Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 420
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 725
  • Наблизо
Дева,колко време след Ковид се ваксинира? И на какви нива на антитела?

Много се радвам за Диорела! Днес изписват и вуйчо ми,мама е по-добре също.Кашлицата почна да се кърти и сатурацията се вдигна.

# 22 726
Най-после хубави новини. Много се радвам за всички. Hug

# 22 727
Здравейте !
От три дни съм парцал направо, правих снимка намом пневмония ,но имам типичен ковид дроб.
Какви са признаците за ниска сатурация,възможно ли е да ми е паднала сатурацията ,при какви обстоятелства пада?
Какво да си взема да я меря?
Имам и разтройство което се повлия най-сетне от ванилия.(незнам до кога но бива днес).Ще съм благодарна да споделите за сатурацията.
А относно дишането ,тъка ми беше задушен носа ,че едната вечер неможех да дишам,и няколко дни ми беше трудно ,прозявах се на моменти се панирах.И сега съм толкова замаляла направо парцал.

# 22 728
Бюти, 4 месеца и половина.
Не съм изследвала антитела преди ваксината
На 45 ден бяха 4.5 при реф.ст. >1.1
Как е майка ти?

# 22 729
  • Пловдив
Дени, вземете си пулсоксиметър.

Баба е на кислород от 10 дни. Купихме концентратор втора употреба благодарение на Диорела!
На 2 л. може да стои и по 20 часа на ден. Но я слагаме на кислород сутрин 2 ч, следобяд 2 ч и вечер 2ч.

Изследванията от вчера - след 15 ден симптоми

Изпратила съм ги на пулмоложката, но тя сигурно довечера ще може да ги види.
Моля за разчитане.

# 22 730
С тези  високи тромбоцити, Д Димер  баба ти е с голям риск от възникване на тромбоза.
Тя какви разреждащи пие?
LDH също е високо, Фибриноген и той.

# 22 731
  • в кукувиче гнездо
С тези  високи тромбоцити, Д Димер и Феритин баба ти е с голям риск от възникване на тромбоза.
Тя какви разреждащи пие?
Феритин и тромбоцити са в норма според тези изследвания. Д димера само е много висок.

# 22 732
Фибриноген, не Феритин, поправих се.

# 22 733
  • Другата България
Всъщност феритин и тромбоцити са съвсем в норма.
Димера е висок, предполагам жената приема антикоагуланти?

Фибриногена за мен като лаик /от ОПЛ съм чула/ не е толкова тревожен, а и той е почти на горна граница, малко над нея. Но да не объркам жената, все пак да си пита.

# 22 734
Хематокрит е висок, бързам много, извинявам се.

# 22 735
  • София
Като изключим Д-димер всичко останало е с малки отклонения, които според мен не са клинично значими, но лекарката ще каже най-добре. Според мен просто ще си продължи антикоагуланта още известно време.
И LDH е с по-високи стойности, трябва да го проследите.

# 22 736
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Общо взето и аз като лаик, но високия фибриноген прави тромбозите, а това, че Димера е висок, значи че все пак се разгаждат добре, благодарение на лекарствата, които пие

# 22 737
  • Пловдив
Благодаря на всички за тълкуването. Тя пие Тромбекс и Натаспин Х.
Но е с бронхеектазии,  риск от кръвохрак  и не смеят да вдигат по принцип повече разреждащите.
Надявам се да няма проблем от спешен порядък. Питала съм как да продължим лечението.

# 22 738
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Баба ти е герой
Ще се оправи тя
Стискам палци

# 22 739
  • Наблизо
Бюти, 4 месеца и половина.
Не съм изследвала антитела преди ваксината
На 45 ден бяха 4.5 при реф.ст. >1.1
Как е майка ти?
Мерси,Девичка!По-горе писах - кашлицата се кърти,чувства се по-добре,особено след вчерашния екшън.Слънчицето навън също помага.

Общи условия

Активация на акаунт