Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 899
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 22 410
И аз ще се радвам да се включи Диорела, дано вече са по-добре!
Иланг, май лошото е преминало, има отлична сатурация баба ти, и щом вече хапва. Да оздравява й пожелавам, както и на всички🌹

# 22 411
Тук рядко се споменава вит. Д. При проследяване на здрави-болни лаб. резултати на вит. Д3 спадна под минимума при заболяване. Включен Вигантол по 5к. дневно дългосрочно до наваксване.

# 22 412
  • София
Аз да попитам има ли такива, боледуващи и преболедували от ковид, които се потят обилно през нощта? До кога продължава и на какво се дължи това чудо? При баща ми продължава вече 20-тина дни. Появи се в болницата и вече две седмици след изписването все се поти нощно време - случва му се и два пъти да се преоблича. Confused Тръпнене на три от пръстите на ръцете (кутрето, безименния и средния) също има - усеща го като се отпусне.

# 22 413
  • Наблизо
Радвам се,иланг! Мама и падна сатурацията на 90,сега се вдигна до 93,но ще се обадя на тези Адопт да намерим кислороден апарат.Какво им трябва като документи за наем?

# 22 414
В конкретния случай с корона вируса - имаме истински късмет, че етанол над 65% го убива, както го инактивират и повърхностно активните вещества.
Но това не може да се превърля върху останалите вируси, бактерии или други микроорганизми. Има изключително устойчиви микроорганизми.
Не е никакъв истински късмет, повечето вируси, поради биологичните си особености са неустойчиви на високи температури, слънчева радиация, спиртни препарати, живасепт, детергенти. Те имат неустойчива структура, която лесно се деактивира.
В реалния живот за да се предпазиш от повечето болести е напълно достатъчно да си измиеш ръцете със сапун и топла вода. Не говорим за работещи в патогенни среди - лаборатории, болници и т.н.
Както и да е, това е извън темата, ако не е за тук може да го изтрият.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 09:53 от mimi.7299

# 22 415
Иланг супер е че баба пее 😊
Вчера сутринта ММ  - "няма да стане да знаеш, няма да успея "
Днес сутринта ММ-"зверски съм гладен, точно днес ли закъснява закуската. Изплувах, мисля че изплувах "
Добри новини 😊 още нямам цифри за сатурацията, но пък предполагам той си се усеща.
Скиорче вир вода се будя последните дни.

# 22 416
Иланг супер е че баба пее 😊
Вчера сутринта ММ  - "няма да стане да знаеш, няма да успея "
Днес сутринта ММ-"зверски съм гладен, точно днес ли закъснява закуската. Изплувах, мисля че изплувах "
Добри новини 😊 още нямам цифри за сатурацията, но пък предполагам той си се усеща.
Скиорче вир вода се будя последните дни.
Илиана, видя ли, радвам се безкрайно, сигурна бях, че и емоциите при него са от болестта и стреса. Да се подобрява. Радвам се и за Иланг, надежда има винаги хора! Моля се за Диорела също! Дано с подобряват!

# 22 417
  • Пловдив
Благодаря сърдечно на всички за подкрепата. Тези дни бях като в транс.

Радвам се,иланг! Мама и падна сатурацията на 90,сега се вдигна до 93,но ще се обадя на тези Адопт да намерим кислороден апарат.Какво им трябва като документи за наем?

Ние купихме апарат втора употреба. Не сме взимали под наем. Не мога да помогна.

mimi.7299, разбира се, че нещата, които казваш са верни.
Коментирах това твое изказване, защото е некоректно "Такова понятие като дезинфекциращ сапун или антибактериален е рекламен трик." Изобщо не е рекламен трик. Това са категория продукти, които доказано убиват микроорганизми за предварително определено време. Те минават тестове за ефективност.
Всички останали са козметични продукти и не са достатъчно ефективни, нямат доказано действие.

Всеки потребител има право да избира какво да използва.

# 22 418
  • Наблизо
Благодаря,Иланг! А коя марка взехте?

# 22 419
Благодаря,Иланг! А коя марка взехте?
Хм, 90 е добър показател, не избързвате ли с покупката?

# 22 420
# 22 421
Охх сина ми вече няма темп. Но започна да кашля. Ще се побъркам.

# 22 422
Благодаря сърдечно на всички за подкрепата. Тези дни бях като в транс.

Ние купихме апарат втора употреба. Не сме взимали под наем. Не мога да помогна.

mimi.7299, разбира се, че нещата, които казваш са верни.
Скрит текст:
Коментирах това твое изказване, защото е некоректно "Такова понятие като дезинфекциращ сапун или антибактериален е рекламен трик." Изобщо не е рекламен трик. Това са категория продукти, които доказано убиват микроорганизми за предварително определено време. Те минават тестове за ефективност.
Всички останали са козметични продукти и не са достатъчно ефективни, нямат доказано действие.

Всеки потребител има право да избира какво да използва.
Скрит текст:
Ролята на сапуна е не да ги убие, сапунът осапунява, прави пяна и ги отмива. Никъде не казват миите си ръцете с антибактериален сапун за предпазване от хепатит примерно. Измиването е достатъчно да ти изчисти ръцете. Сапуните не са козметичен продук само, а продукт с детергент, който отмива. И не е нужно в обикновените домакинства да е антибактериален. За болници и лаборатории има много по "жестоки" препарати, защото там има и "букет" от микроорганизми, техни устойчиви спори и т.н.
Всеки сапун трябва да отмива, изпира, защото потребителят не знае има ли биоцид вътре или няма, не всеки е компетентен в това.
Нашия кислороден концентратор е Крьобер. Има две маски. Мъжът ми лекуваше двестранна пневмония вкъщи. Пускахме го и на кислород, макар че сатурацията не му падна.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 11:00 от mimi.7299

# 22 423
Аз да попитам има ли такива, боледуващи и преболедували от ковид, които се потят обилно през нощта? До кога продължава и на какво се дължи това чудо? При баща ми продължава вече 20-тина дни. Появи се в болницата и вече две седмици след изписването все се поти нощно време - случва му се и два пъти да се преоблича. Confused Тръпнене на три от пръстите на ръцете (кутрето, безименния и средния) също има - усеща го като се отпусне.

Месец и половина след болестта по 3 пъти нощем си сменях бельото и пижамките. Отскоро вече нямам потене.

# 22 424
Здравейте, тези апарати по-добри ли са от онези в болниците? Моя роднина с маска поддържа 88-92 сатурация но без маска му пада до 75 което ме притеснява. Днес ми каза че му били махнали някаква течност от маската, която явно се впръсква при дишане. Това дали е проблем? Вече 9 дни е в болница и 18 дни със симптоми и няма подобрение но е стабилен но пада психически. Има вдуст плевмония.

Общи условия

Активация на акаунт