Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 748
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 655
Здравейте! Виждам се в чудо. Прибрахме се за празниците и моят мъж разви симптоми от събота има температура 38-38.5. Пуснахме кръвни изследвания вчера, не показват нещо сериозно, но явно има инфекция .
Пие витамин Б12, Д, Биозин, парацетамол, доста течности и чай, лимон, има и аптетит, но понякога температурата не се повлиява. Вчера цял следобяд беше 37.2, днес държи 38.3.
Има ли подобни случаи с такава температура, но без пневмония? Страх ме е да не сме изпуснали момента за лечение.
Утре ще ходим на снимка и надявам се да успеем да минем консултация с пулмолог.
Страхувам се и за баба му и дядо му, те са само с първа игла на АЗ, след 8 дни втора. Изолирали сме се доколкото е възможно.

# 23 656
Според мен трябва да направите ПСР . И стига чак толкова страх - никакъв момент за лечение не сте изпуснали - утре всичко работи , направете теста, ренгена и си вземете предписаните лекарства. Бабата и дядото дори и да се разболеят, по-вероятно да изкарат леко. Да пие много течности

С реактивния протеин показва инфекция

# 23 657
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
антикоагуланти пие ли?

# 23 658
антикоагуланти пие ли?
Пие Натаспин, мислех, ако D-dimer е висок да дам Аспирин, но мисля , че засега Натаспин е ОК.

@Kira12 Опредленено има инфекция, но засега лекаря, с които се консултирахме по телефона каза, че не е сериозно и може още ден-два да изчакаме. Но тая температура не пада...
Не искаше да прави ПСР, за да не карантинират баба му и дядо му, защото тя беше изпаднала в голяма депресия, много я е страх, сега поне ходят до село и е по-добре. Но май нямаме избор. Два антигенни правихме вкъщи, единия вчера отрицателен, втория днес с втора много бледа черта, с фенерче я виждам.
Само на тях да им се размине.

# 23 659
антикоагуланти пие ли?
Пие Натаспин, мислех, ако D-dimer е висок да дам Аспирин, но мисля , че засега Натаспин е ОК.

@Kira12 Опредленено има инфекция, но засега лекаря, с които се консултирахме по телефона каза, че не е сериозно и може още ден-два да изчакаме. Но тая температура не пада...
Не искаше да прави ПСР, за да не карантинират баба му и дядо му, защото тя беше изпаднала в голяма депресия, много я е страх, сега поне ходят до село и е по-добре. Но май нямаме избор. Два антигенни правихме вкъщи, единия вчера отрицателен, втория днес с втора много бледа черта, с фенерче я виждам.
Само на тях да им се размине.

Не е редно да го казвам, но ако баба ви и дядото нямат социални контакти с други хора и са само двамата до село, тогава не ги подавайте като контактни лица и няма да са под карантина

# 23 660
Браво, едната лекува ковид без тест, другата я съветва да не подава контактни. Респект. Scream

# 23 661
  • Другата България
Аз ще си замълча.
Че ако кажа какво мисля....

# 23 662
Браво, едната лекува ковид без тест, другата я съветва да не подава контактни. Респект. Scream
Реално нищо не лекуваме, той не пие друго освен добавки и витамини. Изолирали сме се, направих домашен тест, защото нямаше лаборатория до вчера отворена, а утре отиваме на рентген, но в малък град положението с консултация с пулмолог е доста сложно в първия работен ден. А не можем да ги оставим и да заминем за София.
Ако се стигне до ПСР ще направим разбира се, и ще дадем и тях като контактни, въпреки че те нямат социални контакти и не ходят никъде освен до село.

# 23 663
До селото предполагам летят със совалката?
И поръчват храна по интернет?
Astonished

# 23 664
До селото предполагам летят със совалката?
И поръчват храна по интернет?
Astonished
Пътуват с личен автомобил. А за храна носи една братовчедка, защото те се притесняват. Като цяло са запасени с всичко, освен хляб.

# 23 665
  • Другата България
Реално нищо не лекуваме, той не пие друго освен добавки и витамини. Изолирали сме се, направих домашен тест, защото нямаше лаборатория до вчера отворена, а утре отиваме на рентген, но в малък град положението с консултация с пулмолог е доста сложно в първия работен ден. А не можем да ги оставим и да заминем за София.
Ако се стигне до ПСР ще направим разбира се, и ще дадем и тях като контактни, въпреки че те нямат социални контакти и не ходят никъде освен до село.
Какво значи "ако се стигне до ПСР?"
Според мен, а и не само - доста сме се чели и тук, и съветите на лекарите са такива, при първи симптоми най-напред се прави тест, после следва всичко останало.
Според теста се назначава и терапия, и консултации, и карантина, и контактни, и т.н.
До вчера не е имало лаборатория, но утре има, вие не отивате там, а на рентген и пулмолог.
Съответно и вашите близки, както и вие не сте карантинирани, срещате се с медицински персонал, до аптека ще отидете, до хранителен магазин....не ви съдя, но според резултата от теста ще знаете какво да предприемете, защото може и да не е ковид и да не се налага тази еквилибристика.

# 23 666
Имам няколко познати, при които само 1 член от семейството е бил болен, но те бяха с Ковид преди Нова година. Дори едните познати имаха повторно заболяване след НГ, при което всички се разболяха.
Имам 2 деца - на 2г и на 8г. За баткото знам, че е изкарал, защото има антитела. Мисля скоро да тествам малкото, защото облиза чашата на мъжа ми и предполагам, че само с кихане изкара. Постоянно бяхме заедно, защото имаме само 2 стаи, а и аз и мъжа ми имахме симптоми от един и същи ден.
А как ще тестваш малкото, че нали се взима венозна кръв? Моята малката беше с температура 1 ден, но не знам как да я тествам, тествах само големите й сестри.

# 23 667
Какво значи "ако се стигне до ПСР?"
Според мен, а и не само - доста сме се чели и тук, и съветите на лекарите са такива, при първи симптоми най-напред се прави тест, после следва всичко останало.
Според теста се назначава и терапия, и консултации, и карантина, и контактни, и т.н.
До вчера не е имало лаборатория, но утре има, вие не отивате там, а на рентген и пулмолог.
Съответно и вашите близки, както и вие не сте карантинирани, срещате се с медицински персонал, до аптека ще отидете, до хранителен магазин....не ви съдя, но според резултата от теста ще знаете какво да предприемете, защото може и да не е ковид и да не се налага тази еквилибристика.
За жалост е необходимо първо да направим снимка, защото не можем да чакаме резултат за консултация с пулмолог. Вече доста дни е с висока температура. Ще направим тест след консултация с пулмолог, защото ако чакаме ПСР и после лекар отиваме чак на 7ми май.
Не вярвам напълно на ПСР, а на снимките и резултатите, защото майка ми и няколко колеги бяха с отрицателни, а стигнаха до болница и лекарите бяха убедени, че е Ковид. Разбирам Ви и сте права, че ПСР е важен, но ние взимаме мерки като за Ковид и пазим всички като от Ковид. Не сме ходили никъде, приятелка ми донесе плодове и лекарства. Остави ги с маска пред вратата. Баба му и дядо му ходиха само до село.

# 23 668
След една година пандемия, хиляди изписани страници Мери, резултатът е горният пост. Мъка. Без думи. Даже няма да се хабя да пиша.
Confused

# 23 669
Те са се изолирали хората, може и без тест да се лекуват симптоматично. Лечението е най-важно. По лекари и аптеки ходи Сульо и Пульо с тест или без. И не виждам никаква нужда бабата и дядото да ги обикаля селския полицай и цялото село да ги сочи, че били контактни. Айде, глупости.

Общи условия

Активация на акаунт