Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 629
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 730
Здравейте  искам да попитам как можем да различим Ковид и примерно настинка или грип от променящото се време. Четох из нета тук там но общо взето малко си противоречат. Благодаря Ви предварително. Не знам то и при другите сигурно е така ,но постоянно се шашкам малко да ме заболи глава или да кихам и почвам да си мисля .
С тест.

# 23 731
Откакто боледувах от ковид всеки вирус ме шашка, вече 2 изкарах, втория сега ме държи. С хрема, втрисане и лек гърлобол. По принцип първите дни не може да се различи. Може би само по това, че при ковид симптомите идваха един след друг, при настинките ме почва наведнъж.
При ковид усещах по-изявени симптоми - силен гърлобол, силна отпадналост, силно главоболие и т.н.при настинка са по-скоро умерени до леки и ги карам на крак.

Но все пак теста остава единственият начин да се разбере.

# 23 732
Аз не мога да сравня Ковид с нищо карано досега. Болеше ме гърба и кръста, имах лека температура 2 дни, главата я чувствах все едно под вода. Ако не  бяхме контактни бих се усъмнила само заради детето, той беше с температура 8 дни. Разкашлях се на 12-13 ден.

# 23 733
И при КОВИД не са силни симптомите при всички.
При мен липсата на обонянието беше доказателство.
Иначе болки не съм имала, не и силни.
Леко драскане в гърлото, леко главоболие, Т до 38.
Без хрема и кашлица.

# 23 734
Да разбира се - при всеки различно. Сега се сетих и, че при ковид имах световъртеж, ММ пък болки в кръста и по мускулите. Тези неща не ни повтарят със сегашните вирусчета.

# 23 735
Ами, не че е гаранция, но някои симптоми са характерни повече за ковид като:
- пълна липса на обоняние
- много, ама много силни болки в мускулите  ( краката) и кръста
- настинката се облекчава след 3-4 дни, а ковидът не или пък се добавят нови симптоми
Някои хора карат ковид като лека настинка, така че гаранция няма, най-сигурно тест

# 23 736
Когато сте навън постоянно ли сте с  маска . Аз забелязвам че има хора които не ги носят дори и в обществения транспорт.

# 23 737
Само с тест може да се разбере. Единственото, което ни наведе на мисълта за КВ, че ММ загуби обоняние. Мислеше, че заради запушения нос, но ми казаха, че при КВ не се усеща спирт,  при запушен нос се усеща и пробвахме, не усещаше. Ако неговият тест не беше положителен, въобще нямаше и да разбера за моя мижав симптом - чат пат Т 37,2. Мерех, защото очаквах и аз да започна КВ.  В болницата казаха за хора, които са започнали с болна жлъчка и , че при всеки е много различно.

Reinа, elmapl, много благодаря за навременния съвет. Вече месец  от първи симптоми. Но защо кардиолозите не правят ехо? Аз ходих на платен преглед, надявах се всичко да проверят. Още повече, че казах как в болницата непрекъснато ми повтаряха веднага да отида при кардиолог. Разбира се, може и да нямам, но трябва да се види, да се изключи.
Защо трябва такива съвети да ги получаваме във форума, а не от лекаря, на когото сме се доверили?!

liola, от това , което прочетох , КВ е и васкулит на съдовете, май точно на малките. В едната статия, която пуснах, описват точно какво се случва в тях и, че има микро тромбози в най-миниатюрните съдчета. В другата статия описват и в по-големите съдове.
Затова терапиите включват лекарства против тромби - антитромбоцитни или антикоагуланти, които се приемат дълго време и лекарства против възпалението на съдовете - кортикостероиди.
Абе това е някакъв тунингован ад, както казаха и лекари. Не зная кой болен мозък го е създал и с каква цел, но срина физически, психически и икономически цялото човечество, независимо дали някой го е изкарал, или не.
При нас, а предполага и при вас, колко пари излетяха за лекарства, прегледи, изследвания и продължават да летят. Касата въобще не поема нужните специфични изследвания. Днес разбрах, че и биопсията е платена -120 лв. За инжекции фраксипарин дадохме над 400 лв.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 23:57 от Diorela

# 23 738
Възможно ли е човек, който да кажем не се е възстановил напълно от Ковид да го хване отново вируса по това същото време и всичките симптоми да започнат отново? Освен, че кашлицата му леко се увеличи има и гърлобол, който за момента не се повлиява от трахизан.

# 23 739
Не е изключено, всъщност не е и сигурно, че преболедувалите имат защита срещу нова зараза затова и се препоръчва ваксинация и на тях.

# 23 740
Diorela,

В какъв смисъл са започнали с жлъчка? Аз съм с отстранен мехур, но забелязвам от известно време известен дискомфорт в областта, където ми беше мехура.
Моят мъж ходи на кардиолог и са му правили ехограф.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 08:32 от Dessi*

# 23 741
Цитат
В какъв смисъл са започнали с жлъчка?

Така ми разказа една сестра в болницата, че при всеки започва по най-различен начин, не само със симптоми на настинка, а всякакви. Защото ММ два дни преди хремата, го заболя кръста, стара дископатия и се чудехме дали това не е бил първия симптом при него, преди хремата. Дископатията после го скова много тежко. И сестрата каза, че най-вероятно това са първите симптоми при ММ - болката в кръста и даде пример с жена с болна жлъчка, че това е било при нея , заболяла я жлъчката.  Не зная повече.

Възможно ли е човек, който да кажем не се е възстановил напълно от Ковид да го хване отново вируса
Скрит текст:
по това същото време и всичките симптоми да започнат отново? Освен, че кашлицата му леко се увеличи има и гърлобол, който за момента не се повлиява от трахизан.

Лекари ми казаха, че 3 месеца сме предпазени от нова зараза.
Като се прибрах от болницата , май се простудих след банята, постоях на отворена врата с мокра коса. Болки в гърлото , хрема , Т37,3 за около 3 дни. ЛЛ каза, че не е от КВ, а си е обикновена настинка.

И на мен ми се иска някак да поддържам този имунитет активен, като се срещам с малки дози вирус. Но се чудя как мога да го направя. Питах лекар, било много рисково при мен. Ми то рискове отвсякъде. Казват възстановяването е от 3 до 6 месеца, а имунитета само 3. Много е кратко. излиза, че още не си се възстановил, а може да те лепне отново.
Ми не искам да живея пак в затвор, какво като не съм излизала никъде от месеци. Ясно ми беше, че зарази ли се ММ и аз ще се заразя. Сега, ако успея да поддържам имунитета активен, това е някакъв шанс да ме предпази от повтаряне, така си мисля. А и не се знае как бих го изкарала, ако ме повтори. Сега не беше много леко.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 00:29 от Diorela

# 23 742
  • София
Не знам от къде да започна... Никога не съм си мислила, че ковид е просто грип и трябва да се пазим. Работата ми е рискува и приемах всичко  на сериозно. Когато октомври се разболяха семейството на сестра ми от ковид си мислех, че може и да  минат леко и ми се искаше да е така, защото става въпрос за любими хора, но не беше. Сестра ми се влоши бързо, с връзки трябваше да е настанена в болница, беше на кислород. Изживях едни от най-тежките ми дни, в страх дали всичко ще свърши добре. Оправи се, но си влачи последствията от тази гад и до днес. Реших за себе си, че ще си поставя ваксина , но не успях да убедя и моят мъж. От 23 ти е със симптоми, а от 26 с положителен тест за ковид. Първите дни беше с леко покашляне и температура 37.2 до 38.Почнахме лечението по предписание. Първите четири дни нещата се успокоиха, но на 5 ден започна влошаване с вдигане на температура, кашлица и жестоки болки в мускулите на краката. На 1 май последва консултация с личен лекар, по нейн съвет ни насочи за задължителен преглед и снимка.
Взехме разрешение от РЗИ и полиция и отидохме във ВМА. В началото, докторката от триажа каза, че и да направи снимка почти всички са с пневмония, но да останем за преглед. Беше някаква лудница, имаше и  пациенти на които след измерване на сатурацията им включваха бутилки с кислород. Хриповете докторката  ги  чу и на слушалка, но отсече, че трябва и снимка. Излезе пневмония, след което направиха  и кръвни изследвания. Кръвните бяха сравнително  добри(ЦРП завишено, Димера беше в норма. Изписаха нов антибиотик за 10 дни. Всъщност, според нейното мнение и сигурно е така, лечението не е било лошо, но не е трябвало да се почва антибиотик от първият ден. Аз го знаех, но понеже мъжът ми  прави бронхити (няма сливици)  реших, че за него е добре. Да, ама не.В първите дни, не е бил необходим. От вчера не е вдигал висока температура по висока от (37. 2 - 37.4 ), но пък днес го болеше  много глава, кръвно безумно ниско 90 на 60, а е хипертоник.Сатурация му е 96 - 97. Всеки ден има нещо ново.Надявам се да минем през тази гад, не знам дали е естествен вирус или изкуствено създаден, но знам, че разбричква всичко, включително и психиката. На всички желая безпроблемно възстановяване.

# 23 743
maidi, а тази лекарка не му ли предписа и КС? В болницата ми казаха, че те блокират развитието фиброзата и ограничават белодробните проблеми. Затова ме приеха в болница, за още по-високи дози венозни КС. А нещо срещу тромби не изписа ли ? На ММ му дадоха тромбекс от от първия ден, аз си бях на антикоагуланти от преди.
И при мен се беше развила на 5-тия ден, май пневмониите се развиват на 5тия ден. Все повече хора пишат за такова развитие. Ако можете, намерете кислороден концентратор за в къщи  под наем, много помага на всички органи, не само за сатурацията. На мен ми казаха веднага да започна, да не чакам да падне сатурация и да го държа колкото мога повече на 2 литра - това е ниско и нямало опасност от предозиране. Още от  от самото начало на пневмонията го започнах. И след болницата ме оставиха на кислород в къщи. Дръжте леко отворено, да има винаги пресен въздух. Имах и интоксикация - главоболие , виене на свят , неясна мисъл, чак по-високите дози КС ме извадиха от нея.
Желая ви много късмет да минете по-леко през това изпитание!

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 01:22 от Diorela

# 23 744
  • София
maidi, а тази лекарка не му ли предписа и КС? В болницата ми казаха, че те блокират развитието фиброзата и ограничават белодробните проблеми. Затова ме приеха в болница, за още по-високи дози венозни КС. А нещо срещу тромби не изписа ли ? На ММ му дадоха тромбекс от от първия ден, аз си бях на антикоагуланти от преди.
И при мен се беше развила на 5-тия ден, май пневмониите се развиват на 5тия ден. Все повече хора пишат за такова развитие. Ако можете, намерете кислороден концентратор за в къщи  под наем, много помага на всички органи, не само за сатурацията. На мен ми казаха веднага да започна, да не чакам да падне сатурация и да го държа колкото мога повече на 2 литра - това е ниско и нямало опасност от предозиране. Още от  от самото начало на пневмонията го започнах. И след болницата ме оставиха на кислород в къщи. Дръжте леко отворено, да има винаги пресен въздух. Имах и интоксикация - главоболие , виене на свят , неясна мисъл, чак по-високите дози КС ме извадиха от нея.
Желая ви много късмет да минете по-леко през това изпитание!

Диорела, той има включен кортикостериод по схема(дексаметазон) ,  колхикум, антибиотик, авирон, цинк, витамин Д, невробекс, сироп за кашлица, антистенокардин, пробиотик. Една табла пълна с лекарства има. За тромбите нищо освен антистенокардин 3 по 2 , защото димера и всички видове тромбоцити са в норма. Каза, че щом са в норма, не е необходимо и прекалено разреждане на кръвта. Въпреки всички лекарства, направи пневмония. Единствено първия антибиотик изписан, не е бил нужен в началото, защото, тогава е било вирусна инфекция, а сега е бактериална. Сатурацията е 96-97, иначе се храни и пие много вода. Шантава работа е вируса, просто не е нормален.

Общи условия

Активация на акаунт