Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 070
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 535
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Anders, ако това ще те успокои, свържи се с адвокат по медицински дела и му разкажи, че имаш притеснения, че в болницата са се отнесли небрежно с баба ти

# 23 536
Относно D-dimeraимам подобни наблюдения от трима болни и пиещи Еликвис 2*2.5мг. За 40 дни Д-димерът все беше в норма. Как пък не падна при толкова АК!? Докторът го предписа за още месец. На своя глава единият преболедувал го спря и Д-димерът скочи до горна граница за 10 дни. Моят извод е, че ако не бяха пили Еликвис щяха да имат проблеми с тромбози. И само високата доза АК е постигнала процеса. И трябва да се продължи с АК и след ковида дълго време.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 13:58 от Не се сърди, човече

# 23 537
Много благодаря за съветите, ще й ги предам. Диабета й е контролиран, но все пак е доста рисково с този вирус, ще й каба да го следят.  За центъра и аз знам, поне моя е така, има договор с медицински център Лора. Не знам обаче как е ситуацията при тях. Ако успеят безпроблемно да стигне  жената до работен ден на личната ще е добре и дано не се влоши. Страхът на моята приятелка е, че може внезапно да се влоши, което е напълно възможно за съжаление.
И ако следите тази тема, ще разберете, че влошаването се случва независимо от количествата хапчета, които са изписани на хората, включително антибиотици, урбазон и кръворазреждащи. За голямо наше съжаление.
Така е, но все пак се говори, че е от голяма важност е ранното взимане на мерки. Особено при рисков човек не може да се седи и да се чака или да се лекува човека по телефона. Иначе жената, за която писах днес е заведена в Пирогов за скенер, изследвания и снимка на дробовете. Днес се чувства доста отпаднала вече.

# 23 538
  • София
В София, къде правят снимка и преглед  с ковид сега по празниците? Сещам се за Пирогов, другаде?

# 23 539
Извинявам се,сигурно е питано многократно, но как стои въпроса с РЗИ.От четвъртък ми е положителния резултат,с тези продължителни празници...да чакам ли изобщо обаждане или от този ден отброявам 14 дни и на следващия отивам при джипито за болничен?
Бързо оздравяване на всички боледуващи в момента пожелавам.Мен ме измъчва ужасна умора...

# 23 540
В София, къде правят снимка и преглед  с ковид сега по празниците? Сещам се за Пирогов, другаде?

Токуда, но е платено, споменаваха се суми за всички изследвания в диапазон  200-300 лева. Общо взето болници, ковид кабинетите към ДКЦ не работят празниците

# 23 541
Извинявам се,сигурно е питано многократно, но как стои въпроса с РЗИ.От четвъртък ми е положителния резултат,с тези продължителни празници...да чакам ли изобщо обаждане или от този ден отброявам 14 дни и на следващия отивам при джипито за болничен?
Бързо оздравяване на всички боледуващи в момента пожелавам.Мен ме измъчва ужасна умора...

Зависи в кой град сте - някъде звънят след по-малко от 24 часа, другаде не звънят.

# 23 542
Емма,благодаря.В Пловдив съм.

# 23 543
  • Другата България
Подкрепям Diorela. Форумът е информативен, а не "всичко е цветя и рози и ще го преболедувате безсимптомно".
Относно D-dimeraимам подобни наблюдения от трима болни и пиещи Еликвис 2*2.5мг. За 40 дни Д-димерът все беше в норма. Как пък не падна при толкова АК!? Докторът го предписа за още месец. На своя глава единият преболедувал го спря и Д-димерът скочи до горна граница за 10 дни. Моят извод е, че ако не бяха пили Еликвис щяха да имат проблеми с тромбози. И само високата доза АК е постигнала процеса. И трябва да се продължи с АК и след ковида дълго време.
Ще опитам отново.
Относно антикоагулантите, и защо всичко е относително и индивидуално.
По съвет на ОПЛ от ден първи до момента пия Натаспин, въпреки, че димера ми беше в норма и продължава да е в норма. Същият Натаспин ми свали и холестерола.
Майка ми, която от години пие Ацетизал кардио и Росвера, и която след първи симптоми започна и Натаспин, е с двоен димер и троен холестерол месец и нещо след първи симптоми. Урея и креатинин са до тавана, тя е с бъбречна недостатъчност, а преди ковида бяха в норма. Леко изкарване, без антибиотик.
Количествен тест за антитела - двойно повече от моите.
Вирусонеутрализиращи - 1/3 от моите, дори под долна граница.
Много относителни са нещата, и много индивидуални, зависещи от конкретното състояние на човек, придружаващи заболявания, общ здравен статус и т.н.
Затова винаги консултация с лекар, за да не стане беля.

# 23 544
Емма,благодаря.В Пловдив съм.
В Пловдив, РЗИ звънят на следващия работен ден. Сега са почивни дни, очаквайте ги след празниците. Но, междувременно сте вкарана в системата( ако сте правили теста в лаборатоия, не в къщи) и информацията я има или ще я има след празниците и при ЛЛ, така че не се безпокойте за болничния.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 15:42 от Анонимен

# 23 545
Благодаря,в лаборатория (Бодимед) се тествах.Притеснявам се да не започнат след празниците да ми отброяват карантината.

# 23 546
В София, къде правят снимка и преглед  с ковид сега по празниците? Сещам се за Пирогов, другаде?
Софиямед, Токуда, Здравето в Овча купел - запазва се час по телефона

# 23 547
Благодаря,в лаборатория (Бодимед) се тествах.Притеснявам се да не започнат след празниците да ми отброяват карантината.

Не би трябвало. От деня на + тест се брои.

# 23 548
Скрит текст:
Подкрепям Diorela. Форумът е информативен, а не "всичко е цветя и рози и ще го преболедувате безсимптомно".
Ще опитам отново.
Относно антикоагулантите, и защо всичко е относително и индивидуално.
По съвет на ОПЛ от ден първи до момента пия Натаспин, въпреки, че димера ми беше в норма и продължава да е в норма. Същият Натаспин ми свали и холестерола.
Майка ми, която от години пие Ацетизал кардио и Росвера, и която след първи симптоми започна и Натаспин, е с двоен димер и троен холестерол месец и нещо след първи симптоми. Урея и креатинин са до тавана, тя е с бъбречна недостатъчност, а преди ковида бяха в норма. Леко изкарване, без антибиотик.
Количествен тест за антитела - двойно повече от моите.
Вирусонеутрализиращи - 1/3 от моите, дори под долна граница.
Много относителни са нещата, и много индивидуални, зависещи от конкретното състояние на човек, придружаващи заболявания, общ здравен статус и т.н.
Затова винаги консултация с лекар, за да не стане беля.

Разбира се, че е така. нали и аз все това повтарям. И е добре да е консултация със специалист, които е наясно с тези проблеми при КВ и постКВ, а не с ЛЛ само. Тук само обменяме информация, която да насочи хората към какви лекари да се обърнат.
Аз тук за пръв път прочетох за натаспин, мисля да попитам лекар за него, след като ми минат проблемите. Макар, че не ми се вярва да ми го назначат, заради АК, които приемам. Но е възможно за ММ да е ок. Хареса ми, че е с естествен произход и не уврежда стомаха , както другите. А сега, ако има надежда, че сваля и холестерол...
Много полезна за мен информация! Но това не означава, че ще хукна да пия на своя глава.

--------------
Днес така жестоко ми се вие свят, че не мога да пазя равновесие, залитнах и паднах върху ММ, добре, че на меко. Simple Smile  Сърцето ми пак прескача, претупва, припърхва, но не усещам силно ударите , макар, че пулса ми е ускорен. Чудя се какво става, сътринта пих хлофазолин, както ми е назначен от кардиолога, че изведнъж вдигнах кръвното. Сега беше ниско, после нормално. Не би трябвало да е от него. Избива ми пот на моменти, но и времето е топло, може да е от това. Дясната ръка пак ми е отекла и зачервена, а лявата нормална, но онзи ден изключиха тромб в нея на доплер. Кислородът помага малко, но до там.
Не зная какво става, някой имал ли е подобни проблеми?

ПС А как ми се искаше да намеря сили да сваря поне няколко яйца да боядисам и аз.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 16:05 от Diorela

# 23 549
но ми е болно,че хората умират само защото са родени в България ...Имаме много старо и болно население,
Старо не, но болно със сигурност. В България хората умират по на 74 години средно, в Италия на 83, Австрия 81. Не зная дали това по някакъв начин може да те успокои; пандемията е обхванала целия свят, не само нас. С по-висока от нашата по проценти допълнителна обща смъртност в Европа за 2020 са Албания, Чехия, Полша, Словакия, Словения, Испания. Дори в болници в части на Франция и Швейцария практикуваха триаж и отпращаха възрастни, за да има легла за по-млади.

Съжалявам за баба ти! Мир на праха и. Дали с корона, дали от корона - вече сте я изпратили. Според мен се самоизмъчваш.

Общи условия

Активация на акаунт