Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 938
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 22 455
  • Наблизо
И мама казва,че се поти нощем.Тя се плаши,че пак вдига температура,но явно не е това.
Не четете за Бразилия...милите хора.

# 22 456
  • София
Когато се чуете другия път й предай поздрави от всички ни!

# 22 457
Диорела е добре, говорихме преди малко. Simple Smile
Ще постои малко за наблюдение, лекарите са на мнение, че КОВИД отстъпва, но заради астмата е добре да е в болница.
Hands Pray

# 22 458
иланг - иланг, инхибиторите на протонната помпа (пантопразол и подобни) почти напълно блокират производството на стомашна киселина, в следствие на което патогенни микроорганизми безпрепятствено могат да минат надолу в храносмилателния тракт. В комбинация с антибиотици организмът е почти беззащитен срещу разпространяването на лоши бактерии. Най-честият причинител на диария при терапия с антибиотици е Clostridium difficile, иначе нормален обитател на чревната флора при здрави хора. Може да се противодейства евентуално със Saccharomyces boulardii, но и с нея трябва да се внимава (има противопоказания).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5643276/

Пожелавам бързо оздравяване на всички!

# 22 459
Диорела е добре, говорихме преди малко. Simple Smile
Ще постои малко за наблюдение, лекарите са на мнение, че КОВИД отстъпва, но заради астмата е добре да е в болница.
Много хубава новина. Благодаря Hug

# 22 460
  • Наблизо
Какво мислите за домашни инхалации с масла или чай? Страхувам се да не направим по-лошо.

# 22 461
  • Пловдив
Етеричните масла са силни алергени. Има риск да се усложни положението на болния. Ако преди не са тествани - по- добре в момента да не се рискува.

# 22 462
Избягвам ги след като предизвиках спазъм след употреба на евкалипт. Твърде рисково, защото са алергени понякога.

# 22 463
Здравейте! От 02.04 съм с  първи симптоми. На 07.04. направих рентгенова снимка, на която излезе двустранна интерстициална пневмония. След обаждане до личния лекар ми назначи лечение, 5дни Азакс по 1т. на 24ч.  към него добави и на 12ч. по 1т. за 10 дни Ксимебак, Дексаметазон на 12ч по 8 мг. за пет дни,който към момента го спирам по схема, Тромбекс по едно на ден. След като ми свърши Азакса ми изписа за още 5 дни Лефлокс по едно на ден. Всичко впоследствие изглеждаше наред в лечението без Т , сатурация 98 като цяло се чувствах вече здрав, и изведнъж от нищото в петък 16.04 започнах да вдигам Т която беше 37.3-37.4. След обаждане на ЛЛ тя ми каза че е нормално и няма място за притеснение, съгласих се малко с недоверие ама нямах друго какво да направя. Вчера 17.04 станах сутринта  с Т 38.1,която през деня спадна сама до около 37.3-37.4, след което последва отново обаждане на ЛЛ, която отново ми заяви да си допивам каквито лекарства имам и да не се притеснявам, на което аз и отговорих дали не е добре да се пусне една снимка да се види състоянието на белия дроб, последва категоричен отговор не. Каза ми ела в понеделник ще ти пусна всичко да видим до къде си стигнал. Днес пак съм през цялото време с Т 37.4-37.5 и сатурация 98 нямам задух или затруднено дишане към момента , забравих да кажа че с появата на Т. в петък се появи и отхрачваща кашлица не много силна но я има. Питането ми е да предприемам ли нещо днес, или да чакам до утре, направо луда работа когато си мислиш че всичко е минало.

# 22 464
Мда  ужасно е! Таман помислиш, че си изплувал и бам връщаш се отначало.
Изчакай до утре, днес е неделя

# 22 465
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Иланг- Иланд, само на вас не са предписали Фиброзим

https://vivafarma.eu/produkti/produkti/fibrozim-320-mg-30-stomas … hivi-kapsuli.html

Попитайте лекарката дали да вземете на баба ви, защото май доста добре се отразява на оздравителните процеси след Ковид

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 14:07 от Роузи

# 22 466
И аз така си мисля, ама все пак реших да попитам , защото дори и да я направя няма да мога да намеря пулмолог за днес, който да я погледне и ще си остана само със снимката. Да се надявам че няма да се случи нещо фрапиращо със състоянието ми до утре.

# 22 467
  • Наблизо
Как са болните днес? На мама й играе сатурацията и само се притеснявам.12ти ден от първи симптоми,10 от температурата и началото на кашлицата.Кашлицата й е гадна и й пречи да спи.Надявам се да почне да намалява,поне от утре.

# 22 468
Да, фиброзима / кверцетин + ензими/ доста взеха да го препоръчват. Кверцетин самостоятелно също е необходим като антиоксидант и с противовъзпалително действие.  При положение че витамин С не се препоръчва заради кръвосъсирването, трябва да се набавят антиоксиданти от други източници. Аз за кверцетина бях писала отдавна в някаква друга тема за ковида, че даже се препоръчва и превантивно да се пие, обаче там веднага ме нахокаха, че добавките били гола вода и не трябва да се пият. Какво стана сега - лекарите в БГ с половин година закъснение все пак взеха да изписват - и кверцетен, и протеолитични ензими,  и т.н....

# 22 469
Днес ми е 15 ден от първите симптоми. От няколко дни нямам температура. Лл ни е чул само по телефона. Нали вече мога да отида на лекар. Нали е 14дни картината? Нали няма право да ми откаже преглед ЛЛ?

Общи условия

Активация на акаунт