Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 773
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 640
  • Наблизо
Илиянка моля те недей такива мисли! Ти си силна жена! Много голяма прегръдка и недей се шашка така.

Току-що се ваксинирах.Пфайзер.Дано всичко е наред.

# 23 641
BeautifulM, ако имаш странични ефекти, пий антихистамини, помагали и при главоболие. ЛЛ каза, че така си оправя пациентите с ваксините.

Илиянка, зная, че е адски трудно, но опитай да си спомняш хубавите моменти, ако можеш, опитай с някоя лека и разсейваща книга. Говори с детето. Със сигурност то също има огромна нужда, болката му е голяма и не трябва да я запечата в себе си. Говорете , спомняйте си хубавите моменти, плачете си заедно. Споделяйте мъката си. Опитай да прогониш черните мисли с хубави спомени.  Дръж се, мила!

За изследванията  - бих добавила към В12  фолиевата кислина и хомоцистеин. Оказва се, че са в много тясна връзка и си влияят взаимно. А хци е рисков маркер за ССИ. Коментирахме го доста в темата за В12.

Reinа,  как се установява, че имаш перикарден излив? На ЕКГ има ли някакви отклонения? Пожелам ти бързо да се възстановиш и възможно най-пълноценно.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 18:13 от Diorela

# 23 642
  • Sofia
Пуснахме тест за антитела  - аз след Ковид, мъжът ми след Пфайзер.
При него близо два месеца след втората ваксина има изумително много антитела - над 2080.0 BAU/ml, като очакваеми нива на антитела след ваксинация в лабораторията дават над 200.0 BAU/ml. Повече от 10 пъти над нормата!
Аз, както вече писах, не успях да се ваксинирам и се заразих с Ковид. При мен след повече от 40 дни от първи симптоми и положителен тест - много малко антитела, под нормата - само 21.8 BAU/ml, а стойност на антителата над 130 BAU/mL показва добър имунен отговор.
Не стига, че се чувствам зле след боледуването и ще си влача Пост-ковид синдром дълго време, според лекарите, а и нямам достатъчно антитела за бъдеща защита.
Сега се чудя дали да се ваксинирам и след колко време. Въпреки, че освен антитела, имало и клетъчен имунитет.
Изкаралите Ковид сравнително леко, имате ли достатъчно антитела?

# 23 643
ПКК, СУЕ и С-Реактивен протеин, феритин, Д-димер, AST, ALT, LDH, креатинин
"Витамин Б12 + Витамин Д"
Това мисля да пусна профилактично "пост ковид"  нещо друго да предложите ?Вечерно време съм все в едни черни мисли и искам максимално да се погрижа детето да не остане пълен .....
За преболедували това включват
Хематологични: ПКК + ДКК, СУЕ, CRP, Феритин, Витамин Д.
Кръвосъсирване: D- димер, АPTT, Фибиноген, протромбиново време (сек), протромбиново време (%), протромбиново време (INR)
Биохимични изследвания: Глюкоза,Урея, Креатинин, АСАТ, АЛАТ, GGT, LDH.
Електролити: Калий, Натрий.

# 23 644
Пуснахме тест за антитела  - аз след Ковид, мъжът ми след Пфайзер.
При него близо два месеца след втората ваксина има изумително много антитела - над 2080.0 BAU/ml, като очакваеми нива на антитела след ваксинация в лабораторията дават над 200.0 BAU/ml. Повече от 10 пъти над нормата!
Аз, както вече писах, не успях да се ваксинирам и се заразих с Ковид. При мен след повече от 40 дни от първи симптоми и положителен тест - много малко антитела, под нормата - само 21.8 BAU/ml, а стойност на антителата над 130 BAU/mL показва добър имунен отговор.

Безброй вирусолози казаха, че не само антителата показват имунитет и да престанем да ги изследваме. Всеки прекарал вируса се е срещнал с всички негови аспекти, ако мога така да кажа, във ваксината са поставени няколко от тях. Така, че преболедувал и сблъскал се челно с вируса е предпазен както и тия с ваксините, да не кажа и по добре.

# 23 645
Наистина много коварен вирус ☹️
Съжалявам за починалите, много тъжно ☹️
 У дома никой не се разболя за щастие Много се притеснявах за всички, с които живея.
След карантината ми се появи метален вкус и обонянието все още не ми се е върнало на 100%

# 23 646
Здравейте, искам малко помощ от прекарашите инфекцията.
Родителите ми са с положителен тест от 1 май.
Симптомите са от 26 април. Първоначално първите 3 дни температурата варираше от 37 до 38 градуса. После 2 дена се покачваше до 39-39.3.
Предписаха им Азакс, витамини, парацетамол, Авирон. Домашно лечение. Нормално ли е в момента 8-9 ден, темперстурата да скача от 36.7 до 38 градуса. Майка ми леко покашля но много рядко, нямат други симптоми освен температура и отпадналост, лежат постоянно и седят, нямат апетит но хапват плодове и супички. Имат вкус имат мирис, нищо не ги боли, кръвно в норми, сатурация 95-97,пулса е добър. Да се притеснявам ли, при положение, че по преценка на лекар не са за болница и симптомите щели да отминат до 12-14 дни.

# 23 647
При повечето хора дълго седи температурата, следете ги внимателно, дори и най малкото съмнение за влошаване трябва да се усети и вземат мерки. Както обяснявате за сега нещата са спокойни....

# 23 648
При повечето хора дълго седи температурата, следете ги внимателно, дори и най малкото съмнение за влошаване трябва да се усети и вземат мерки. Както обяснявате за сега нещата са спокойни....

Благодаря. Следим ги постоянно. Нямат задух, дишането е спокойно. Нямат желание за нищо... Единствено ме притеснява, че нямат никакви сили. Нищо не ги боли. И тази температура ще ме побърка. Сутрин 36 и малко после скача до 38.

# 23 649
  • София
Има, особено човек като знае как функционира здравната система. Когато знае, че ще бъде диагностициран и ще получи лечение, той има по-голямо доверие и е по-малко тревожен. Ако знае, че ще се моли за линейка и вероятността за достъп до болница е въпрос на късмет, тревожността скача до небесата, човек се чувства обречен или подхвърлян на милостта на случайността.

# 23 650
Или направо на рентген, вместо да го мислят.

# 23 651
  • София
Здравейте, имам една чужденка и може би някой ще ми отговори на въпроса. Ваксинират се с АЗ на 24 февруари. На 23 март с мъжа ми си направихме ПСР тестове, защото имахме температура към 37.6. Неговият беше положителен моя-отрицателен. Днес си направихме тестове за антитела и при гранична стойност 50 неговите са 200, а моите 14800. По принцип имам дата за втора игла за 10 май и смятам, че не трябва да си слагам. Но се чудя тези антитела при мен дали се дължат на ваксината или на боледуването. При мъжа ми боледуването беше много леко, само температура и отпадналост, аз имах и повръщане и разтройство, болки в гърба и кръста, главоболие и отпадналост. Никой от нас не загуби обоняние и вкус.

# 23 652
pepita9190, при мен само инцидентна Т 37,2 - 3-4 пъти и на 5-тия ден бях блеснала с двустранна КВ пневмония. Веднага ми включиха  кортикостероиди и АБ. Наистина е добре утре да направят снимки и кръвни.
Те с доказан КВ ли са? Хубаво е да имат лабораторен тест, че ако се наложи прием в болница, искат положителен тест. Наложи ми се да обикалям да ми направят някъде антигенен, че нямах никакъв, а в болницата имаха само ПСР и бавно излизал. Казаха, че ако случайно не е КВ, да не ме вкарват в инфекциите. А тестовете имат ограничено време, в което се позитивират.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 19:46 от Diorela

# 23 653
Мериан, такива високи стойности се получават от ваксината, но  и боледуването ще е допринесло  за част от тях. Има ваксинирани с 2 дози, които са изкарали вируса преди това, и с по 30-40 000 антителата на същия тест.

# 23 654
  • София
Мериан, такива високи стойности се получават от ваксината, но  и боледуването ще е допринесло  за част от тях. Има ваксинирани с 2 дози, които са изкарали вируса преди това, и с по 30-40 000 антителата на същия тест.
Значи най-вероятно въпреки отрицателния ПСР съм го изкарала? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт