Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 692
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 385
Здравейте, днес си пуснах тест за антитела,имам това ми е резултата, как бихте го разтълкували, след колко време горе-долу се очаква да попаднат, за да зная, кога да ги изследва. Предварително ви благодаря за отговора!

# 23 386
  • Бургас
И аз днес се наканих да се тествам (първи симптоми на 15 февруари, положителен ПСР на 24 февруари, сравнително тежичко боледуване, но в домашни условия само) и резултатът ми допада Simple Smile

Съболезнования на загубилите близки и успешно и бързо преболедуване на заразените!

# 23 387
  • София
Здравейте, днес си пуснах тест за антитела,имам това ми е резултата, как бихте го разтълкували, след колко време горе-долу се очаква да попаднат, за да зная, кога да ги изследва. Предварително ви благодаря за отговора!

Това едва ли се знае от някого със сигурност...Изследвайте пак след 3 месеца

# 23 388

Много ви благодаря 🤗

Това едва ли се знае от някого със сигурност...Изследвайте пак след 3 месеца

# 23 389

Мама унищожи своята психика, сега след ковида. Тежко и беше от рака, но сега още повече. Най-вече, че баща ми както съм писала е на кислород и на легло. Дни наред тя не спираше с думите  " край, няма кой да ни помогне, това са последни капки живот, първо сме ние, после вие и накрая децата". Казва ми нищо не мога, не мога да си сваря компот, нямам условия тука, питам как така, нали има печка , всичко,  какво не можеш? Тя п.одължава да нарежда не мога..
А още по-лошото е , пак ще се върна на карантината - 14 дена , без преглед, без нищо, от РЗИ казват много сложен случай (за баща ми), не знаем какво да кажем,  звъннете на 112. От НКБ ми казват ние не правим консултации по епикризи, звънете си на МВР. От МВР по телефона не могат да разберат целия случай на баща ми, защото ще отнеме часове. Накрая днес имах пробив ходих и за 3 минути ми кадват намалете това и това хапче. Питам а синтрома, те ме питат излиза ли от ритъм, аз казвам не ми е казвал, те добре, стойте на аспирин, но ако излезе от ритъм , пак синтром... звъня на татко, питам го сега имаш ли аритмия,  еми имам... И сега какво - синтром, ама той е по схема, аз не мога да дозирам лекарствата... Никой лекар освен спешна помощ, на които ще им е трети път да дойдат у нас, няма да дойде, защото е в карантина. Защото се реши гениалната мисъл да се изписва без тест.. А пък не става да влезеш без тест. Какво им пречи да направят тия тестове?  И частен лаборант не мога да извикам, най-ранен час е 10ти май, което е 3 дни след изтичането на карантина. А 2рия път от спешната за синтрома ми казаха, питайте си други лекари, аз не идвам за това. Че и му носих чантата на доктора, наказал ме, така и не разбрах за какво..

# 23 390
Синтром без изследвания освен че е опасно, е и безсмислено.
Пия го от 8 години и всеки месец се изследвам за да се коригира евентуално дозата.

# 23 391
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Олее, това е антагонист на вит. К
Доста е опасно сам да си го пиеш.
Тези не са наред

# 23 392
  • София

Мама унищожи своята психика, сега след ковида. Тежко и беше от рака, но сега още повече. Най-вече, че баща ми както съм писала е на кислород и на легло. Дни наред тя не спираше с думите  " край, няма кой да ни помогне, това са последни капки живот, първо сме ние, после вие и накрая децата". Казва ми нищо не мога, не мога да си сваря компот, нямам условия тука, питам как така, нали има печка , всичко,  какво не можеш? Тя п.одължава да нарежда не мога..
А още по-лошото е , пак ще се върна на карантината - 14 дена , без преглед, без нищо, от РЗИ казват много сложен случай (за баща ми), не знаем какво да кажем,  звъннете на 112. От НКБ ми казват ние не правим консултации по епикризи, звънете си на МВР. От МВР по телефона не могат да разберат целия случай на баща ми, защото ще отнеме часове. Накрая днес имах пробив ходих и за 3 минути ми кадват намалете това и това хапче. Питам а синтрома, те ме питат излиза ли от ритъм, аз казвам не ми е казвал, те добре, стойте на аспирин, но ако излезе от ритъм , пак синтром... звъня на татко, питам го сега имаш ли аритмия,  еми имам... И сега какво - синтром, ама той е по схема, аз не мога да дозирам лекарствата... Никой лекар освен спешна помощ, на които ще им е трети път да дойдат у нас, няма да дойде, защото е в карантина. Защото се реши гениалната мисъл да се изписва без тест.. А пък не става да влезеш без тест. Какво им пречи да направят тия тестове?  И частен лаборант не мога да извикам, най-ранен час е 10ти май, което е 3 дни след изтичането на карантина. А 2рия път от спешната за синтрома ми казаха, питайте си други лекари, аз не идвам за това. Че и му носих чантата на доктора, наказал ме, така и не разбрах за какво..

Вижте има приложение казва се Healee, да плаща се при различен лекар различно за консултация, но все пак могат да направят такава и е вариант.

# 23 393
Чета ви от самото начало, включвам се сега за отношението в болницата. В рамките на 30 дни изгубих и баба ми и дядо ми е софийски болници. Няма да коментирам как и защо са лекувани, защото не съм професионалист, единствено мога да кажа, че дядо ми с пневмония е лекуван с “кислородна маска”, защото бил над 70 години. Мерки са предприети относно болницата и решението, а лекари от друга болница бяха в шок и казаха, че шанса да го спасим, ако е бил лекуван адекватно е голям.
Най- шокиращо за мен беше, че дядо ми ежедневно звънеше, че няма пари, защо сме го оставили без пари там, мислехме, че се е стигнало до психични проблеми, а ВСЕКИ ден му носехме и пари и храна. Познайте къде са отишли.. Възпитана съм да уважавам лекарите, винаги заставам на тяхна страна и намирах положителното, но останах изключително разочарована. Дотук с отношението към пациенти.

# 23 394
  • Sofia
Майка ми почти полудя в болницата. Имаше лошия късмет да попадне там в пика през ноември, когато никой не знаеше какво прави, нямаше линейки и места в болниците. Някак успях да я вкарам с връзки. Бяха ги набутали в стая за трима четири легла, без шкафчета, всичко по земята стои и няма как да мръднеш от леглото. 30 градуса вътре, непрестанно потене. На втория ден умря жена от стаята и ги държаха 3 часа навън прави в коридора, защото няма столове. На петия ден почина още една жена, пак половината нощ прави в коридора. На 8-мия ден трета жертва в стаята. Цял ден жената е махала маската си за кислород, защото не е знаела какво прави. В болницата няма интензивен сектор и си умираш в стаята. Отново половината нощ в коридора прави. Накрая майка ми ревеше да я махам оттам, защото ще полудее. Почти не е спала за осемте нощи. Добре, че един лекар ми реагира с молба по телефона и я изписаха. Вече 6 месеца се борим с последствията от тази болест- неврологични и психически.

# 23 395

Някакъв ад е.... , ужасен, ужасяващ... грозна картинка.. да не го спохожда човек това, не саво физически, ами психически ще се поболее...
Sigma, да, той всеки месец ходеше на кръвни изследвания за това. Сега гледам е изписан с inr 1.31. Но на предходната епикриза е описано - синтром по схема, да придържа inr около 2-3 (с четвъртинки,  половинки... ).

# 23 396
Майка ми почти полудя в болницата. Имаше лошия късмет да попадне там в пика през ноември, когато никой не знаеше какво прави, нямаше линейки и места в болниците. Някак успях да я вкарам с връзки. Бяха ги набутали в стая за трима четири легла, без шкафчета, всичко по земята стои и няма как да мръднеш от леглото. 30 градуса вътре, непрестанно потене. На втория ден умря жена от стаята и ги държаха 3 часа навън прави в коридора, защото няма столове. На петия ден почина още една жена, пак половината нощ прави в коридора. На 8-мия ден трета жертва в стаята. Цял ден жената е махала маската си за кислород, защото не е знаела какво прави. В болницата няма интензивен сектор и си умираш в стаята. Отново половината нощ в коридора прави. Накрая майка ми ревеше да я махам оттам, защото ще полудее. Почти не е спала за осемте нощи. Добре, че един лекар ми реагира с молба по телефона и я изписаха. Вече 6 месеца се борим с последствията от тази болест- неврологични и психически.
Много съжалявам, че се е наложило да премине през това! Не бива да си мълчите, а да подадете официални писмени жалби до МЗ, РЗИ, прокуратура, тази болница е управлявана от неадекватни хора! И до съд. дело би трябвало да се стигне! Бодро рапортуват, че разкриват ковид-легла, и до там. Нечовешко е тежко болни хора да стоят по нощите в коридора, а починалият да не бъде изнесен. Тези са за съд.

# 23 397

Динтрома се дозира след изследване на INR. Не знам от къде сте, но ако може да и викате срещу заплащане лаборант да вземе кръв и после с резултата при лекар. Синтром за аритмия се взима само ако сърцето е трайно в абсолютна аритмия, тоест е извън ритъм постоянно и няма шанс да бъде вкаран в ритъм

# 23 398
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз съм критична към лекарите от другите отделения, които имат нужда от курс как се общува с болни и роднините им. Все още понякога си мисля за факта, че никога няма да разберем защо баща ми е бил редовно връзван в ортопедично отделение (не след излизане от упойка) и под влияние на тогава той си подписа смъртната присъда. Някакво смислено обяснение да имахме, а то...

А за Ковидните отделения не ме изненадва описаното и е нормална последица от пренатоварване в системата. Шефовете им козируват на управлението, че имало достатъчно легла, ама колко пациента на един здравен работник се падат, не се взима под внимание. Ще изпушат и малко останалите читави.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 19:18 от Kalinka

# 23 399
Има и читави отделения и доктори- аз лично мога само суперлативи да споделя за отношението в " Пълмед" Пловдив. да, плаща се задължителна такса от 80лв, но всяка стотинка си струва, че и отгоре. Лошото е, че се чака за постъпване....
Аз, като последствия от вируса съм с постояннно пищене в ушите, много лесно се уморявам( буквално от ходене до 00, трябва да полегна после да си почина), имам безумни болки в костите, изтръпване ужасно и почти са ми безчуствени дланите и стъпалата......, а от днес вече имам и диагноза перикардит от кардиоложката. Ще има да се лекуваме още сума време( Слава Богу мъжа е само със сърцебиене, след всичко). Но, да споделя- понеже съм още в карантина, реших да съм изрядна и да се обадя, че ще я нарушавам. Звънях на три телефона в РЗИ, както и в районното полицейско управление. Или не ми вдигаха или ми казаха" Отивайте!", без да ми запишат никакви данни коя съм, от къде съм......Толкоз за мерките! И факт, тия дни разбрах, че съм балама, щото съм официално във втора карантина( след болницата, на нова сметка). Хората си шляпат с положителни тестове, разнасят си го.......

Общи условия

Активация на акаунт