Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 423
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 445
  • Deutschland/HE
За Варна потърси д-р Веселинова и може и да имаш късмет и да ви приеме днес. Лекувала е родителите ми и сега преди да излезе положителния тест,  на база снимката предписа подходящ антибиотик.

# 23 446
Хора, няма часове, разбирате ли. Звъня по клиниките наред и най-ранните възможни часове са в дните около 10.05, дори за 20.05 ми предложиха ... Никой не е назначавал изследвания, личната също отказва, за да знаем какво да пуснем. Рентген е ясен, но оттам нататък.
Затова питам, ако някой има идея как да се свържем с мед. лице. Healee е краен вариант, не знам как да ги убедя да следват лечение, изписано онлайн, те са със старото мислене. Но все пак ще го имам предвид, благодаря.
Направете рентгена. Пуснете изследвания-ПКК,ЦРП,СУЕ,АКР,Д-Димер.Явно ще е срещу заплащане. И търсете лекар на частно. Ако не може пулмолог вижте и специалист по вътрешни болести.
И сменете личния

# 23 447
colibri, благодаря!!!!!!!!!!

djoleva, и на Вас...

# 23 448
С коя ваксина се ваксинираш, geizer? Какво стана с IgM?
      Ами май няма да се ваксинирам. От портала ми позволяват да се запиша само за АЗ, а аз съм с генетични мутации за тромбофилия. Посъветваха ме да съм си говорела с лекаря. Ами ще видим Frowning1
      Не съм изследвала повече антителата. Нямам възможност в момента, а и често казано лееко ми писна вече от всичко...

# 23 449
От Бърза помощ изпращат болния на личен лекар за терапия, той отказва преглед и препраща да търсят пулмолог, какъвто естествено няма как да намерят веднага, а идват празници. На спешния кабинет е направен бърз тест, който е излязъл отрицателен. Сега накъде?
Жената е от 2 седмици на Левокса и отхрачващи, без втори антибиотик, без КС. Вчера е изпила последния антибиотик, но отпада все повече; не вдига температура. Във Варна сме.

Интернет приложение Healee, консултация с пумолог.  Събираш всички снимки , рецепти и изпращаш

# 23 450
Интернет приложение Healee, консултация с пумолог.  Събираш всички снимки , рецепти и изпращаш

Досега се обсъждаше това, поне четете, преди да повтяряте.

# 23 451
За Варна днес направете кръвни изследвания и отидете с тях в триажа на МБАЛ "Св.Анна" или направо в спешен приемен кабинет на Инфекциозна клиника. В един двор са.
НЗОК поема само ПКК, СУЕ и фибриноген, т.е. нищо.
 Три пъти го правих целия пакет платено, към 50 лв. е: Д-димер, феритин, CRP, LDH са платено.
За пулмолог чак в работните дни и има най-бързо час в ДКЦ Чайка, млада е пулмоложката. Другите пулмолози са болни или заети.
Рентген има и в ДКЦ Св.Клементина, 38 лв. е снимката. Нямаше никаква опашка. Но не намирам продължават ли и по празниците да работят.  Досега бяха единствения Ковид кабинет през уикендите.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 18:15 от kristinia

# 23 452
Приеха я в болница, но не в ковид отделение, нямало места, а и предполагам и вторият тест днес е бил отрицателен. На снимката вчера е излязла пневмония, предполагам днес е вече усложнена.
Благодаря ви за подкрепата, стиснете ни малко палци да се закрепи...

# 23 453
Стискаме палци! Добре е, че бързо сте успели.

# 23 454
  • Пловдив
Моля да споделите от опит, на кой ден е добре да се пусне пср, мъжът ми е бил контактен с позитивен във вторник, няма никакви симптоми и е с първа доза ваксина, но предвид празниците искаме да сме сигурни, че няма да зарази някой близък.

# 23 455
Моля да споделите от опит, на кой ден е добре да се пусне пср, мъжът ми е бил контактен с позитивен във вторник, няма никакви симптоми и е с първа доза ваксина, но предвид празниците искаме да сме сигурни, че няма да зарази някой близък.
Карантината за контактни е 10 дни, доколкото си спомням.

# 23 456
Аз съм критична към лекарите от другите отделения, които имат нужда от курс как се общува с болни и роднините им. Все още понякога си мисля за факта, че никога няма да разберем защо баща ми е бил редовно връзван в ортопедично отделение (не след излизане от упойка) и под влияние на тогава той си подписа смъртната присъда. Някакво смислено обяснение да имахме, а то...

Скрит текст:
А за Ковидните отделения не ме изненадва описаното и е нормална последица от пренатоварване в системата. Шефовете им козируват на управлението, че имало достатъчно легла, ама колко пациента на един здравен работник се падат, не се взима под внимание. Ще изпушат и малко останалите читави.

Не е по темата, нямах намерение да продължа да пиша, но реших да ти дам яснота, да не се чудиш. Наша близка си отиде лятото, след операция на счупена тазобедрена става. Вардене  на смени, за 10 мин. остана сама, опитала да става, пада отново и размества оперираната става. Втора операция не може, няма да я издържи. Отиде си от инфаркт. Но с това разместване, щеше да е минимум няколко месеца неподвижна, докато започне раздвижване.  Освен това тези операции са много високорискови за тромбози и е много важно да не мърдаш. Ако пациента може да бъде раздвижен, започват с това в самото начало, защото намалява риска от тромбози, а може би и заради възстановяването след операцията. Те си знаят кога да раздвижват и кога да обездвижат. При обездвижените, тромбозите са чести и много рядко прибягват до това.
Това научих лятото.

# 23 457
Здравейте, на моя  приятелка баба й е с ковид. Оплака ми се днес, че личната лекарка на възрастната жена е в отпуск до началото на май. Теста й е излязал положителен, има много лека температура и дразнене в гърлото и подкашля. В безизходица е, но би трябвало този личен лекар да се замества от друг. Трябва да действат според мен бързо, за да не се влоши жената, но в това празнично време не знам дали някой ще й обърне внимание, ако не се влоши и не е зле. От Пирогов са й отказали преглед. Жената е с диабет и си е рисков пациент.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 21:19 от daisy12

# 23 458
  • София
Вече няма ли фургони?

# 23 459
Преди нали имаше, но някои, ако има скорошна информация да сподели. Те днес за я завели в Пирогов, но нищо не са искали да направят.

Общи условия

Активация на акаунт