Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 565
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 610
Към момичетата които са с окосмено лице споделете с какъв лазер ще ги махате космите 🤦♀
И тази гърбица дали ще изчезне или ще остане така 😣

# 23 611
  • При семейството си
Иланг - иланг, от това, което аз знам, ако поддържа сатурация около 92 без кислород, може да започне, опита да го махне.
Ако, разбира се, се чувства по-добре, нека го ползва, но имам предвид, че при определена възраст и заболявания сатурация от 92-93 е нормална.

# 23 612
Анра, какво за бъбреци? Какви са ти оплакванията?
Пусни си урина, стерилна. Иначе зависи. Може ехография.
Питането ми беше във връзка с по - горен пост, но ги мисля отдавна тези бъбреци. ЛЛ всеки път ми казва да намаля солта, а аз не консумирам много повече от обикновено. Определено смятам, че има нещо друго. Освен това напълняването ми е странно - хем подута, хем напълняла. Вярно, че 14 дни карантина на никого не се отразяват добре, но не напълнях тогава, а след това. Ходя много пеша през деня. Забелязвам, че киселото мляко ми предизвиква стомашен дискомфорт, а преди не беше така. Все още нямам обоняние и вкус.
Освен всичко друго, забелязвам проблем и на друго ниво. Много често бъркам понятия, думи и изобщо "не съм в час", както се казва. Но не е като да не съм концентрирана. Все едно съм прекарала лек инсулт.
И пак подчертавам - не съм пила лекарства, освен витамини и Аспирин протект.
Изследвайте си б12  ако е с ниско  ниво така се получава.

# 23 613
Да ви успокоя малко, гадните ефекти на КС, ще отзвъчат с времето. По-добре не ходете по епилции, че и кожата е изтъняла. Преди няколко години бях доста време на ниски дози КС, имах всичките видими ефекти. После ми се наложи да правя тест с гладуване. Свалих сам 3 кг, но точно там, където бях натрупала от КС. Само не хуквайте да гладувате сега, теста беше в болница , изследване по медицински причини. Просто ускори процеса на изчезване на КС напълнявания. Те си изчезват и сами - първо там се свалят килограмите, но искат време. Ендокринолозите ми казаха тогава, че КС се чистят цяла година. Само малко търпение и пак ще си станем същите, а може и по-хубави. Simple Smile

Иланг, в болницата ме сложиха пак на кислород, въпреки добрата ми сатурация - 95 -98, оставиха ме и в къщи да съм на кислород - на 2 литра.  Казаха, че той помага и на другите органи да се възстановяват. Там махат кислорода при добра сатурация, за да свикнат хората,  предполагам защото не всеки има апарат в къщи. Много помага, усещам го по себе си. Когато спя на кислород, на другия ден се чувствам доста по-добре.

Да попитам , някой има ли крампи, схващания и изкривявания на ръцете , краката? Само недостиг на магнезий ли е това, или и още нещо?
Като ме изписаха, още същата вечер започнаха, непрекъснато нещо все се изкривява и схваща. Започнах магнезий, ЛЛ каза двойна доза да пия. За няколко дни се овладяха. Но днес пак започнаха. Вече няколко часа, през десетина минути, все нещо се схваща и изкривява. А съм пила магнезий вече 12 дни.

# 23 614
Много  благодаря за успокоението Диорела ❤❤❤ Минах на строга диета и гимнастика в къщи 😀
Имах крампи на краката и гърба, както и на ръцете пиех Магнезий и вит Б в по големи дози сутрин и вечер. /4 месеца ги пих/ Масажите много помагат, който може да ходи.

# 23 615
И при мен за схващанията  само с магнезий огромна доза не ми се получава.Б-комплекс и калий.
А как се справяте със смазващата умора?

# 23 616
Умората отшумя след 6 месец и след физиотерапията просто тя ми помогна много.Масажи, Увч , вакумен масаж на гърба , за крампите ме мажеха с гел обезболяващ с ултразвук.

# 23 617
@Diorela наблегни на всички витамини от Б групата, калций, натрий, калий, фософор към магнезия, принципно това може да е страничен ефект от стероидите или пък лошо кръвообращение, дехидратация.

# 23 618
Аз получавам крампи/схващане при дехидратация и при нервно напрежение.
Дори да пия магнезий.

# 23 619
Дехидратация не е, пия по 2 литра вода. Заподозрях ги вит В-тата, че пак са виновни. Не усвоявам фолиевата киселина, а тя влияе и на другите В-та. Бях в много тежки дефицити. Но да минат празниците, ще си пусна първо изследвания за тях, че цяла година се вардя да не пия В, да ги изследвам на чисто и пак да повторя схемата на д-р Кадъм. М.г локдауна ми попречи да направя изследванията след 3-месечен прием, а сега и д-р Кадъм я няма вече, светла й памет...
Ще търпя крампите ,докато ги изследвам. Но се чудя, дали тази терапия сега , не им се отразява и изследванията да не са съвсем коректни. Нужни са ми верни и коректни изследвания на В9, В12 и хомоцистеин, че и на В6.

Еййй, тая британска корона, не я искаме и пак ни я натрисат. Ние сме си балканджии тук у нас, не си падаме по короните. Ама колонизаторска нация и туй то. Даже и вирусите им  колонизаторски настроени. Само, че не са познали с нас. Joy

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 03:14 от Diorela

# 23 620
Диорелка, и аз имах един период със много крампи, изтръпвания, мравучкания и всякакви екстри на крайниците. Нищо не съм пила за тях. Отшумяха сами като се раздвижих по качествено. Отдавам го на застоя покрай боледуването.
     Сега пък ме гони често нещо като лека мускулна треска, но аз се и понатоварвам физически...

# 23 621
Не е застой при мен. Мърдам си, шавам си, нямам спирка. Тези КС така превъзбуждат във високи дози, че не е истина.
Усещането ми е, че в болницата, нещо много здраво се е изчерпало покрай терапията. А не зная да са ми давали отводняващи, не съм и забелязала такъв ефект. Обикновено от тях се измиват разни елементи. Може и да се е изчерпало заради КС. Знам ли? От месец  пия само стандартните за КВ - вит Д, цинк , селен, мелатонин, сега и магнезий. Това са ми казали докторите.

ПС Не мога да ги разбера тези кардиолози. От години пия конкор за сърцебиене, сега пулсът ми е още по-ускорен, а те ми намалиха конкора. Ми някак не ми звучи логично. А после, предполагам, ще кажат, че КВ ускорявал пулса.

Нормално ли е да се поддържа разлика в кръвното между двете ръце над 10 -17 ?

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 03:43 от Diorela

# 23 622
Според мен при теб ще има още "чистене от вируса" тъй като той оставя някои поражения. КС не забравяй свалят имунитета, от друга страна има някои данни и предположения, че оставят нежизнеспособни части от вируса, които просто циркулират в тялото и трябва повече време да се изчистят както и да се възстановят клетките. Не бива също така да се прекалява с физическата активност, всъщност стероидите са си допинг. След подобно тежко боледуване е нормално тялото да има много нарушени функции и е нужно време за да се възстанови, според мен най-добре карай по-полека.

# 23 623
Имам няколко познати, при които само 1 член от семейството е бил болен, но те бяха с Ковид преди Нова година. Дори едните познати имаха повторно заболяване след НГ, при което всички се разболяха.
Имам 2 деца - на 2г и на 8г. За баткото знам, че е изкарал, защото има антитела. Мисля скоро да тествам малкото, защото облиза чашата на мъжа ми и предполагам, че само с кихане изкара. Постоянно бяхме заедно, защото имаме само 2 стаи, а и аз и мъжа ми имахме симптоми от един и същи ден.

# 23 624
Към момичетата които са с окосмено лице споделете с какъв лазер ще ги махате космите 🤦♀
И тази гърбица дали ще изчезне или ще остане така 😣
Бриа, ако сте пила големи дози кортикостероид, а гърбицата за която споменавате е в зоната на преминаване на врата към раменете и е тип мастна топка прочетете за синдром на Кушинг и вижте дали откривате други външни белези на синдрома. Мастна гърбица на врата е един от тях. Ако прецените се консултирайте с ендокринолог, защото този синдром може да се отключи и от големи дози кортикостероиди според казаното ми от лекари.

При мен все още има температура, кога 37.4, кога 37.2, рядко е под 37. Сатурацията е добре. Когато съм си взела дозата дексаметазон кашлицата е много нарядко и повече маркираща. Когато наближи време за следващата доза се засилва и зачестява, но е много по-добре от миналата седмица. Три дни имах проблем с гласа. Днес още не съм пробвала да говоря с никой и не знам как е. Вчера имах няколко пъти много ниско кръвно, от типа 92/48 и съм все едно на 2 чашки вино, с кратко нормализиране до 120/70. Предишни дни е било и 140/90 при положение, че обикновено съм с ниско кръвно около 100/60, което не ми е съвсем по мярка, но пък съм свикнала с него. С ниското кръвно меря и нисък пулс между 55 - 77. Това може ли да е причината да се чувствам непрекъснато много уморена. Днес свършвам втория антибиотик и ще говоря с ЛЛ ще има ли и трети. Карам трета седмица от първия симптом.
При детето изглежда, че се овладя по-бързо. Сигурно това, че толкова внимавам да съм винаги с измити ръце при него, проветрявам често, веднага слагам маска и при най-малкото неразположение при мен е допринесло да се ограничи вирусния товар стигнал до него.
Обаче чистата логика показва, че най-големия вирусен товар би трябвало да е бил при ММ, а той кара най-леко и най-бързо се оправи за около 5 дни.
Факт е, че той беше единствения човек, който имаше пряк контакт с други хора, с маска и твърди и че винаги е с ръкавици на работа (поне купува и ръкавици освен маските). И теста му правен в същия ден като моя, абсолютно същия като моя беше отрицателен.
Друг интересен факт, но слава богу за тази особеност на вируса е, че 2-3 дни преди времето по което се изпоразболяхме в къщи ММ имаше двудневен контакт с възрастната си майка, но при нея не се проявиха абсолютно никакви симптоми. Съответно не си е правила тест.

ПП Днес съм с нормално кръвно 115/75, но отново нисък пулс 60 и "на две чашки вино" със събуждането. С хапчалъците изпитвам много вода, сигурно 2л стават. Когато вчера беше много ниско си разгазирах кола. Днес какво да правя с "махмурлука" когато кръвното то е супер като за мен?

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 10:14 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт