Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 360
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 790
Дори през почивните дни бройката на починалите не падна под 50 на ден...Не е нормални. В другите европейски държави са единици. Има и хора без придр.заболявания под 60 год.
А днес е починал много известен кардиолог от Сити Клиника, на 58 род. Което вече е загадка за мен...
https://trafficnews.bg/bulgaria/izvesten-kardiolog-pochina-koronavirus2-210089/
Къде видя еденици. Да има и такива но не на всякъде.
Франция са около270.Турция-350,Италия-260 и т. н.
А за лекаря не разбрах кое е загадката. При нас също почина млад, здрав, на 46 години. Лекар без никакви заболявания.
Ние сме 6 млн.население. Нека не се сравняваме с многомилионни като Турция,Франция...и т.н Няма база за сравнение.
Вижте Дания,Швеция,Норвегия,държави със сходно население.
За доктора е учудващо,защото те имат достъп до най-добрите болници,изследвания,колеги...знания! А и не е бил ваксиниран...
Да и за нашия лекар се направи възможно най, най доброто.  Ама не успяха. Близо месец се бориха.
Знам че ти е тежко, но не си помагаш ровейки постоянно в това. Сякаш живота ти се върти единствено около гадният Ковид На работа ходиш ли, гадже? Интереси, хобита.
Вие сте работила в ковид отделение и сте претръпнала. Но за нас това са близки и обичани хора.
Това дали имам други занимания е моя работа. Поставих си за цел да разбера този вирус и научих много. Опитвам се да помагам на други хора. До преди месец не бях влизал в подобна тема. Днес така боря мъката си,с четене по темата. Може би това е моя начин за успокоение.

# 23 791
Andresвъпреки че съм работила в ковид отделение, а сега на още по тежко място смъртта на близък си боли.
Баща ми умря в ръцете ми. Да, беше болен но издъхна когато бяхме само двамата. Майка ми почина внезапно две години по късно. Аз я намерих.  Мъртва. В момента съпругът ми се бори с рак. Изтърпвам на всяка терапия и на всеки скенер. Дали си мислиш че съм претръпнала. И аз се сривам, но търся да се хвана за нещо за да не потъна. Ходя на работа, събирам се колеги. Плача и ме е страх за мъжът ми, но ако се срина дали ще съм добра и за него и за себе си.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 19:12 от djoleva

# 23 792
Andres, никой медик не претръпва срещу загубата на животи.  Медиците преживяват всяка загуба, но трябва да продължат. Близките също трябва да продължат.

djoleva .... Дръж се! Heart

# 23 793
Андерс, не се "зъби" на Джолева. Коментарът й е добронамерен. Илиана е намерила най-ефективния начин за излизане от дупката - преследване на краткосрочна цел. В случая тя ще прави нова детска стая. Смяна на обстановката, ангажиране на мисълта с проектиране, съчетаване на мебели, цветове... Това отклонява посоката на размислите. А, когато аз бях в подобно състояние, работех до припадък (нещо, което е вредно за прекаралите вируса). С физическа преумора притъпявах болката от загубата. Не е лоша идеята да се отдалечиш от темата и да се потопиш психически и физически в някакво занимание, което изисква усилия и най-вече - ангажира мисълта. Пак може да е с насоченост към друг/и - толкова нуждаещи се има. Погледни във ФБ групата "Приятели, помагайте" на Лео Кадели. Просто помисли какво би ти подхождало най-много на вътрешната нагласа.

Честит празник на всички!

# 23 794
Есента по новините говореха за много добър АГ от Бургас, който починал от Ковид. Оказа се вуйчо на мой бивш колега. Та, от него знам, че е било приложено всичко познато и скъпо, човекът не е имал други заболявания, но....
Да,  д-р Хубчев русенски гинеколог , ноември  почина в същата болница ,в която и ММ и д-р Колев също от Русе белодробни болести много обичан от колеги и пациенти .
Колев е бил с диабет , Хубчев също мисля ,че имаше някакво придружаващо ,но със сигурност и за двамата са положени максимални грижи .
Аз изпратих детето веднага след погребението на спортен лагер .От вчера съм на работа , планирам ремонт на детската стая ,анализирам финансите вече се храня и почти нормално  .Рева си ,тъгувам си ,чета и се чудя къде сбъркахме ,но няма да се давам ,живота продължава !

Anders опитай и ти !
Д-р Колев познавах лично, бях му пациент в ТУБ диспансера, а преди години лежах в ръководеното от него отделение и той ме лекува. Беше изключителен специалист. Той беше с наднормено тегло. При д-р Хубчев съм била на няколко прегледа в критични за мен ситуации, също излючителен специалист по мое мнение. Според мен е голяма загуба, че вече не са сред нас.

# 23 795
Има много случаи на ваксинирани с втора доза или направо две дози накуп които са се разболели след 1-ва доза, никой не ги отлага и бави.
А нали не трябваше скоро след боледуване да се поставя ваксина? Наистина се обърквам вече. Едни медици ни плашат, че едва ли не може да се гътнем ако сложим ваксина много скоро, другаде пишат, че може веднага след като се възстанови човек, официални препоръки в БГ са да се чака поне 3 месеца (това подозирам е заради наличието на ваксини). Е вече не знам какво да правя и да чакам ли. Направо клоня да отлагам и ако събера смелост есента да се ваксинирам.

# 23 796
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Anders, ако медиците не си изградят някаква емоционална защитна бариера, то те трябва да умират с всяка смърт... а на бойното поле, на което са те  - болката, мъката и загубите са ежедневие. Не знам дали е претръпване това... но не бива човек да генерализира. 

# 23 797
В 3-та градска проф.Паскалева следеше с някакви изследвания количествата на съдоразреждащите прилагани при рискови бременни преди години .Не знам дали работи още там , но тя е наясно с тези неща. Може да проверите!
Точно проф.Паскалева иска тези изследвания,които  написах на Диорела Simple Smile .Това е изследването ,което показва дозирането на НМХ и дали е достатъчна дозата.НМХ трябва да е поставен 4 часа преди изследването.

# 23 798
  • Там,където се събуждам щастлива.
valia86, радвам се за вас! В интервю, акад. Богдан Петрунов, един от най-големите имунолози, посъветва преболедувалите да не бързат с ваксините, че по-рано сложена ваксина, може да предизвика май каза цитокинова буря, но не съм сигурна, не си спомням добре. Помня, че каза не по-рано от 4 месеца и след тест.

В Нидерландия няма подобен протокол. Един месец след пълно оздравяване можеш да се ваксинираш. Покачване на някакви проблеми свързани с този протокол не се забелязват.

# 23 799
Да уточним, че  тези 160 починали са сбор от 4 почивни дни.

Да уточним също, че за 4-те почивни дни си имаше публикувана статистика на смъртните случаи. Като се обобщят данните, цифрите никак не са малки.

# 23 800
Есента по новините говореха за много добър АГ от Бургас, който починал от Ковид. Оказа се вуйчо на мой бивш колега. Та, от него знам, че е било приложено всичко познато и скъпо, човекът не е имал други заболявания, но....
Скрит текст:
Да,  д-р Хубчев русенски гинеколог , ноември  почина в същата болница ,в която и ММ и д-р Колев също от Русе белодробни болести много обичан от колеги и пациенти .
Колев е бил с диабет , Хубчев също мисля ,че имаше някакво придружаващо ,но със сигурност и за двамата са положени максимални грижи .
Аз изпратих детето веднага след погребението на спортен лагер .От вчера съм на работа , планирам ремонт на детската стая ,анализирам финансите вече се храня и почти нормално  .Рева си ,тъгувам си ,чета и се чудя къде сбъркахме ,но няма да се давам ,живота продължава !

Anders опитай и ти !
Д-р Колев познавах лично, бях му пациент в ТУБ диспансера, а преди години лежах в ръководеното от него отделение и той ме лекува. Беше изключителен специалист. Той беше с наднормено тегло. При д-р Хубчев съм била на няколко прегледа в критични за мен ситуации, също излючителен специалист по мое мнение. Според мен е голяма загуба, че вече не са сред нас.
Не само те почина и 40 годишен лекар здрав прав от Лайф хоспитал, също и уролога им д-р Владимир Николов. Обадих се да питам за час за мъжа ми и казаха, че се е разболял, в края на декември си замина. Хубчев беше наистина добър специалист също, оперира колежката. Вече нямаме свестен гинеколог тук. Николов също беше един от отличните уролози.

# 23 801
Да припомня тогава и д.пс.н. Калоян Куков, клиничен психолог, млад мъж, без придружаващи заболявания. Не можах да повярвам като прочетох, че е загубил борбата с Ковид. Невероятен специалист и човек.

# 23 802
Да припомня тогава и д.пс.н. Калоян Куков, клиничен психолог, млад мъж, без придружаващи заболявания. Не можах да повярвам като прочетох, че е загубил борбата с Ковид. Невероятен специалист и човек.
Това и за мен беше адски шок.
Депозирал заключение в съда, трябваше да дойде да го приемем.
Закъснява. Звъня на мобилния, няма връзка.
Влизаме и съдията чете, че по сведение на.... е починал еди кога си.
Реших, че не съм чула добре.
Беше само на 37 , а какъв ерудит 😥

# 23 803
Педиатърката д-р Халил. Най големият радетел на създаване на истинска детска болница също си отиде от това. На 40 години.

# 23 804
  • Русе
Един познат го изкара вкъщи, но тежко с антибиотици и куп други хапчета като се съветваше само с личния си лекар. Той беше от невярващите, а сега 1 месец след като се оправи вика, че е "нищо особено" и се мисли за неуязвим и безсмъртен... Явно някои хора никога няма да асимилират за какво става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт