Относно D-dimeraимам подобни наблюдения от трима болни и пиещи Еликвис 2*2.5мг. За 40 дни Д-димерът все беше в норма. Как пък не падна при толкова АК!? Докторът го предписа за още месец. На своя глава единият преболедувал го спря и Д-димерът скочи до горна граница за 10 дни. Моят извод е, че ако не бяха пили Еликвис щяха да имат проблеми с тромбози. И само високата доза АК е постигнала процеса. И трябва да се продължи с АК и след ковида дълго време.
Относно антикоагулантите, и защо всичко е относително и индивидуално.
По съвет на ОПЛ от ден първи до момента пия Натаспин, въпреки, че димера ми беше в норма и продължава да е в норма. Същият Натаспин ми свали и холестерола.
Майка ми, която от години пие Ацетизал кардио и Росвера, и която след първи симптоми започна и Натаспин, е с двоен димер и троен холестерол месец и нещо след първи симптоми. Урея и креатинин са до тавана, тя е с бъбречна недостатъчност, а преди ковида бяха в норма. Леко изкарване, без антибиотик.
Количествен тест за антитела - двойно повече от моите.
Вирусонеутрализиращи - 1/3 от моите, дори под долна граница.
Затова винаги консултация с лекар, за да не стане беля.
Разбира се, че е така. нали и аз все това повтарям. И е добре да е консултация със специалист, които е наясно с тези проблеми при КВ и постКВ, а не с ЛЛ само. Тук само обменяме информация, която да насочи хората към какви лекари да се обърнат.
Аз тук за пръв път прочетох за натаспин, мисля да попитам лекар за него, след като ми минат проблемите. Макар, че не ми се вярва да ми го назначат, заради АК, които приемам. Но е възможно за ММ да е ок. Хареса ми, че е с естествен произход и не уврежда стомаха , както другите. А сега, ако има надежда, че сваля и холестерол...
Много полезна за мен информация! Но това не означава, че ще хукна да пия на своя глава.
--------------
Днес така жестоко ми се вие свят, че не мога да пазя равновесие, залитнах и паднах върху ММ, добре, че на меко.

Не зная какво става, някой имал ли е подобни проблеми?
Ти с високо кръвно ли си та пиеш Хлофазолин.