Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 232
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 805
  • Там,където се събуждам щастлива.
Един познат го изкара вкъщи, но тежко с антибиотици и куп други хапчета като се съветваше само с личния си лекар. Той беше от невярващите, а сега 1 месец след като се оправи вика, че е "нищо особено" и се мисли за неуязвим и безсмъртен... Явно някои хора никога няма да асимилират за какво става въпрос.

В Нидерландия имаме православен манастир и отчето го изкара през декември. Говоря с него и ми казва, че миналата година по-тежък грип карал. А сега с Ковид нямаше служби почти 6 семици, което никога не се е случвало. Дори и с онзи по-тежък за него грип. Според мен щраусова политика, защото брат му (също отец) изпраща писмо, че е болен от Ковид, а нашият с големи букви пише “не съм болен от Ковид”. И като му излезе теста беше всеобща тайна. За съжаление, това поведение рефлектира върху това как се приемат нещата от някои миряни. Едната не е вече между нас.

# 23 806
  • София
Здравейте, учителката на детето е с положителен тест. В неделя синът ми вдигна за няколко часа 37.5. Вчера мъжът ми вдигна 38. Днес няма температура, но от следобяд насам два пъти припадна, на третия път успя да легне преди да изгуби съзнание. В момента чакам спешна помощ от 2 часа.
Вчера правих тест за всеки случай - отрицателен. Мъжът ми не можа, защото спа целия ден заради температурата, а днес изобщо не може да се вдигне от леглото, защото му прималява.
Възможно ли е да е ковид със симптомите, които описвам?

# 23 807
Здравейте, учителката на детето е с положителен тест. В неделя синът ми вдигна за няколко часа 37.5. Вчера мъжът ми вдигна 38. Днес няма температура, но от следобяд насам два пъти припадна, на третия път успя да легне преди да изгуби съзнание. В момента чакам спешна помощ от 2 часа.
Вчера правих тест за всеки случай - отрицателен. Мъжът ми не можа, защото спа целия ден заради температурата, а днес изобщо не може да се вдигне от леглото, защото му прималява.
Възможно ли е да е ковид със симптомите, които описвам?
Да, възможно е. Мерихте ли кръвното?

# 23 808
На наш познат майка му беше с такива припадъци и Ковид. Оправи се жената, но беше в болница.

# 23 809
При др Хубчев и аз съм ходила при едно гостуване в Русе, докато бях бременна.
Писаха, че е бил спортист.

При мен кашлицата още продължава. Днес ме боли и гърлото. Имам бодежи вляво и се самоуспокоявам, че сърцето не боли.

Милинка, дано всичко е наред.

# 23 810
Сърцето не боли, обаче кръвоносните съдове май болят. Rolling Eyes

милинка, имал ли е преди подобни епизоди на припадания? Ти най-добре трябва да знаеш, дали е свързано с ковид или с нещо друго, придружаващо ковид.
Пиши как са пкк и кръвно. В пкк може да изследвате феритин и двамата.
Изглежда, че това е по-надежден маркер за ковид от колкото д-димера, при отрицателни тестове (т.е., ако и на него му излезе отрицателен).

# 23 811
  • София
Току що си тръгна лекарката от Бърза помощ. Потвърден (с тест) Ковид с припадъци. Тя беше сигурна още преди да види теста.
Сега трябва да гоним личната му лекарка за лечение.
Кръвното при втория припадък беше ок, при първия беше по-ниско. Сатурацията нормална.
Кръвната захар беше 12, но след като цял ден го преследвам с мед, бонбони и пр. вдигащи захарта неща.
Няма припадъци преди, нито хронични болести. Заради това се зачудих дали е възможно, защото обикновено почва с хрема, кашлица и пр.

# 23 812
Детето или мъжа ти ,припада?
Бързо да им минава!

# 23 813
Възможно е, даже често става, в Китай така падаха направо по улиците като круши. Близка също така падаше, даже получи травма на черепа, че лекуваха и това заедно с ковида. Оправи се за два месеца. Бяха казали в болницата, че имат почти всеки ден подобни.
Дано минава бързо и без последствия!

# 23 814
  • София
Детето или мъжа ти ,припада?
Бързо да им минава!
Мъжът ми. Детето за няколко часа имаше температура в неделя, но явно то го е донесло от училище.
Да, мъжът ми днес първия път се сринал, държейки стъклена чаша, та се и изпонаряза. Следобяд лепих и рана, защото не беше в състояние да се надигне, за да го водя да го шият. Днес е запомнящ се Гергьовден.

# 23 815
Възможно е, даже често става, в Китай така падаха направо по улиците като круши. Близка също така падаше, даже получи травма на черепа, че лекуваха и това заедно с ковида. Оправи се за два месеца. Бяха казали в болницата, че имат почти всеки ден подобни.
Дано минава бързо и без последствия!

Какви подобни имат, така се припада от ниско кръвно, не защото си с ковид.

# 23 816
Защо не го закараха  в болница, тези от БП? Не е ли малко несериозно да оставиш в къщи, човек с такива припадъци? Не му ли изписаха поне лекарства?

Notaris, при КВ ,май не  е само кръвно. На мен много ми се вие свят, понякога пред припадък, но кръвното и сатурацията са ок в момента.

милинка ,  пожелавам леко преболедуване!  Ако се налага, не се колебайте за болница и не отлагайте.

Педиатърката д-р Халил. Най големият радетел на създаване на истинска детска болница също си отиде от това. На 40 години.

Предполагам за д-р Адил Кадъм говориш. Прекрасен и самоотвержен лекар и човек. Отиде си средата на февруари. RIP

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 01:13 от Diorela

# 23 817
  • София
Мъжът ми не пожела да го хоспитализират. Иначе лекарката предложи. Дано не се налага повече да ги викаме, утре веднага ще поръчам антикоагуланта, който тя препоръча.
Лечение не изписа, защото това било работа на ЛЛ, който бил длъжен да наблюдава. Подметна за кои лекарства иде реч, но без рецепта и пр.
Според нея припадъците се дължат на срив в кръвното, който може да е резултат от кръвосъсирването.
Единият антибиотик го имам, чудя се дали да го започвам веднага. Тя намекна, че може да се почва веднага, макар и да няма кашлица и пр.

# 23 818
  • Там,където се събуждам щастлива.
Това с отказите е страшно неприятно. Ясно ми е мнението за нашите болнични заведения, но все пак си под наблюдение. Не знам..

# 23 819
Да, грешка е било. Трябва си болница в някои случай. Как не успяхте да го убедите...

Вкарвайте го бързо, не се опитвайте вкъщи, щом това е било мнението и на БП. Много е важно да се влезе навреме в болница!  Там ще му слагат фраксипарин за кръвта, а това е по-добре от хапчета. Ще го сложат и на кислород.  Ще е под контрол. ЛЛ не се справят много добре с разреждането на кръвта в по-сериозни ситуации, тези лекрства ги назначават специалистите.
А и как ще направите кръвни, които са задължителни? Трябва да викате лаборатория в къщи, а те идват бавно. специфичните изследвания за КВ не се поемат от касата, ще си ги плащате всичките, а ЛЛ не ги назначават.

Хаиде, милинка, говори с него  и го убеди. Пак викайте БП и кажете ,че ще влезе, няма да откаже. Със съсирването шега не бива.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 01:33 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт