Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 304
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 670
След толкова време Ковид мисля, че и в лабораторията и при лекар всички действат като за Ковид, макар че може да не е. Според мен уведомявате лекаря за симптомите и правите каквото сте решили. Ноември месец на майка ми така и не й пуснаха ПСР, но направиха снимка и кръвни изследвания. Лекарката й каза, че те затова са там, за да преглеждат пациенти. За което евала на лекарката.

На бебе може да се вземе венозна кръв

# 23 671
Те са се изолирали хората, може и без тест да се лекуват симптоматично. Лечението е най-важно. По лекари и аптеки ходи Сульо и Пульо с тест или без. И не виждам никаква нужда бабата и дядото да ги обикаля селския полицай и цялото село да ги сочи, че били контактни. Айде, глупости.
Да, ти и на работа ходи без тест.

# 23 672
За теста - важен е за болница.
За лечението и изолацията е важно да си отговорен.
И аз бях без тест, но не съм мърдала никъде.
Защото имам познати, лични и такива от форума, които теста не ги спря да обикалят магазини, да се срещат с роднини, въобще да си я карат постарому.

# 23 673
Важно е та да се отбележи, че при ковид инфекция е много важно неотложното лечение докато още не се е развила болестта защото често се случва лечението да започне късно ... това е мнение на лекари, да не кажете, че и аз давам неправилни съвети.

# 23 674
Важно е. Да се изолираш при първи симптоми и да се свържеш с лекар.

# 23 675
След една година пандемия, хиляди изписани страници Мери, резултатът е горният пост. Мъка. Без думи. Даже няма да се хабя да пиша.
Confused
Извинете, не Ви разбрах. Според Вас, трябва да пуснем тест и да не ходим на снимка/лекар. Да чакаме резултата до 6-7 май. След това да се обадим на РЗИ за зелен коридор и тогава може би на 7ми или още по-лошо на 10ти да отидем на преглед, ако успеем? Майка ми на 7ми ден беше с двустранна пневмония и едвам се оправи, а няма придружаващи заболявания. Теста й беше отрицателен. Не виждам защо да чакам толкова дълго като накрая така или иначе се стига до едни и същи неща, просто в обратен ред. Ако не бяха празници със сигурност щяхме да пуснем ПСР първо, но в тази ситуация не мога да чакам толкова дълго.
Пазим всички и сме се изолирали от ден 1.

# 23 676
След една година пандемия, хиляди изписани страници Мери, резултатът е горният пост. Мъка. Без думи. Даже няма да се хабя да пиша.
Confused
Извинете, не Ви разбрах. Според Вас, трябва да пуснем тест и да не ходим на снимка/лекар. Да чакаме резултата до 6-7 май. След това да се обадим на РЗИ за зелен коридор и тогава може би на 7ми или още по-лошо на 10ти да отидем на преглед, ако успеем? Майка ми на 7ми ден беше с двустранна пневмония и едвам се оправи, а няма придружаващи заболявания. Теста й беше отрицателен. Не виждам защо да чакам толкова дълго като накрая така или иначе се стига до едни и същи неща, просто в обратен ред. Ако не бяха празници със сигурност щяхме да пуснем ПСР първо, но в тази ситуация не мога да чакам толкова дълго.
Пазим всички и сме се изолирали от ден 1.
И да пуснете първо ПСР, резултатът не е готов веднага. Моят излезе след два дни, имали много работа. Не отлагайте лечението. Пък за карантината - на мен ми позвъниха от полицията на 10-я ден. Показах се от терасата. Ако не си съвестен...

# 23 677
  • Другата България
Браво, едната лекува ковид без тест, другата я съветва да не подава контактни. Респект. Scream
Реално нищо не лекуваме, той не пие друго освен добавки и витамини. Изолирали сме се, направих домашен тест, защото нямаше лаборатория до вчера отворена, а утре отиваме на рентген, но в малък град положението с консултация с пулмолог е доста сложно в първия работен ден. А не можем да ги оставим и да заминем за София.
Ако се стигне до ПСР ще направим разбира се, и ще дадем и тях като контактни, въпреки че те нямат социални контакти и не ходят никъде освен до село.
Какво значи "ако се стигне до ПСР?"
Според мен, а и не само - доста сме се чели и тук, и съветите на лекарите са такива, при първи симптоми най-напред се прави тест, после следва всичко останало.
Според теста се назначава и терапия, и консултации, и карантина, и контактни, и т.н.
До вчера не е имало лаборатория, но утре има, вие не отивате там, а на рентген и пулмолог.
Съответно и вашите близки, както и вие не сте карантинирани, срещате се с медицински персонал, до аптека ще отидете, до хранителен магазин....не ви съдя, но според резултата от теста ще знаете какво да предприемете, защото може и да не е ковид и да не се налага тази еквилибристика.
За жалост е необходимо първо да направим снимка, защото не можем да чакаме резултат за консултация с пулмолог. Вече доста дни е с висока температура. Ще направим тест след консултация с пулмолог, защото ако чакаме ПСР и после лекар отиваме чак на 7ми май.
Не вярвам напълно на ПСР, а на снимките и резултатите, защото майка ми и няколко колеги бяха с отрицателни, а стигнаха до болница и лекарите бяха убедени, че е Ковид. Разбирам Ви и сте права, че ПСР е важен, но ние взимаме мерки като за Ковид и пазим всички като от Ковид. Не сме ходили никъде, приятелка ми донесе плодове и лекарства. Остави ги с маска пред вратата. Баба му и дядо му ходиха само до село.
Естествено, че ще гледате и здравето първо, това не подлежи на обсъждане.
Взели сте необходимите мерки, по постовете личи, че сте отговорни хора.
Просто предупредете навсякъде, че мъжът е с ковидна симптоматика.
Късмет, и не се притеснявайте.
Те са се изолирали хората, може и без тест да се лекуват симптоматично. Лечението е най-важно. По лекари и аптеки ходи Сульо и Пульо с тест или без. И не виждам никаква нужда бабата и дядото да ги обикаля селския полицай и цялото село да ги сочи, че били контактни. Айде, глупости.
Знаеш, че не си прав в случая, защото именно заради Сульо и Пульо си отидоха много хора, които бяха отговорни, докато Сульо и Пульо бяха само с "настинка".
И съвсем не става въпрос за селския полицая и селския манталитет на соченето с пръст.

# 23 678
За теста - важен е за болница.
За лечението и изолацията е важно да си отговорен.
Скрит текст:
И аз бях без тест, но не съм мърдала никъде.
Защото имам познати, лични и такива от форума, които теста не ги спря да обикалят магазини, да се срещат с роднини, въобще да си я карат постарому.

Напълно подкрепям DeVa®
Заповедта е поредното недоклатено недоносче, процедурите в нея са неизпълними, не се и изпълняват, да не говорим ,че автоматичнта карантина след болница е в противоречие както с всички научно доказани факти, така и с конституционните ни права на здравеопазване - немотивирана и необоснована. И само играе ролята на спирачка за много хора, да не могат да се погрижат своевременно за усложненията, а вече не са заразоносители.
Самито РЗИ допуска прегледи , изследвания със собствен транспорт. Защоот заповедта на МЗ възложи таксиметрови услуги на Бърза помощ .
Да не говорим , че начина , по който РЗИ изискват данни по телефона на контактното  трето лице , е незаконен!
То има и други закони в тази страна и те също трябва да се спазват, дори и от служителите на РЗИ.
И се чудя защо така скочихте. Още вярвате в спазването на карантината? Че всеки втори си прави домашен тест от аптеката и въобще не стига до лабораторен,
Карантината е до отговорност на самия човек.

А да не говорим, че самото правителство затваря и отваря каквото му падне без никакви ясни критерии. Сега защо всичко е отворено, не беше ли малко рано?

# 23 679
За кое не съм прав - че не ходят всякакви (болни от какво ли не, включително ковид) при лекарите или че няма нужда да се посочват като контактни така или иначе изолираните баба и дядо😀

# 23 680
Браво, едната лекува ковид без тест, другата я съветва да не подава контактни. Респект. Scream
Реално нищо не лекуваме, той не пие друго освен добавки и витамини. Изолирали сме се, направих домашен тест, защото нямаше лаборатория до вчера отворена, а утре отиваме на рентген, но в малък град положението с консултация с пулмолог е доста сложно в първия работен ден. А не можем да ги оставим и да заминем за София.
Ако се стигне до ПСР ще направим разбира се, и ще дадем и тях като контактни, въпреки че те нямат социални контакти и не ходят никъде освен до село.
Какво значи "ако се стигне до ПСР?"
Според мен, а и не само - доста сме се чели и тук, и съветите на лекарите са такива, при първи симптоми най-напред се прави тест, после следва всичко останало.
Според теста се назначава и терапия, и консултации, и карантина, и контактни, и т.н.
До вчера не е имало лаборатория, но утре има, вие не отивате там, а на рентген и пулмолог.
Съответно и вашите близки, както и вие не сте карантинирани, срещате се с медицински персонал, до аптека ще отидете, до хранителен магазин....не ви съдя, но според резултата от теста ще знаете какво да предприемете, защото може и да не е ковид и да не се налага тази еквилибристика.
За жалост е необходимо първо да направим снимка, защото не можем да чакаме резултат за консултация с пулмолог. Вече доста дни е с висока температура. Ще направим тест след консултация с пулмолог, защото ако чакаме ПСР и после лекар отиваме чак на 7ми май.
Не вярвам напълно на ПСР, а на снимките и резултатите, защото майка ми и няколко колеги бяха с отрицателни, а стигнаха до болница и лекарите бяха убедени, че е Ковид. Разбирам Ви и сте права, че ПСР е важен, но ние взимаме мерки като за Ковид и пазим всички като от Ковид. Не сме ходили никъде, приятелка ми донесе плодове и лекарства. Остави ги с маска пред вратата. Баба му и дядо му ходиха само до село.
Естествено, че ще гледате и здравето първо, това не подлежи на обсъждане.
Взели сте необходимите мерки, по постовете личи, че сте отговорни хора.
Просто предупредете навсякъде, че мъжът е с ковидна симптоматика.
Късмет, и не се притеснявайте.
Знаеш, че не си прав в случая, защото именно заради Сульо и Пульо си отидоха много хора, които бяха отговорни, докато Сульо и Пульо бяха само с "настинка".
И съвсем не става въпрос за селския полицая и селския манталитет на соченето с пръст.
Задължително ще предупредим. Както и направихме вчера при пускане на кръвните изследвания. Даже не ходихме да ги вземем на място. Ще ги покажем от телефона си. За лекарствата ще помолим пак приятел.
Наистина се стараем да не навредим на други хора, но просто момента е много куц и не ОК да чакаме ПСР.

# 23 681
Късмет ви пожелавам, много правилно постъпвате с всичко.

# 23 682
  • Другата България
За кое не съм прав - че не ходят всякакви (болни от какво ли не, включително ковид) при лекарите или че няма нужда да се посочват като контактни така или иначе изолираните баба и дядо😀
За първото си прав, но то само доказва моята правота - за манталитета на хората и това, че заради такива хора си отидоха отговорни, които спазваха и мерки, и карантина, и се опитваха поне да се пазят.
Що се отнася до второто - дано не ти се налага, но ако човек с ковидна симптоматика се влоши и се наложи хоспитализация, никъде няма да го приемат без тест, а понякога престоя в триаж докато стане теста може да е фатален. Винаги се пита дали има тест или дали е контактен болния.
Затова ти казах, че в случая не става въпрос за селския полицай, който я минал, я не, или пък за лист хартия, или пък за манталитета на соченето с пръст - това вече не е така масово, защото не останаха непреболедували.
Става въпрос за отговорно поведение и взети всички мерки за навременна и бърза реакция ако нещата се влошат, а те при ковид се влошават много бързо.

# 23 683
  • Sofia
Преди около 40 дни 8 колеги!!! се заразихме, работещи в държавна администрация! Самостоятелно си направихме тестове, някои по два пъти - след отрицателен ранен и след проявени симптоми - втори положителен.
За София говорим - в Токуда ми установиха + тест, назначиха ми лечение, никой от РЗИ не ме карантинира, никой не ме провери 14 дни!
Сама си спазих карантината, даже имах притеснение как личната ми лекарка ще ми издаде болничния за Ковид. Оказа се, че от Токуда веднага са подали положителния тест към нея в същия ден, но никой не карантинира мен и семейството ми.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 22:30 от Spate

# 23 684
Правете си тестове, преди това при най-леки симптоми се изолирайте или при узнаване, че вие или някой от домакинството е бил контактен.
Моля ви!!!
Не искате някой да преживее и да му се налага да живее с това с което на мен ми се налага заради вас!
 Не го пиша случайно това!

Общи условия

Активация на акаунт