Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 489
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 760
  • София
Момичета, да питам, някой пил ли е Оки по време на Ковид? Мъжът ми го мъчи главоболие от два дни. Сутринта му дадох аналгин, нямаше температура, но заради главоболието.
Диорела, мисля, че с кръвни изследвания.

# 23 761
Някой има ли представа, могат ли да се правят някакви изследвания при фраксипарин, с които да се следи колко е разредена кръвта?
Може да пуснеш Д-димер и протромбиново време/INR/. Второто е най добре.

# 23 762
Здравейте, може ли разчитане на теста   в лабораторията ми казаха над 1050 единици означавало защита... боледувах февруари имам ли антитела или са малко?

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 13:39 от kristin_fashion

# 23 763
Някой има ли представа, могат ли да се правят някакви изследвания при фраксипарин, с които да се следи колко е разредена кръвта?
Може да пуснеш Д-димер и протромбиново време/INR/. Второто е най добре.

Благодаря! Бяха ми казали, че не са показател при фраксипарина.
Вече няколко пъти 2-3 часа преди инжекцията имам задух, който не се повлиява от помпичкта за астма и кислорода. Едва ходя. 30- 50 мин след фракси се оправя, все едно нищо не е било.  Помислих дали не е свързан. Следващия път ще опитам и с много вода, ако пак ми стане така.

maidi, мъжът ти пие ли КС?

# 23 764
Днес научих, че позната е болна повторно. Първото боледуване беше октомври. Имаше антитела. Наскоро преди да се разболее втория път е изследвала отново антитела и е нямала вече.

# 23 765
pehoko, лекарите, преди да се заразя, ми казваха, че при мен не е добре да се ваксинирам, заради тежката медикаментозна алергия, правила съм шок към лекарство, което не е алерген. Точно бях говорила с алерголозите да спра антихистамините и да направим тестове за алергия, когато се заразих.
Та този въпрос с ваксините, при мен остава отворен.
Не са ми известни такива противопоказания за ваксиниране а алергичен шок може да се получи получи само кратко време след ваксиниране, за това се чака 15 минути. Ваксината не е толкова химичен колкото биологичен продукт за разлика от 99% от лекарствата които са си чиста химия, просто не бива да си алергична към някои от химичните продуктите във ваксините а те са съвсем малко и съвсем широко разпространени. Между другото ако не знаш хистамин и серотонин  са основните хормони които се освобождават при тежка ковид инфекция и трябва да се подтискат с лекарства в противен случай тромбите правят тежки усложнения. Има много случаи на ваксинирани с втора доза или направо две дози накуп които са се разболели след 1-ва доза, никой не ги отлага и бави.

# 23 766
Днес научих, че позната е болна повторно. Първото боледуване беше октомври. Имаше антитела. Наскоро преди да се разболее втория път е изследвала отново антитела и е нямала вече.

Имаш ли информация как кара повторното боледуване? Втори път ако се разболее човек не е ли по-леко ?

# 23 767
Петрунов не знам на какво мнение е, но в Нидерландия ги ваксинират месец след преболедуване.
В UK, също нещо такова беше, ако си с 1 доза и се разболееш, слагаш втората след оздравяването. Не чакаш месеци.
В другата тема имаше линкове.

# 23 768
Не знам какво ще покаже INR.Поне на мен не ми е показвало,а съм била месеци на Фракси и Клексан.Д-димера -не знам.Изследвали са ми  aРТТ, анти-Ха/изследването е за трапия с НМХ/ .Последното беше в Св.Екатерина.

# 23 769
Тук не помня кой от нашите специалисти твърдеше, че най-добър имунитет се постига с ваксинация шест месеца след преболедуване.

# 23 770
Ще видим.
Като сложа втората доза, ще правя тест.

# 23 771

Да си изследва повторно след месец антителата. Ще е интересно да разберем дали пак е изградила.

# 23 772
pehoko,  предпочитам да се доверя на нашите лекари, които добре ми познават състоянието. А има и късни алергични реакции, правя и такива, не са само бързите.
Не зная какви ги вършат по света. Такива ситуации се оценяват индивидуално.

reninel, и на мен ми казаха в болницата, че няма нужда да изследвам нищо. Но сега ще видя дали ще се повтори пак това наблюдение и ще трябва да ходя, да оценят дозите, ако се повтори. Мислех, ако има някакъв показател, да го изследвам предварително. Нека първо видя дали пак ще стане нещо такова.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 16:45 от Diorela

# 23 773
В 3-та градска проф.Паскалева следеше с някакви изследвания количествата на съдоразреждащите прилагани при рискови бременни преди години .Не знам дали работи още там , но тя е наясно с тези неща. Може да проверите!

# 23 774
  • Ланкър, планините Овнерог
pehoko, лекарите, преди да се заразя, ми казваха, че при мен не е добре да се ваксинирам, заради тежката медикаментозна алергия, правила съм шок към лекарство, което не е алерген. Точно бях говорила с алерголозите да спра антихистамините и да направим тестове за алергия, когато се заразих.
Та този въпрос с ваксините, при мен остава отворен.
Не са ми известни такива противопоказания за ваксиниране а алергичен шок може да се получи получи само кратко време след ваксиниране, за това се чака 15 минути. Ваксината не е толкова химичен колкото биологичен продукт за разлика от 99% от лекарствата които са си чиста химия, просто не бива да си алергична към някои от химичните продуктите във ваксините а те са съвсем малко и съвсем широко разпространени. Между другото ако не знаш хистамин и серотонин  са основните хормони които се освобождават при тежка ковид инфекция и трябва да се подтискат с лекарства в противен случай тромбите правят тежки усложнения. Има много случаи на ваксинирани с втора доза или направо две дози накуп които са се разболели след 1-ва доза, никой не ги отлага и бави.
Току що се прибрахме след първото бодене на голямата щерка. Никой не я е изчакал. Набодоха я и я пуснаха веднага. Добре, че живеем точно до болницата. С Пфайзер се боде, сега я боли ръката. Като бяха бебета, им слагах компрес равни части спирт и вода, дали може и сега да сложа или не е ок?

Общи условия

Активация на акаунт