Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 441
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 475
За съжаление си е много рискова с този диабет.
Да пие много вода и да мерят захарта по 4-5 пъти на ден. Ако започне да се качва и не се повлиява от регулярната доза лекарство, няма да й откажат прием в болница. Дано е с контролиран диабет жената.

# 23 476
С коя ваксина се ваксинираш, geizer? Какво стана с IgM?
      Ами май няма да се ваксинирам. От портала ми позволяват да се запиша само за АЗ, а аз съм с генетични мутации за тромбофилия. Посъветваха ме да съм си говорела с лекаря. Ами ще видим Frowning1
      Не съм изследвала повече антителата. Нямам възможност в момента, а и често казано лееко ми писна вече от всичко...
Като поохлабят още мерките, върни се в Бг и се ваксинирай. Поне си наблизо.

# 23 477
Здравейте, на моя  приятелка баба й е с ковид. Оплака ми се днес, че личната лекарка на възрастната жена е в отпуск до началото на май. Теста й е излязал положителен, има много лека температура и дразнене в гърлото и подкашля. В безизходица е, но би трябвало този личен лекар да се замества от друг. Трябва да действат според мен бързо, за да не се влоши жената, но в това празнично време не знам дали някой ще й обърне внимание, ако не се влоши и не е зле. От Пирогов са й отказали преглед. Жената е с диабет и си е рисков пациент.
Какво очаквате да изпишат на леко подшаляне и слаба Т? Антибиотик? И да я прегледат, и снимка да й направят какво ще се установи? Изчакайте поне няколко дена, за да видите на къде ще се развият нещата и тогава преценете какво да правите.

# 23 478
      Ами май няма да се ваксинирам. От портала ми позволяват да се запиша само за АЗ, а аз съм с генетични мутации за тромбофилия. Посъветваха ме да съм си говорела с лекаря. Ами ще видим Frowning1
      Не съм изследвала повече антителата. Нямам възможност в момента, а и често казано лееко ми писна вече от всичко...
Като поохлабят още мерките, върни се в Бг и се ваксинирай. Поне си наблизо.
     Сега чета че другия месец май ще ни дадат право на избор на ваксина. Дано да стане.
     Прибирането ми е невъзможно засега. Много работа и не мога да мръдна.
     А и за какво им плащам осигуровки в крайна сметка. Аааа Angry

# 23 479
Всеки лекар би трябвало да има договор със заведение, което да го замества почивните дни. Аз много пъти съм си водила детето в такъв, не съм заплащала нищо там.
Като бях бременна ходих след 19ч  в един център , с който личния ми лекар имаше договор, за да ми слагат инжекции.Там плащах само потребителска такса.

# 23 480

То, че писва, писва, ама твоя казус беше специален. Заслужаваше си да си проследиш антителата. Ами ако сега имаш ИгГ? Ами, ако продължаваш да имаш ИгМ и си сложиш ваксината, какво ще стане?? Интересни са тези въпроси.

# 23 481
Много благодаря за съветите, ще й ги предам. Диабета й е контролиран, но все пак е доста рисково с този вирус, ще й каба да го следят.  За центъра и аз знам, поне моя е така, има договор с медицински център Лора. Не знам обаче как е ситуацията при тях. Ако успеят безпроблемно да стигне  жената до работен ден на личната ще е добре и дано не се влоши. Страхът на моята приятелка е, че може внезапно да се влоши, което е напълно възможно за съжаление.

# 23 482
Всеки лекар би трябвало да има договор със заведение, което да го замества почивните дни. Аз много пъти съм си водила детето в такъв, не съм заплащала нищо там.
Като бях бременна ходих след 19ч  в един център , с който личния ми лекар имаше договор, за да ми слагат инжекции.Там плащах само потребителска такса.
Не знам дали са задължени да имат такъв договор. Например предишният ни ЛЛ имаше, но сегашният ни ЛЛ няма.

# 23 483
При нас, в дълбоката провинция, няма нито един лекар с договор към ДКЦ или дежурен лекар. Просто няма такива. Само спешна помощ, ако се наложи и това е. И то там обикновено дежури фелдшер. Та по закон и на хартия е едно, действителността - друга.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 12:49 от *PipiLota*

# 23 484
Имам нужда от съвет. Направих бърз антигенен тест на майка ми,  защото леко подкашля днес. Около 12 минута беше със сигурност отрицателен. Гледах го много внимателно под светлина. Трябваше да изляза спешно за около 10 минути и като се прибрах тестът беше вече с бледа втора черта. Утре ще купя нов тест или ще прави ПСР. Но въпросът ми е, дали някой би споделил след колко време му позитивира бърз антигенен тест?
Вижте какво пише в упътването. Стандартно резултата се отчита до 15 минути т. е. вероятно е отрицателен. За по-сигурно утре направете нов.

# 23 485
Много благодаря за съветите, ще й ги предам. Диабета й е контролиран, но все пак е доста рисково с този вирус, ще й каба да го следят.  За центъра и аз знам, поне моя е така, има договор с медицински център Лора. Не знам обаче как е ситуацията при тях. Ако успеят безпроблемно да стигне  жената до работен ден на личната ще е добре и дано не се влоши. Страхът на моята приятелка е, че може внезапно да се влоши, което е напълно възможно за съжаление.
И ако следите тази тема, ще разберете, че влошаването се случва независимо от количествата хапчета, които са изписани на хората, включително антибиотици, урбазон и кръворазреждащи. За голямо наше съжаление.

# 23 486
Аз пък като се разболях и изчетох толкова много по темата за КВ, че започнах да си мисля “ ето остават ми .. дни до седмия ден след което ще се влоша.. “
Е познайте, наистина се влоших, но не специално от КВ, а от психиката ми - цял ден на седмия ден изпитвах нещо все едно се задушавам от нерви и напрежение, направих паник атака и едва не се задуших от толкова много четене на ужасии като ни облъчваха от всички средата за информация. Когато това се случи сатурацията ми беше 98, физическото ми състояние в никакъв случай не беше толкова тежко, проблема беше до голяма степен само в главата ми. Имах се за човек с устойчива психика, но явно тогава не бях.
  Щадете се, това че при някой нещата са се развили лошо, изобщо не означава, че при вас ще стане така.  Почивка, течности, лекарства, до колкото е възможно спокойствие и слушайте тялото си. Вярвайте че ще оздравеете.

# 23 487
Имам нужда от съвет. Направих бърз антигенен тест на майка ми,  защото леко подкашля днес. Около 12 минута беше със сигурност отрицателен. Гледах го много внимателно под светлина. Трябваше да изляза спешно за около 10 минути и като се прибрах тестът беше вече с бледа втора черта. Утре ще купя нов тест или ще прави ПСР. Но въпросът ми е, дали някой би споделил след колко време му позитивира бърз антигенен тест?
Вижте какво пише в упътването. Стандартно резултата се отчита до 15 минути т. е. вероятно е отрицателен. За по-сигурно утре направете нов.
Благодаря на теб и на Рори, че отделихте от времето си и ми отговорите. Рори70, пожелавам ти бързо да се възстановиш! Направих нови тестове и се сбъдна най-лошия ми кошмар. Двама възрастни 70+ с придружаващи са ми позитивни, че единият с кашлица и 37,2 температура, другият без симптоми. Страх ме е като си помисля какво ни очаква. Имаме терапия, но знам, че не винаги е ефективна.... Днес трябваше да минат и двамата за ваксина, първа игла. Закъснях. Не ги опазих от вируса.

# 23 488
  • Sofia
Изкарах Covid преди 40 дни, с леки симптоми на настинка - запушен нос, слабо главоболие и болки в гърлото за два дни. По съвет на ОПЛ започнах Авирон, витамини и аспиринпротект. Все пак на третия ден отидох в приемния за Ковид кабинет на Токуда, където ми направиха тест /+/, рентген и кръвни изследвания. Изписаха ми АБ - Амоксиклав /за всеки случай било/, и останалите предходни лекарства. През 14-те дни у дома се наслушах на множество съвети за започване на кортикостероиди и какво ли още не. Чувствах се сравнително добре, никаква температура не съм вдигала, нито кашлица или задух. Въпреки това, непрестанно бях нащрек за влошаване и всяка лека болка я драматизирах. На 20-тия ден се върнах на работа, чувствах се добре и се размечтах за чудесно лято, без едногодишните тревоги че ще заразя. И точно в този ден ме удари ужасяваща Паник-атака с такива симптоми, че ме приеха в спешното отделение на ВМА.  След множество изследвания се оказа, че нямам  никакви последствия от прекарания Ковид - белодробни, сърдечни и кръвни изследвания бяха чудесни, а само психически. Зачестяващи много силни паник атаки, заради които ми предписаха транквиланти и започнах сеанси при психотерапевт.
Едногодишният ад на стрес да не се заразя, влоша и свърша в болница и липсата на ваксини /освен Астра/, ми докара тотален психически срив, когато вече го бях преминала с леки симптоми.
Много са страшни психическите последствия от тази пандемия, предстои ми дълга борба с паник атаките...

# 23 489
Изкарах Covid преди 40 дни, с леки симптоми на настинка - запушен нос, слабо главоболие и болки в гърлото за два дни. По съвет на ОПЛ започнах Авирон, витамини и аспиринпротект. Все пак на третия ден отидох в приемния за Ковид кабинет на Токуда, където ми направиха тест /+/, рентген и кръвни изследвания. Изписаха ми АБ - Амоксиклав /за всеки случай било/, и останалите предходни лекарства. През 14-те дни у дома се наслушах на множество съвети за започване на кортикостероиди и какво ли още не. Чувствах се сравнително добре, никаква температура не съм вдигала, нито кашлица или задух. Въпреки това, непрестанно бях нащрек за влошаване и всяка лека болка я драматизирах. На 20-тия ден се върнах на работа, чувствах се добре и се размечтах за чудесно лято, без едногодишните тревоги че ще заразя. И точно в този ден ме удари ужасяваща Паник-атака с такива симптоми, че ме приеха в спешното отделение на ВМА.  След множество изследвания се оказа, че нямам  никакви последствия от прекарания Ковид - белодробни, сърдечни и кръвни изследвания бяха чудесни, а само психически. Зачестяващи много силни паник атаки, заради които ми предписаха транквиланти и започнах сеанси при психотерапевт.
Едногодишният ад на стрес да не се заразя, влоша и свърша в болница и липсата на ваксини /освен Астра/, ми докара тотален психически срив, когато вече го бях преминала с леки симптоми.
Много са страшни психическите последствия от тази пандемия, предстои ми дълга борба с паник атаките...
А в какво се изразяват атаките?
Аз преди 2 имах операция на жлъчния мехур, която ми отключи състояние, при което имам усещането, че ръцете са ми мръсни, особено ако съм отваряла входни врати. Още не смея да отварям врати без да се дезинфекцирам,или измия.
Някой имал ли е период на възстановено обоняние и след 2 седмици отново загуба (почти изцяло)?

Общи условия

Активация на акаунт