се обадим в РЗИ да ги уведомим и със собствен транспорт да ходим на изследване/снимка/преглед.
Щом сте уведомили РЗИ, отивайте си на преглед.
Че то иначе е геноцид.
Наредбата за мед. експертиза не е променена в условията на КВ. Болничен заради карантина, каквито дават за тези 14 дни, е различен от болничен поради заболяване. Т.е. никой не може да ограничава правото на здравеопазване на болен човек, поставен под карантина, който се е влошил и има нужда от преглед.

Ето реда, разписан в Заповед на МЗ https://coronavirus.bg/bg/570
Цитат
11. При влошаване на здравословното състояние, независимо от причината, лицата по т. 10 уведомят лекаря, осъществяващ медицинското наблюдение, а в случай, че не успеят да осъществят контакт с него – регионалния център за спешна медицинска помощ чрез тел. 112.[/u]

12. Лекарят по т. 11 предприема необходимите дейности за оценка на здравословното състояние и при необходимост от хоспитализация на лицето чрез тел. 112 уведомява регионалния център за спешна медицинска помощ за осигуряването на транспорт до лечебно заведение за болнична помощ.

ПС Моля ви, не коментирайте в тази тема ваксините, че се губят въпроси, свързани с протичането на заболяването.  Няколко страници само такива постове. Има си тема за ваксините.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 14:15 от Diorela

# 21 251
Нашето РЗИ ми отговори, че личния лекар давал зелен коридор за рентген и кръвни изследвания. Натоварили са личните и с тази задача. Вчера излизах така за 2 часа.
Приеха в събота вечерта съпругът ми в болница, след като отказваше да отиде на нова снимка и преглед.
 На 6-тия ден от първата си температура 37.7, вдигна вечерта 39,9°. Насила го накарах, на собствен ход /пеш/ отидохме в спешен кабинет в инфекциозна болница, защото живеем наблизо. Сатурация 92, на слушалки лекарят каза, че е пневмония и го приеха веднага.
Към левофлоксацина добавили 2 венозни антибиотика, но не знае какви. Овладяли са уж температурата, но днес почнал кашлица и ръцете му били студени, може да е от фраксипарина.
Голяма грешка, късно почна първия антибиотик, на третия ден чак.

# 21 252
Според мен това си естествения ход на болестта при някои и не зависи от антибиотика.

# 21 253
Това било коварството на ковида, дори от първия ден да почнат, пак имало случаи на усложнения.

# 21 254
Desive78, mundi, и аз харесвам теста, който Adventurer е споменал. Освен в Иван Рилски, се прави и във всички клонове на Рамус. Казвате, че искате “количествен тест за IgG анти-тела на Абът”. Струва между 20 и 30 лева (често е на промоция).

При мен не става въпрос за харесване, освен че, разбира се, съм си купил акции на Абът (Laughing), но за техния тест вече освен информацията натрупана тук и няколко публикации и е известно в какви граници се очаква да варират резултатите както след преболедуване, така и след една и две дози на векторните и иРНК ваксините. Само от тази гледна точно не бих препоръчвал други тестове, да не говорим въобще за тези за общи антитела или други протеини на вируса.

За този на GenScript, който го правят в Геника, а лично не знам нищо, нито пък бих тръгнал да интерпретирам какво значи някакъв процент като резултат...

Общи условия

Активация на акаунт