Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 594
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 255
Аз почнах веднага два АБ, изписани от ЛЛ. Пак стигнах до пневмония, тя това и очакваше, де.

# 21 256
Днес 9-ти ден от първите симптоми,и ММ не се подобрява още....писах,вчера прави снимка и се оказа бронхопневмония,лекарката включи и Зинат(приема и Сумамед),вдига температура снощи,не-висока-37.6,а в 6 сутринта-37.8.Сатурацията му е 98-99.Сумамед приема от 2-ри ден.Снощи му правих тесто с мед и нишадър като помощна терапия,а днес казва,че гърба ужасно много го боли и аз не мога да разбера от това,че е спал на гръб ли цяла нощ,или от пневмонията.😔Днес кашля доста,има и храчки.Звънях отново на ЛЛ,изписа и Медрол по схема и Ердомед за кашлицата и утре се чуваме пак.Не е вдигал повече Т засега.Уфф,много ми е притеснено....

# 21 257
Гърбът при някои боли зверски. При мен не минава повече от две седмици вече.

# 21 258
Desive78, mundi, и аз харесвам теста, който Adventurer е споменал. Освен в Иван Рилски, се прави и във всички клонове на Рамус. Казвате, че искате “количествен тест за IgG анти-тела на Абът”. Струва между 20 и 30 лева (често е на промоция).

При мен не става въпрос за харесване, освен че, разбира се, съм си купил акции на Абът (Laughing), но за техния тест вече освен информацията натрупана тук и няколко публикации и е известно в какви граници се очаква да варират резултатите както след преболедуване, така и след една и две дози на векторните и иРНК ваксините. Само от тази гледна точно не бих препоръчвал други тестове, да не говорим въобще за тези за общи антитела или други протеини на вируса.

За този на GenScript, който го правят в Геника, а лично не знам нищо, нито пък бих тръгнал да интерпретирам какво значи някакъв процент като резултат...

Това имах предвид под “харесвам”, просто няма смисъл да превръщаме темата в превод на дългата характеристика на теста. Абът от началото на пандемията са доста прозрачни за всичките си тестове що се отнася до чувствителност, специфичност, медиани, средни стойности и т.н. Аз конкретно им имам доверие и като производител изобщо.

Да не говорим, че повечето лаборатории в БГ изобщо не казват с чий тест работят и на практика няма как да намериш съответната информация. Дори само заради това, пак бих направил Абът в Рамус или Рилски.

# 21 259
Разбрахме се... виж вече каква информация дават нашите лаборатории нямам идея, малко съм се откъснал и може би грешно по инерция предполагам, че си пише всичко... но видях вече няколко пъти, че предлагат на хората и неподходящи или дори напълно безсмислени тестове, което не ме учудва особено...

# 21 260
Здравейте, мой близък е вече 12 ден с ковид. Има само температура, която не се повлиява от 37 и нещо стига до 38 и нещо. Лична му изписа единствено сумамед, от който няма много ефект. Чудим се какво да правим на бърза помощ ли да звъним или някъде да го закараме на преглед. Не е преглеждан само по телефона.Ще помоля за съвет от вече преминалите през този омагьосън кръг.

# 21 261
Скрит текст:
Нашето РЗИ ми отговори, че личния лекар давал зелен коридор за рентген и кръвни изследвания. Натоварили са личните и с тази задача. Вчера излизах така за 2 часа.
Приеха в събота вечерта съпругът ми в болница, след като отказваше да отиде на нова снимка и преглед.
 На 6-тия ден от първата си температура 37.7, вдигна вечерта 39,9°. Насила го накарах, на собствен ход /пеш/ отидохме в спешен кабинет в инфекциозна болница, защото живеем наблизо. Сатурация 92, на слушалки лекарят каза, че е пневмония и го приеха веднага.
Към левофлоксацина добавили 2 венозни антибиотика, но не знае какви. Овладяли са уж температурата, но днес почнал кашлица и ръцете му били студени, може да е от фраксипарина.
Голяма грешка, късно почна първия антибиотик, на третия ден чак.

Това пък няма нищо общо. Моята пневмония се разви на фона на антибиотик, приеман заради друго(но пак е същият антибиотик, който се дава за амбулаторно придобита пневмония). Антибиотиците не предпазват от вирусна пневмония, евентуално от развитие на бактериална инфекция.

# 21 262
  • Germany
Аз също смятам, че в БГ правят голяма грешка с тези антибиотици от 1вият ден. Това само сваля допълнително имунитета и хората се влошават...

# 21 263
  • София
Здравейте,
Първо благодаря за коментарите по отношение на теста за антитела, аз моя ще го правя вероятно в Рамус след 2 дни, бих искала да видя след 1ва игла на 14тия ден дали има и колко изобщо антитела са се образували. Според мои познати Модерна образува доста бързо антитела след първа доза, но да видим.
Искам да уточня по отношение на зеления коридор, лично аз в неделя звъннах в РЗИ и от там ми дадоха разрешение като учтиво ме помолиха да се обадя и в РПУ по район да ги уведомя, че ММ отива на скенер,  хората бяха супер любезни и на двете места. Нито сме уведомявали ЛЛ нито нищо, то ако разчитам и на ЛЛ на ММ досега да си беше още на Аспирин. Имате ли серизни оплаквания, обаждате се в РЗИ и си действате, няма какво да чакате да се влошите и да си стоите болни и притеснени у дома.

# 21 264
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз също смятам, че в БГ правят голяма грешка с тези антибиотици от 1вият ден. Това само сваля допълнително имунитета и хората се влошават...

И аз мисля така, но ... няма значение

# 21 265
На нас ни казаха АБ, ако започне кашлица, респ. ако моята кашлица се влоши.  И двамата вече пием, но не са ни дали от първия ден..
От преди КВ, зная, че при вирусна инфекция, даваха АБ, едва на 3-4-5 ден, когато се усложни и се насложи и бактериална.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 16:01 от Diorela

# 21 266
Значи да не се обвинявам, че не е пил веднага. Най-много се радвам, че не заразих колегите си. Те половината го караха през ноември. Тогава ми се размина, въпреки, че имах контакт.
Днес в стаята му са приели младо момче със чести пристъпи на кашлица.
Допълнително здравно имаме, но не поемало снимки и изследвания дето сме си "самоназначили", и доказателството да е PCR теста.
След карантината може по стандартния начин да се ходи на кардиолог, пулмолог до подобряване на състоянието. Просто с това допълнително здравно се избягва искане на направления.

# 21 267
  • в кукувиче гнездо
За колко време излиза горе-долу изследването за количествени антитела на Рамус? Дадох кръв към 12 часа на обед. Дали днес ще излезе резултата?

# 21 268
Здравейте. Майка е да кажем по-добре. За съжаление разстройството продължава с пълна сила. Самата тя се чувства една идея по-добре. Нямам никаква друга информация, защото от болницата на посочените телефони никой не отговаря.

# 21 269
  • в кукувиче гнездо
Излязоха ми резултатите на Рамус - 366,20.

Общи условия

Активация на акаунт