Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 502
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 775
  • Наблизо
Гита,минава.И мен ме болеше.Два дена по-късно вече не ме боли.Няма нужда да слагаш Simple Smile
При нас се слага ваксина 2 месеца след установяването на Ковид.Другата седмица мама е на пулмолог и ще преценим,но юни ще си сложи ваксина.

# 23 776
Днес има около 1800 нови случая и над 160 починали. Това е прекалено много за време в което уж високо е спокойно. След 2-3 седмици ще има още повече.

# 23 777
Да уточним, че  тези 160 починали са сбор от 4 почивни дни.

# 23 778
За година почти не разбрахте ли, че в статистиката не влизат всички починали през почивните дни и ги отчитат на 1вия работен ден след това. А сега имаше цели 5 почивни дни...

# 23 779
Дори през почивните дни бройката на починалите не падна под 50 на ден...Не е нормални. В другите европейски държави са единици. Има и хора без придр.заболявания под 60 год.
А днес е починал много известен кардиолог от Сити Клиника, на 58 род. Което вече е загадка за мен...
https://trafficnews.bg/bulgaria/izvesten-kardiolog-pochina-koronavirus2-210089/

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 17:42 от Anders

# 23 780
Дори през почивните дни бройката на починалите не падна под 50 на ден...Не е нормални. В другите европейски държави са единици. Има и хора без придр.заболявания под 60 год.
А днес е починал много известен кардиолог от Сити Клиника, на 58 род. Което вече е загадка за мен...
Къде видя еденици. Да има и такива но не на всякъде.
Франция са около270.Турция-350,Италия-260 и т. н.
А за лекаря не разбрах кое е загадката. При нас също почина млад, здрав, на 46 години. Лекар без никакви заболявания.

# 23 781
  • София
Здравейте, момичета
Пожелавам на всички бързо оздравяване. Имам един въпрос колко дни след преболедуване от Ковид се пускат антитела, питам за ММ, че мина доста време и мисля да го пращам да се тества. Аз чух за 40 дни след, но от изтеклата 14 дневна карантина ли броя или от положителния тест? Аз преди 2 седмици минах 2рата игла на Модерна, ще се тествам другата седмица и ще мина да ви споделя резултата. Лека вечер и предварително благодаря.

# 23 782
А за лекаря не разбрах кое е загадката. При нас също почина млад, здрав, на 46 години. Лекар без никакви заболявания.
Ние сме 6 млн.население. Нека не се сравняваме с многомилионни като Турция,Франция...и т.н Няма база за сравнение.
Вижте Дания,Швеция,Норвегия,държави със сходно население.
За доктора е учудващо,защото те имат достъп до най-добрите болници,изследвания,колеги...знания! А и не е бил ваксиниран...

# 23 783
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Никак, ама никак не са малко лекарите, които си отидоха.
Очевидно има случаи, в които НИЩО не може да помогне.

# 23 784
Здравейте!
Да попитам дали някой се е ваксинирал в Александровска болница с ваксина различна от Астра Зенека,тези дни?
Благодаря!

# 23 785
Anders, моя близка лекарка са успели да я спасят, на ръба е била, точно с такъв апарат, за който написа, че са сложили и баба ти - 36 литра кислород. Така, че за всички се прави всичко възможно, за баба ти също са го направили. Не само за лекарите. До късмет е , къде и колко тежко ще те удари КВ и дали ще успеят да те спасят.
А хората умираха от разни заболявания и преди КВ. Не винаги успяват да ги спасят.
Ние правим всичко възможно да минем по-леко през това изпитание, лекарите правят всичко възможно,  но никой няма гаранции.

Ето почети малко какви поражения прави КВ, дано разбереш най-после, че не винаги зависи от лекарите и от действията им.  https://www.thelancet.com/journals/lanrhe/article/PIIS2665-9913( … )30420-3/fulltext

Наистина е жалко, когато си отиват лекари, защото точно те са бойците до нас в тези трудни моменти и се борят за живота ни. Жалко е за всеки загубен човешки  живот.  RIP

# 23 786
  • Ланкър, планините Овнерог
Есента по новините говореха за много добър АГ от Бургас, който починал от Ковид. Оказа се вуйчо на мой бивш колега. Та, от него знам, че е било приложено всичко познато и скъпо, човекът не е имал други заболявания, но....

# 23 787
Ние сме 6 млн.население. Нека не се сравняваме с многомилионни като Турция,Франция...и т.н Няма база за сравнение.
Вижте Дания,Швеция,Норвегия,държави със сходно население.
За доктора е учудващо,защото те имат достъп до най-добрите болници,изследвания,колеги...знания! А и не е бил ваксиниран...
Да и за нашия лекар се направи възможно най, най доброто.  Ама не успяха. Близо месец се бориха.
Знам че ти е тежко, но не си помагаш ровейки постоянно в това. Сякаш живота ти се върти единствено около гадният Ковид На работа ходиш ли, гадже? Интереси, хобита.

# 23 788
Спомням си за този лекар в Бургас. RIP
Точно за Сити клиник имаше информация, че са успели да спасят човек, който дълго време е бил в кома, мисля и вече беше изписан. Обикновен човек.

Майка, когато си отде,  я е ренаимирала моя приятелка, всичко възможно са направили. Просто има несъвместими с живота състояния, колкото и да ни е тежко. Всички сме временно на този свят и рано или късно ще го напуснем. Добре е, ако е леко и без много мъки.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 18:41 от Diorela

# 23 789
Есента по новините говореха за много добър АГ от Бургас, който починал от Ковид. Оказа се вуйчо на мой бивш колега. Та, от него знам, че е било приложено всичко познато и скъпо, човекът не е имал други заболявания, но....
Да,  д-р Хубчев русенски гинеколог , ноември  почина в същата болница ,в която и ММ и д-р Колев също от Русе белодробни болести много обичан от колеги и пациенти .
Колев е бил с диабет , Хубчев също мисля ,че имаше някакво придружаващо ,но със сигурност и за двамата са положени максимални грижи .
Аз изпратих детето веднага след погребението на спортен лагер .От вчера съм на работа , планирам ремонт на детската стая ,анализирам финансите вече се храня и почти нормално  .Рева си ,тъгувам си ,чета и се чудя къде сбъркахме ,но няма да се давам ,живота продължава !

Anders опитай и ти !

Общи условия

Активация на акаунт