Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 565
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 715
Здравейте,
Искам да попитам дали някой си е правил тест за анти тела в Сити Лаб? Моите резултати от днес са 404 при реф. стойности <13 Отрицателен, >/=13 Положителен, Потенциално протективни стойности >/=200

Това малко ли е, добре ли е? Объркана съм с тези стойности тъй като имам познати които имат в хиляди, други пък в единици.

# 23 716

Антибиотика след прием на 7-8 дни го спря. Те са 7 в опаковката. Не са казали да ги продължава след това уж, а само кръворазреждащото лекарство.

Ще се радвам, който има опит и знае нещо да сподели. А на останалите, които са болни им пожелавам бързо възстановяване.
Според мен пуснете една ДКК да видите дали няма неизчистена бактериална инфекция. Моята свекърва беше пила само 5 дни клацид, кашлицата спря, остана леко прочистване на гърлото. По друг повод няколко месеца скед това й правиха ДКК и гранулоцитите бяха завишени като за бактерилна инфекция, пи антибиотик и сега са нормални.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 18:18 от Sparkles

# 23 717
ЦРП 0.96 е добре,нали?Лимфоцити и Моноцити в проценти обаче са високи,а Левкоцити и неутрофилни левкоцити са ниски.Това какво показва?Според личния лекар всичко е наред.

# 23 718
ЦРП 0.96 е добре,нали?Лимфоцити и Моноцити в проценти обаче са високи,а Левкоцити и неутрофилни левкоцити са ниски.Това какво показва?Според личния лекар всичко е наред.
Лимфоцитите се повишават при вирусна инфекция, неутрофилите при бактериална. Т.е. мисля че показват че в момента се бори някакъв вирус, няма нужда от антибиотик, все още не е преминала / може и да не премине/ в бактериална инфекцията (неутрофилите са ниски). Нещата са в динамика обаче, хубаво е да се следите.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 18:28 от Sparkles

# 23 719

Црп до 1 е добре, но другите показатели дават картина за вирусна/ бактериална инфекция, все пак доктора нали го е прегледал , той знае по- добре

# 23 720
За мен става въпрос,5-ти ден ми е днес със симптоми.Тест не съм правила,3 дни имах температура,вчера загубих обоняние,болки в очите.От събота пия всичко като витамини+Клацид SR и Аспирин.

# 23 721
Аз кашлям вече повече от три месеца, нищо не помага за тази кашлица.

Reinа,  как се установява, че имаш перикарден излив? На ЕКГ има ли някакви отклонения? Пожелам ти бързо да се възстановиш и възможно най-пълноценно.
Диорела, благодаря! На ехограф се видя перикардният излив. ЕКГ-то не сме коментирали, честно казано, и предполагам, че или е било наред, или ако има отклонения, се обячсняват с излива. Но първият кардиолог, при когото ходих веднага след преболедуване, ми направи само ЕКГ и каза, че всичко е точно, въпреки болките в сърдечната област. А се оказа, че съвсем не е така.

Благодря, Reinа. И при мен така, само ЕКГ, без ехо, въпреки стягане , болка, тежест, задух, при който помпичката не ме отпуска, устните ми посиянват при добра сатурация и си клеча на кислород. В повечето време ходя добре, но има моменти, в които не мога д стигна до тоалетната. Куп варианти на терапии за кръвното, а аз го поддържам ниско, накрая ме оставиха на хлофазолин при нужда. Явно ще трябва пак да ходя и да си платя едно ехо, че да се види.
Как се лекува този излив? Има ли някакви лекарства, или се чака да премине?

А за капак се сдобих и с много болезнени ранички с кръвоизливи по ръбчетата. Трябвало биопсия, за да се уточни дали е КВ кожен васкулит, или нещо друго. Едната ръка ми е червена и отекла, другата е ок и лекарите вдигат рамене. Май и това ще се окаже нещо от кожно от КВ, има описан такъв симптом асиметрични червени петна, изглеждащи като измръзване.

Desive78, написа - Какво отключва този вирус... Май всичко може да отключи - засяга малките кръвоносни съдове, а те са навсякъде.
Ето научни изследвания, в които е обяснен механизма на поразяване от КВ. Както и много установени вече проблеми. Малко трудно за лаици, но смисълът се схваща. Който иска, да се запознае как действа КВ и какво предизвиква.
https://www.thelancet.com/journals/lanrhe/article/PIIS2665-9913( … )30420-3/fulltext
https://link.springer.com/article/10.1007/s11239-020-02230-4

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 18:35 от Diorela

# 23 722
За вирус насочват изследванията. Не за бактериално възпаление, Кира 12.

Црп до 1 е добре, но другите показатели дават картина за вирусна/ бактериална инфекция, все пак доктора нали го е прегледал , той знае по- добре

# 23 723
Здравейте,
Искам да попитам дали някой си е правил тест за анти тела в Сити Лаб? Моите резултати от днес са 404 при реф. стойности <13 Отрицателен, >/=13 Положителен, Потенциално протективни стойности >/=200

Това малко ли е, добре ли е? Объркана съм с тези стойности тъй като имам познати които имат в хиляди, други пък в единици.
За мен е повече от идеално полижението. Имате антитела и броят им е два пъти повече от минимума който се изисква за пазене.

# 23 724
Алиена, за Токуда над 7 има достатъчна защита. 5 не е достатъчно. 23 е добре.
Diorela, за перикарден излив изписват основно колхикин дисперт. Ако имате скорошен скенер, там се вижда. Но пак трябва ехокардиография за точния размер на излива. До 60 ( според някои доктори до 100) мл.  се води нормално физиологично явление без лечение.

# 23 725
Алиена, за Токуда над 7 има достатъчна защита. 5 не е достатъчно. 23 е добре.

Благодаря! Ние сме на около 60 дни от първи симптоми, едва ли още ще се вдигат. Поне за детето ще съм спокойна, той и по-тежко от нас го кара, беше 8 дни с температура.

# 23 726
  • София
Благодря, Reinа. И при мен така, само ЕКГ, без ехо, въпреки стягане , болка, тежест, задух, при който помпичката не ме отпуска, устните ми посиянват при добра сатурация и си клеча на кислород. В повечето време ходя добре, но има моменти, в които не мога д стигна до тоалетната. Куп варианти на терапии за кръвното, а аз го поддържам ниско, накрая ме оставиха на хлофазолин при нужда. Явно ще трябва пак да ходя и да си платя едно ехо, че да се види.
Как се лекува този излив? Има ли някакви лекарства, или се чака да премине?
Отиди непременно, ужасно е да се мъчиш така. И при мен беше по същия начин - болка, отпадналост, задъхване. Два месеца се мъчих като грешен дявол, защото първият кардиолог и личната повтаряха, че било нормално да се възстановява бавно човек, трябвало търпение, трябвало време... Сега все още се чувствам по същия начин, но поне се лекувам и се надявам да се оправят нещата.
Колхикум дисперт ми назначиха за 10 дни. Лекарката каза, че март, когато имах ужасно стягане в сърдечната област и режещи болки при вдишване, изливът е бил по-голям и междувременно частично се е резорбирал самичък.

# 23 727
Васкулит на малките съдове изобщо не е безобидно . Има един синдром https://www.printo.it/pediatric-rheumatology/BG/info/8/%D0%9F%D1 … h-Schoenlein-(HSP)
Не знам дали ковид болните страдат от това , но е напълно възможно ,  лекарите да не могат да свържат двете неща .
Мой близък  го беше получил след прием на родожил -силна алергична реакция и ситен обрив в слабините .

# 23 728
Здравейте  искам да попитам как можем да различим Ковид и примерно настинка или грип от променящото се време. Четох из нета тук там но общо взето малко си противоречат. Благодаря Ви предварително. Не знам то и при другите сигурно е така ,но постоянно се шашкам малко да ме заболи глава или да кихам и почвам да си мисля .

# 23 729
Здравейте  искам да попитам как можем да различим Ковид и примерно настинка или грип от променящото се време. Четох из нета тук там но общо взето малко си противоречат. Благодаря Ви предварително. Не знам то и при другите сигурно е така ,но постоянно се шашкам малко да ме заболи глава или да кихам и почвам да си мисля .
Грип през май надали има. А настинките също са вирусни инфекции. Единственият начин за установяване дали не е короната, е тест за нея.

Общи условия

Активация на акаунт