Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 715
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 685
Акад. Ваньо Митев, бивш ректор на МУ-София, пред „Труд“: Смъртността спада при правилно лечение на COVID-19

https://trud.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%8 … %D1%87%D0%B5/#cb=
КазАх ли ви преди няколко месеца...

# 23 686
Благодаря за статията, изключително полезна!
Не зная колко е прав проф. Митев за конкретната терапия, но има лекари, експерти, те трябва да преценят и да постигнат консенсус. Не зная и дали е прав за китове от лекарства. За някои пациенти може дадено лекарство да е противопоказано.
Но е абсолютно прав за това, че трябва да има протоколи за лечение.  Аз, дето съм лаик, стигнах до този извод, като видях колко са се забавили приетите в болница и как са си клечали по 2 седмици на авирон, без адекватна терапия, сравнявайки  я с нашата терапия с ММ, назначена от инфекционист. А това МЗ къде блее до сега?
И съм убедена, че това ще намали много натиска върху болниците. Започвам да си мисля, че нямаше политически интерес да реши здравната криза, оказа се много удобна, народа парализиран от страх, мисли само за КВ. Наредени са му някакви рестрикции, а лекарите оставени на произвола.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 02:52 от Diorela

# 23 687
  • София
Досега за колкото човека зная, че са започнали с авирон, толкова са минали после през антибиотиците и по-сериозни лечения.

# 23 688
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
антикоагуланти пие ли?
Пие Натаспин, мислех, ако D-dimer е висок да дам Аспирин, но мисля , че засега Натаспин е ОК.

@Kira12 Опредленено има инфекция, но засега лекаря, с които се консултирахме по телефона каза, че не е сериозно и може още ден-два да изчакаме. Но тая температура не пада...
Не искаше да прави ПСР, за да не карантинират баба му и дядо му, защото тя беше изпаднала в голяма депресия, много я е страх, сега поне ходят до село и е по-добре. Но май нямаме избор. Два антигенни правихме вкъщи, единия вчера отрицателен, втория днес с втора много бледа черта, с фенерче я виждам.
Само на тях да им се размине.

Чудех се дали трябва ги да пие... при този феритин, но аз не съм лекар. Консултирайте се с личната!
Може мляко с какао да му даваш.
Феритина се смъква с лактоферин, който се съдържа естествено в прясното мляко.

Иначе, тук Дева мисля ми насочи вниманието към феритина. Че високия е прогноза за по- тежко изкарване. Индикира възпалителен процес или поне, че тялото ще реагира като за възпалителен процес.
Идете на консултация, не се моткайте !

Пожелавам бързо излекуване.

# 23 689
Пак статия, в която се казва, че няма протоколи не само в доболничната, а и в болничната помощ. А тук се твърдеше, че в болниците в София и в Сурсурлево лекуват по един и същ протокол.

# 23 690
Досега за колкото човека зная, че са започнали с авирон, толкова са минали после през антибиотиците и по-сериозни лечения.
Аз пих авирон и Изорекс и се оправих без антибиотици  , но ги започнах още като ми задраска гърлото. Ама няма как да зная дали без лекарства нямаше да е същото, защото мъжа ми се оказа, че го изкарал без да разбере с 2 нурофена ( за ден го заболяли ставите, даже не се е оплакал, че нещо го боли) .

# 23 691
  • в страната на чудесата
Препоръките в София и в Сусурлево са еднакви, Дъждец. Кой как ги прилага не зависи от този/тези, които ги правят.
Също така трябва да се внимава с фалшивите пророци... а т.нар. Български принос явно е публикуван само във вестник труд.

# 23 692
Пуснахме тест за антитела  - аз след Ковид, мъжът ми след Пфайзер.
При него близо два месеца след втората ваксина има изумително много антитела - над 2080.0 BAU/ml, като очакваеми нива на антитела след ваксинация в лабораторията дават над 200.0 BAU/ml. Повече от 10 пъти над нормата!
Аз, както вече писах, не успях да се ваксинирам и се заразих с Ковид. При мен след повече от 40 дни от първи симптоми и положителен тест - много малко антитела, под нормата - само 21.8 BAU/ml, а стойност на антителата над 130 BAU/mL показва добър имунен отговор.
Не стига, че се чувствам зле след боледуването и ще си влача Пост-ковид синдром дълго време, според лекарите, а и нямам достатъчно антитела за бъдеща защита.
Сега се чудя дали да се ваксинирам и след колко време. Въпреки, че освен антитела, имало и клетъчен имунитет.
Изкаралите Ковид сравнително леко, имате ли достатъчно антитела?
И аз съм в същата ситуация. Изкарах го началото на март и съм с резултат 280 при защитни антитела над 1050 от теста на Рамус. Аз мисля да се ваксинирам следващата седмица. Удава ми се възможност да го направя при личната с Pfizer. Искам да проключа с ваксината преди лятото, защото после ми предстоят други медицински изследвания и да мога да обикалям спокойно по болници.

# 23 693
Ами, не знам, Лейка, в Добрич имаше само две млади гастроентероложки, които лекуваха в Ковид отделението. В групата за плазма пишат, че ходят да обучават болници кога и как да я прилагат, ама вече мина година от пандемията.

# 23 694
Аз не разбирам какъв е проблема да се пусне ПСР и да се отиде на пулмолог в един и същи ден? Защо трябва да се отлага едното за сметка на другото?
Пускате си теста, междувременно отивате на рентген, пулмолог и където се налага. Докато не ви излезе резултата така или иначе не сте под карантина. Пък вие си спазвайте предпазните мерки като при ковид.

# 23 695
антикоагуланти пие ли?
Пие Натаспин, мислех, ако D-dimer е висок да дам Аспирин, но мисля , че засега Натаспин е ОК.

@Kira12 Опредленено има инфекция, но засега лекаря, с които се консултирахме по телефона каза, че не е сериозно и може още ден-два да изчакаме. Но тая температура не пада...
Не искаше да прави ПСР, за да не карантинират баба му и дядо му, защото тя беше изпаднала в голяма депресия, много я е страх, сега поне ходят до село и е по-добре. Но май нямаме избор. Два антигенни правихме вкъщи, единия вчера отрицателен, втория днес с втора много бледа черта, с фенерче я виждам.
Само на тях да им се размине.

Чудех се дали трябва ги да пие... при този феритин, но аз не съм лекар. Консултирайте се с личната!
Може мляко с какао да му даваш.
Феритина се смъква с лактоферин, който се съдържа естествено в прясното мляко.

Иначе, тук Дева мисля ми насочи вниманието към феритина. Че високия е прогноза за по- тежко изкарване. Индикира възпалителен процес или поне, че тялото ще реагира като за възпалителен процес.
Идете на консултация, не се моткайте !

Пожелавам бързо излекуване.
Благодаря! Надявам се да се оправи без болница.
В лабораторията ни казаха, че реално не е висок, защото те са показали общ феритин за мъже и жени, а стандартно в повечето лаборатории за мъже е около 300-330 за тази мерна единица. Погледнах в други лаборатории и видях наистина различни, но дали е така със сигурност и аз не знам. Лекар се надявам да ни каже.
Иначе той приема биозин вече седмица може би. Той си го пие принципно при промяна във времето, че му излизат афти. Та в него има лактоферин, ако не се лъжа.

# 23 696
Пуснахме тест за антитела  - аз след Ковид, мъжът ми след Пфайзер.
При него близо два месеца след втората ваксина има изумително много антитела - над 2080.0 BAU/ml, като очакваеми нива на антитела след ваксинация в лабораторията дават над 200.0 BAU/ml. Повече от 10 пъти над нормата!
Аз, както вече писах, не успях да се ваксинирам и се заразих с Ковид. При мен след повече от 40 дни от първи симптоми и положителен тест - много малко антитела, под нормата - само 21.8 BAU/ml, а стойност на антителата над 130 BAU/mL показва добър имунен отговор.
Не стига, че се чувствам зле след боледуването и ще си влача Пост-ковид синдром дълго време, според лекарите, а и нямам достатъчно антитела за бъдеща защита.
Сега се чудя дали да се ваксинирам и след колко време. Въпреки, че освен антитела, имало и клетъчен имунитет.
Изкаралите Ковид сравнително леко, имате ли достатъчно антитела?
И аз съм в същата ситуация. Изкарах го началото на март и съм с резултат 280 при защитни антитела над 1050 от теста на Рамус. Аз мисля да се ваксинирам следващата седмица. Удава ми се възможност да го направя при личната с Pfizer. Искам да проключа с ваксината преди лятото, защото после ми предстоят други медицински изследвания и да мога да обикалям спокойно по болници.

В сходна ситуация съм! Изкарах го в лека форма през  м. февруари. Правих тест за антитела и резултата беше плачевен - никакви антитела. Възниква въпросът: Ако след боледуване нямам антитела, каква е гаранцията, че след ваксиниране ще имам такива? Да се ваксинирам ли? Зададох тези въпроси на няколко лекари, отговорите бяха разнопосочни. Един каза, че имам клетъчен имунитет, друг, че трябва да се ваксинирам веднага, третият - "Ваксинирай се да видим какво ще стане! Или ще направиш антитела, или не!"

# 23 697
Здравейте,

Минаха около 10-на дни откакто изписаха баща ми от болницата. Беше с бронхопневмония и му изписаха антибиотик с пробиотик, витамини, сироп и кръворазреждащо лекарство. Преди да отиде в болница имаше ужасяваща кашлица, след като го изписаха се обаждаше за кратко и спираше.

В момента не кашля както преди да влезе в болницата, но ми се струва, че кашлицата сякаш е малко по-зле откакто го изписаха. Притеснявам се да не стане както преди да влезе в болница.. Не знам дали е нормално след бронхопневмония и след изписването от болница да кашля отново. Пак казвам, че кашлицата не е както преди да влезе в болницата, но сякаш малко се увеличи кашлицата откакто го изписаха. Температура не вдига. Гърлото усеща да го боли.

Антибиотика след прием на 7-8 дни го спря. Те са 7 в опаковката. Не са казали да ги продължава след това уж, а само кръворазреждащото лекарство.

Ще се радвам, който има опит и знае нещо да сподели. А на останалите, които са болни им пожелавам бързо възстановяване.

# 23 698
  • Sofia
Моята свекърва кара вируса през ноември и още не е съвсем във форма. По принцип има проблеми с бъбреците и казва че е имала нисък хемоглобин и преди, което са обяснявали с проблема с бъбреците. Приема малтофер от 3 седмици, но изследванията днес не показват повишаване на хемоглобина, отново е 89. Тези дни ще се консултира с нефролог, но се чудя може ли ковид да е отключил проблем с ертироцитите и затова да е така?

Майка ми е с обратния проблем. Тя също го изкара през ноември, винаги е била с нормален хемоглобин, но през последните месеци расте. На последната кръвна картина еритроцити, хемоглобин и хематокрит бяха НАД нормата. Спрях й всички добавки с витамин Б, които пие и ограничих червеното месо. Тя се срина психически, откакто боледува и сега не е моментът да я водя на хематолог. Надявам се на следващото изследване, което трябва да прави след 20 дни, нещата да са в норма. Така че кой знае какво отключва ковидът....

# 23 699
Здравейте,

Не знам дали е нормално след бронхопневмония и след изписването от болница да кашля отново. Пак казвам, че кашлицата не е както преди да влезе в болницата, но сякаш малко се увеличи кашлицата откакто го изписаха.
Аз нямах изобщо кашлица, въпреки бронхопневмонията. Започнах да кашлям на третия ден в болницата и вече повече от месец след изписването продължавам да кашлям въпреки всичките хапчета и сиропи, които изпих. Вече се отказах да пия каквото и да е за кашлица. Да уточня обаче, че не кашлям когато съм в покой, т.е. не говоря, не вървя и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт