Така ми разказа една сестра в болницата, че при всеки започва по най-различен начин, не само със симптоми на настинка, а всякакви. Защото ММ два дни преди хремата, го заболя кръста, стара дископатия и се чудехме дали това не е бил първия симптом при него, преди хремата. Дископатията после го скова много тежко. И сестрата каза, че най-вероятно това са първите симптоми при ММ - болката в кръста и даде пример с жена с болна жлъчка, че това е било при нея , заболяла я жлъчката. Не зная повече.
Лекари ми казаха, че 3 месеца сме предпазени от нова зараза.
Като се прибрах от болницата , май се простудих след банята, постоях на отворена врата с мокра коса. Болки в гърлото , хрема , Т37,3 за около 3 дни. ЛЛ каза, че не е от КВ, а си е обикновена настинка.
И на мен ми се иска някак да поддържам този имунитет активен, като се срещам с малки дози вирус. Но се чудя как мога да го направя. Питах лекар, било много рисково при мен. Ми то рискове отвсякъде. Казват възстановяването е от 3 до 6 месеца, а имунитета само 3. Много е кратко. излиза, че още не си се възстановил, а може да те лепне отново.
Ми не искам да живея пак в затвор, какво като не съм излизала никъде от месеци. Ясно ми беше, че зарази ли се ММ и аз ще се заразя. Сега, ако успея да поддържам имунитета активен, това е някакъв шанс да ме предпази от повтаряне, така си мисля. А и не се знае как бих го изкарала, ако ме повтори. Сега не беше много леко.
Не е само 3 месеца имунитетът, поне 6 е, според новите проучвания и 8 месеца.