Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 477
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 550
Скрит текст:
Подкрепям Diorela. Форумът е информативен, а не "всичко е цветя и рози и ще го преболедувате безсимптомно".
Относно D-dimeraимам подобни наблюдения от трима болни и пиещи Еликвис 2*2.5мг. За 40 дни Д-димерът все беше в норма. Как пък не падна при толкова АК!? Докторът го предписа за още месец. На своя глава единият преболедувал го спря и Д-димерът скочи до горна граница за 10 дни. Моят извод е, че ако не бяха пили Еликвис щяха да имат проблеми с тромбози. И само високата доза АК е постигнала процеса. И трябва да се продължи с АК и след ковида дълго време.
Ще опитам отново.
Относно антикоагулантите, и защо всичко е относително и индивидуално.
По съвет на ОПЛ от ден първи до момента пия Натаспин, въпреки, че димера ми беше в норма и продължава да е в норма. Същият Натаспин ми свали и холестерола.
Майка ми, която от години пие Ацетизал кардио и Росвера, и която след първи симптоми започна и Натаспин, е с двоен димер и троен холестерол месец и нещо след първи симптоми. Урея и креатинин са до тавана, тя е с бъбречна недостатъчност, а преди ковида бяха в норма. Леко изкарване, без антибиотик.
Количествен тест за антитела - двойно повече от моите.
Вирусонеутрализиращи - 1/3 от моите, дори под долна граница.
Много относителни са нещата, и много индивидуални, зависещи от конкретното състояние на човек, придружаващи заболявания, общ здравен статус и т.н.
Затова винаги консултация с лекар, за да не стане беля.

Разбира се, че е така. нали и аз все това повтарям. И е добре да е консултация със специалист, които е наясно с тези проблеми при КВ и постКВ, а не с ЛЛ само. Тук само обменяме информация, която да насочи хората към какви лекари да се обърнат.
Аз тук за пръв път прочетох за натаспин, мисля да попитам лекар за него, след като ми минат проблемите. Макар, че не ми се вярва да ми го назначат, заради АК, които приемам. Но е възможно за ММ да е ок. Хареса ми, че е с естествен произход и не уврежда стомаха , както другите. А сега, ако има надежда, че сваля и холестерол...
Много полезна за мен информация! Но това не означава, че ще хукна да пия на своя глава.

--------------
Днес така жестоко ми се вие свят, че не мога да пазя равновесие, залитнах и паднах върху ММ, добре, че на меко. Simple Smile  Сърцето ми пак прескача, претупва, припърхва, но не усещам силно ударите , макар, че пулса ми е ускорен. Чудя се какво става, сътринта пих хлофазолин, както ми е назначен от кардиолога, че го вдигнах. Сега беше ниско, после нормално. Не би трябвало да е от него. Избива ми пот на моменти, но и времето е топло, може да е от това. Дясната ръка пак ми е отекла и зачервена, а лявата нормална, но онзи ден изключиха тромб в нея на доплер. Кислородът помага малко, но до там.
Не зная какво става, някой имал ли е подобни проблеми?
Зет ми след изкаран сравнително леко Ковид в последствие беше доста време с жесток световъртеж и сърцебиене.
Ти с високо кръвно ли си та пиеш Хлофазолин.

# 23 551
Не, цял живот с ниско, последните години с нормално. Но пия конкор заради сърцебиене. И сега при пристъпа в болницата, ми премериха кръвното и подскочиха, че било адски високо.
Казаха ми веднага на кардиолог. При прегледа пак имах криза, беше 150, даде ми терапия, но в къщи пак ниско/нормално. Остави ме на хлофазолин при нужда.
Ок, щом има  има и други, вероятно е от КВ, ще търпя.

djoleva, удобно ли е да се допитам нещо до теб на ЛС, ти май най-ги разбираш нещата в темата?

# 23 552
Разбира се, питай.

# 23 553
  • Другата България
Скрит текст:
Не, цял живот с ниско, последните години с нормално. Но пия конкор заради сърцебиене. И сега при пристъпа в болницата, ми премериха кръвното и подскочиха, че било адски високо.
Казаха ми веднага на кардиолог. При прегледа пак имах криза, беше 150, даде ми терапия, но в къщи пак ниско/нормално. Остави ме на хлофазолин при нужда.
Ок, щом има  има и други, вероятно е от КВ, ще търпя.

djoleva, удобно ли е да се допитам нещо до теб на ЛС, ти май най-ги разбираш нещата в темата?
Нямам идея защо се изтри, но Джоли е медицинска сестра от години, била е в ковид отделение от началото на пандемията още, сега е в СП, а и лично е преживяла ковид.
Наистина е доста компетентна медицински.
Плюс това е страхотен човек.

# 23 554
Зная и много ценя и уважавам мнението й. И като човек е готина, много помага в темата.
djoleva, благодаря ти, след малко.

# 23 555
Погребах момчето си вчера .На 5-я ден след смъртта ,нямаше по-ранен час .В Русе е така !Разбрах ,че интензивното се е изпразнило .И разбрах ,че нощните клубове отварят и че всичко е цветя и рози .

Anders ,отчето говори за търсенето на вина вчера ,че ако не намерим да посочим някой на земята обвиняваме Бог,особено за млади хора както е при нас .Не даваш покой на баба си ,не да ваш покой на себе си и на близките си .Бог е имал други планове за нея ,това е !Аз също нощем се въртя и мисля дали не трябваше да го задържа в къщи ,дали са му подавали достатъчно или пък са прекалили с кислорода , втория ден забравили да му дадат лекарствата дали липсата на един прием може да е фатален  ,дали респиратора е сложен късно ,но то пък си е почти присъда в БГ ,дали ремдисивира /или както там се казва / е даден късно ,ама то пък ако е рано пак вреди ,дали пък кръвната плазма не е навредила /преливали са / или пък е трябвало по-рано ,откога е бил болен мамка му ,че за няма и два дни да не може без кислород ?Аз къде съм била ,че не съм забелязала ,а той ако се чувствал зле как пътува до Банско и обратно ?Да продължавам ли ?Не знам дали писах , но намерих чрез позната сестра в отделението и помолих да му предаде ,че го обичаме ,направила го е,и той си отиде .Това е моя покой .
Лекаря с който говорих последно ми каза ,че всичко което се прави в БГ е направено за моя съпруг .Вярвам ,че спрямо възможностите си са направили всичко .Няма вина ,има тъга .
Anders, тъгувай !Не търси вина ,не се гневи ,баба ти най-вероятно няма да хареса състоянието ти .
И така след 30-на дни ще си пусна антитела ,ще отида на кардиолог  някой може ли да ми даде насоки какви изследвания да пусна за да съм наясно с това какви последствия имам и евентуално да взема марки ?
Скенер правих ,чиста съм .

# 23 556
Ох, Илиана, разрева ме.
Винаги, винаги ще има въпроси.Винаги ще има"дали и ако"

# 23 557
CryОоо, Илиянка....  Heart И аз се разревах ... Дръжте се с детето. Той винаги ще бди над вас от един по-хубав свят...
Сега е Великден, казвали са ми, че Бог прибира най-добрите хора при себе си по това време.

# 23 558
Моите съболезнования, Илияна.  Моя приятелка наскоро загуби майка си, която се зарази. Жената е трудно подвижна, с болно сърце и диабет. И при нея бяха забравили да й дадат лекарството за сърце в болницата.  За съжаление болестта е много коварна и никой не е застрахован за съжаление.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 17:18 от daisy12

# 23 559
  • Другата България
Чувството за вина може да убие човек не по-малко от последиците от ковид.
Пазете се!

Илияна, аз просто ще помълча......

# 23 560
Илиянка, мила, човеци сме, и силни, и слаби, и винаги търсим вина и в другите, и в себе си. Здраве и сили ти пожелавам, и... така е било писано. 😪

# 23 561
Илияна, не мога да намеря думи. Бог да го прости момчето ти. Не е честно, но никой не ни пита. Поплачи, потъжи. Защото после трябва да си силна заради детето.

# 23 562
  • ту тук, ту там
Илиана, не знам дали ще ми повярваш, но всеки ден си мисля за вас и всеки ден плача за вас! Някак особено силно съпреживявам болката ти! Пиши ни по-често, ако това ти носи утеха!

Джоли, знам за кой доктор говориш. И за него си мисля често, и за жена му. Голяма мъка е това, голяма! Но... май наистина на кой докъдето му е била чертичката! 😢

# 23 563
Илиана приеми съболезнованията ми. Мъжът ти винаги ще бъде с вас.
Anders, баща ми почина преди 17 години. Моята връзка с него също беше много силна. И до ден днешен си мисля дали нямаше да поживее още малко, ако бяхме направили това, или не бяхме направили онова. Все още изпитвам вина. Той дори не доживя да види раждането на внучка си, а толкова много искаше да има внуци.
Но животът продължава и сега разказвам на дъщеря ми, какъв страхотен човек е бил дядо й. И го сънувам много често и ми става хубаво, че е бил мой баща.

# 23 564
Кой ме пита днес с какво кръвно съм, че пия хлофазолин? Сега е 103/71. Сутринта пих 1/2, че беше  150/96. А ММ сега , с лекарствата му преди час - сега над 160/. Егати КВ, казаха, че кръвното играе, ама чак пък такъв необуздан танц...

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 21:22 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт