Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 805
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 415
Калинка, и баща ми се оказа, че е бил връзван. В ковид отделение. Първо с бинтове, които е скъсал, после с колани. Умиращ човек, oбезводнен, задушаващ се, с халюцинации. Може би е буйствал заради това, че не може да диша.... Много ни травмира този факт.... Бяха ни казали, че е починал спокойно, докато говорил с лекаря и "заспал". Несъобразителен познат, бил в болницата по същото време, ни разказа истината. Мама беше в шок, не й стигаше загубата, ами и това....

# 23 416
Калинка, и баща ми се оказа, че е бил връзван. В ковид отделение. Първо с бинтове, които е скъсал, после с колани. Умиращ човек, oбезводнен, задушаващ се, с халюцинации. Може би е буйствал заради това, че не може да диша.... Много ни травмира този факт.... Бяха ни казали, че е починал спокойно, докато говорил с лекаря и "заспал". Несъобразителен познат, бил в болницата по същото време, ни разказа истината. Мама беше в шок, не й стигаше загубата, ами и това....
Ужас!!! Това е потресаващо..точно за това баба ми не искаше да влиза и закъсня..Заради такива разкази..което е нож с две остриета!!

# 23 417
Ужасно е връзването, но моя мъж преди години като е на 17 влиза за операция на носа, през ноща след операцията точно буйстващ пациент с халюцинации Най-вероятно скача отгоре му и започва да го души. Третия в стаята се събужда и става да вика за помощ.
Ако съм аз предпочитам да ме вържат, както и бяха направили като ме оперираха на 5 години и трябваше да не си пипам раната. Не съм травмирана от това, но може би е защото не го свързвам с нещо лошо.

Пиша това просто, за да успокоя ако мога близките на хората, че самото връзване не се усеща според мен от болния като измъчване.
Съгласна съм, че внимание не се обръща и лекарите са пред колапс. Ситуацията не е лека и можем само да се молим да се справим по-бързо.

# 23 418
  • Там,където се събуждам щастлива.
May Ling, за съжаление усещат го, като измъчване. Има успокоителни за тая работа, но... Горката Татяна Лолова също си е отишла така. Даже в нейния случай си мислех, че е по-добре да бяха накарали сина й да я вземе. Както при нас стана. Поне моят баща си отиде сред свои.

Опитвам се да забравя, но сънищата мe връщат много често на стартова линия.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 01:11 от Kalinka

# 23 419
Това не е обикновена тревожност или безсъние. Направо трябва да ги упоят, за да спрат реакцията. А може да е било противопоказно да дават такива медикаменти.
     Много съжалявам за загубата ви Cry
 Толкова хора пострадаха... Disappointed

Аз утре ще се записвам за ваксина. Много бързо ми дойде реда в Гърция (на 41г)  и ми се струва че в групата под 60 години желаещите са били значително по малко. Още не се знае и каква дата ще ми дадат, но все пак...

# 23 420
С коя ваксина се ваксинираш, geizer? Какво стана с IgM?

# 23 421
  • в кукувиче гнездо
Нали за това измряха толкова хора в Румъния, Италия и не само, на които са давали успокоителни... Успокоителните хептен блокират дишането. Според мен за това ги връзват, а не ги хакат с транквиланти или там каквото използват. Ако пък слагат успокоителните може и от тях да получават халюцинации. Егати ужаса.

# 23 422
  • При семейството си
Ортопедичната операция на бащата на Калинка може да е изисквала някакъв вид обездвижване и това да е наложило въпросното “връзване”.

# 23 423
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Я стига- обездвижване с връзване. Това е по- зле от клиниката за душевно болни в "Полет над кукувиче гнездо", където пак ги тъпчеха така с лекарства и връзваха, но пак имаше ред и организация, която у нас няма
Нищо, че е за 70 те години

# 23 424
Да, налага се да се връзват пациенти понякога. Не припадайте. Не знаете за какво става въпрос. Изпада се в някакво неконтролируемо състояние и пациента става опасен най вече за себе си. Може да се нарани, да нарани друг,да скочи от прозореца. Успокоителните не действат или действието им е за много кратко и то в големи дози. Не можеш да прекалява и с тях щото пък подтиска дишането. Не говоря само за Ковида, а по принцип. Лично близки, придружители на пациент са ни молели да го вържем, защото иначе не става

# 23 425

Здравейте! Бихте ли разчели тези резултати за антитела? Липсва разяснение отдолу и не се ориентираме. Изкаран ли е вирусът и може ли да се постави ваксина? Трябва ли да се изчака?

# 23 426
Ружа, за мен си изкарала вируса някога. Имаш неутрализиращи антитела, предпазват те, но не са много.
Ако теста не е след ваксина да си видиш действието на ваксината, мисля че би могла да си сложиш ваксина, но и да изчакаш. За мен обаче си карала вируса, щом не са ти след ваксина . Значи, можеш да си сложиш. Но не съм от разбиращите, за себе си така бих направила.

# 23 427
Ружа, за мен си изкарала вируса някога. Имаш неутрализиращи антитела, предпазват те, но не са много.
Ако теста не е след ваксина да си видиш действието на ваксината, мисля че би могла да си сложиш ваксина, но и да изчакаш. За мен обаче си карала вируса, щом не са ти след ваксина . Значи, можеш да си сложиш. Но не съм от разбиращите, за себе си така бих направила.
Благодаря за отговора! Тестът е на сестра ми и понеже не е била болна, се чуди откъде и колко са антителата. Има час за ваксина утре и се двоуми. Аз го карах много тежко и имам голям имунитет /засега/.

# 23 428
Карала го е, без да е разбрала. И около себе си имам такива примери

# 23 429
Е нали затова носим маски.
Защото много го карат без да разберат.

Общи условия

Активация на акаунт